Jääkausi avattu Hämeenlinnassa

LIIGA / Artikkeli
Myös HPK:n liigajoukkue pääsi vetämään kauden ensimmäiset luistimenpiirtonsa jäälle, vaikka joukkueen kotihalli tällä hetkellä remontin kourissa onkin. Kukaan ei ainakaan ollut unohtanut luistelutaitoansa ja kaikki esiintyivät jäällä hymyssä suin.
artikkeli

HPK:n valmentaja Jukka Jalonen oli innoissaan päästessään joukkueensa kanssa vihdoin jäille.[lue lisää]

Avausjäät olivat tuttuun tapaan tuntuman hakemista ja kevyttä harjoittelua, jossa pääpainona oli vain päästä taas sinuiksi kylmän elementin kanssa. Lisävauhtia ja tunnelmaa Kerhon harjoituksiin oli sentään tuomassa muutama NHL-pelaaja, joiden läsnäolosta valmentaja Jalonenkin oli tyytyväinen.

Aivan pelkäksi rusettiluisteluksi harjoitukset eivät kuitenkaan menneet, vaan tilaisuus toimi myös ensimmäisenä mahdollisuutena valmennusjohdolle nähdä suunnittelemiaan ketjukokoonpanoja yhdessä jäällä.

artikkeli

Rinkelinmäki kokee monta muodonmuutosta, pehmeistä peffanalusista uusiin jäädytysputkiin.[lue lisää]

Jo viime kaudella hyvin yhdessä pelannut kolmikko Louhi-Voutilainen-Mäkiaho oli koottu myös ensimmäisiin jääharjoituksiin. "Ykkösketjussa" kurvailivat puolestaan Jani Hassinen ja Janne Laakkonen, joiden keskelle oli puuttuvaa keskushyökkääjää stunttaamaan istutettu Coloradon Riku Hahl. HPK:n sentterijahtia on käsitelty laajemmin oheisessa uutisessa, ainakin toistaiseksi "Rico" saa kuitenkin pitää hallussaan tuota tonttia.

Kolmas hyökkäysyhdistelmä koostui taas Jani Keinäsen laidoilla luistelleista Janne Lahdesta ja Oliver Setzingeristä. Neljännessä ketjussa vauhtia pitivät yllä Joni Lappalainen, Hannu Väisänen, Antti Hilden ja Juha-Pekka Loikas.

uutinen

Avausjäiltä uupui yksi pelaaja. Ainakaan vielä ei näkynyt Holdenia tai ketään muutakaan huippusentteriä, vain Hilden.[lue lisää]

Puolustuspäässä taas nähtiin pari hieman erikoisempaa nimeä, kun Dallasin Antti Miettinen ja Niko Kapanen hakivat tuntumaa hieman normaalista poikkeavaan rooliin.

Maalivahtiosastolla ei vastaavia yllätyksiä nähty, kun Joni Puurula ja Miika Wiikman häikäisivät veräjillään vartiointitehtävissä. Häikäisy ei kuitenkaan tällä kertaa johtunut nuorukaisten loistavista peliotteista vaan uudenkarheista ja sangen kiiltävistä uusista suojista, jotka molemmilla maalivahdeilla oli yllään. Ainakin ensimmäisten jäiden jälkeen molempien kassareiden patjat pysyivät vielä kauniin tahrattomina ja puhtaan valkoisina.

uutinen

Marko Palon paita nostetaan kattoon elokuun juhlaottelussa.[lue lisää]

Paljon 3-3- ja 3-2-hyökkäyksiä sisältäneet avausjäät päättyivät vajaan tunnin jälkeen Jukka Jalosen pillinvihellykseen. Kylmästä hallista olikin mukava jo pienen vilvoittelun jälkeen mukava sukeltaa takaisin ulos auringonpaisteeseen. Tunnetustihan kesän parhaat helteet ajoittuvat samaan aikaan, kun ympäri Suomea jäähalleihin lasketaan jäät ensimmäistä kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle