Kärppien uudet sankarit

LIIGA / Artikkeli
Kärppiä ei haittaa tippaakaan tähtipelaajiensa syvä tehottomuus, sillä mestaruuden ratkaisevat työmiehet: Jonas Andersson ja Tommi Paakkolanvaara pelaavat upeaa finaalisarjaa.

Samanaikaisesti kun Kärppien näyttävä hyökkäyspeli on finaalisarjan avauserän jälkeen ollut täysin kadoksissa ja Janne Pesosen sekä Hannes Hyvösen kaltaisten tähtien peli täysin puolustusvoittoista, ovat esiin nousseet runkosarjassa pois parrasvaloista pysyneet työmiehet.

Tommi Paakkolanvaara putosi Jari Viuhkolan tammikuisen paluun myötä nelosketjuun, mutta Kalle Sahlstedtin loukkaannuttua maantaina nousi Paakkolanvaara takaisin kolmannen ketjun keskelle. Torstain pelissä tuloksena oli Kärppien kaksi ensimmäistä maalia mukaan lukien voittomaali, mikä tekee finaalisarjan kokonaissaldosta kolme maalia: puolivälierissä ja välierissä verkko ei heilunut kertaakaan.

Tammikuussa HPK:sta Kärppiin siirtynyt Jonas Andersson on läpi kevään esittänyt lupaavia otteita, mutta ruuti on ollut märkää. Finaaleissa Bluesia vastaan kaikki on ollut toisin: ruotsalainen on tehnyt kolme maalia, kun Paakkolanvaaran tavoin Andersson ei osunut puolivälierissä tai välierissä lainkaan tolppien väliin.

Kun Paakkolanvaara oli torstaina Espoossa vienyt oululaiset kahden maalin johtoon, vapautuivat myös Pesonen ja Hyvönen, jotka iskivät heti perään kolmannen maalin. Tosipaikassa he eivät maalintekoon kyenneet.

Mikäli mitään elämää suurempaa ei enää tapahdu ja Kärpät ottaa mestaruuden, ovat kultamitalin suurimmat sankarit maalivahti Tuomas Tarkin lisäksi ehdottomasti Paakkolanvaara ja Andersson, jotka eivät ratkaisupaikassa ole nimekkäiden joukkuetovereidensa tavoin hyytyneet.

Torstain pelin jälkeen Tapiolan Areenan käytävällä kymmenien toimittajien piirittämä Paakkolanvaara otti kehuja vastaan, mutta muistutti kuitenkin vahvalla äänellä tärkeän kiekkokliseen:

– Tämä sarja ei ole missään nimessä vielä taputeltu.

» Lähetä palautetta toimitukselle