Pitsiturnaus 2020: Siirtomarkkinoilla suurimmat tähdet menettänyt Lukko hamuaa kymmenettä kotiturnauksen voittoa

LIIGA / Artikkeli
Lukon vaihtopenkki on uudistunut kesän aikana.
Kuva © Saana Hakala
Rauman Lukko avaa kautensa kotiturnauksessaan. Kymmenettä Pitsiturnauksen voittoaan jahtaava raumalaisryhmä pääsee esittelemään uusia hankintojaan ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Isäntäjoukkue Lukko lähtee Pitsiturnaukseen kärkipelaajien osalta vahvasti uudistuneena.

Suurimmat muutokset tapahtuivat hyökkäyskalustossa. Toki myös puolustuksessa on ainakin toistaiseksi Ilkka Heikkisen, Tarmo Reunasen ja Ville Heinolan kokoiset aukot, mutta Vili Saarijärvi paikkaa kiekollista vajetta.

Runkosarjan alkuun mennessä pakisto muuttanee vielä muotoaan, mutta Pitsiturnauksessa avautuu mahdollisuuksia nuorista hankinnoista esimerkiksi Noel Pietilälle tai Luka Nymanille.

Hyökkääjistöstä poistui joukkueen kolme parasta pistemiestä, kun Justin Danforth sekä veljespari Ponthus ja Pathrik Westerholm vaihtoivat kesän aikana maisemaa. Kotimaisista hankinnoista Ilves-kasvatti Julius Mattila on aikuisten sarjoissa vielä katsomaton kortti, mutta Anrei Hakulisen taikatemput ovat jo kaikkien tiedossa.

Ulkomaalaishankinnoista Daniel Audette ja Pavol Skalický edustavat Liigan mittapuulla kärkipäätä. Audetten ura AHL:ssä sujui nousevalla käyrällä ja Skalickyn viime kausi Tsekkien pääsarjassa oli vähintäänkin vakuuttava. Slovakkihyökkääjä sijoittui pistepörssissä seitsemänneksi ja voitti tehopörssin.

Jos jätetään muualta tulleet hankinnat pois, suurempia saappaita on tarjolla myös vanhoille pelaajille.

Varsinaisia superyllättäjiä joukoista tuskin löytyy, mutta Mikko Petman on yksi ehdokas täyttämään lähtijöiden jättämää aukkoa. Petmanilla alkaa kolmas kausi Lukon edustusjoukkueen riveissä ja kahdella aiemmalla kaudella, mutta lähinnä pienessä roolissa ja pienellä peliajalla.

Nuorisojoukkueissa Petman on jo näyttänyt pystyvänsä myös kiekolliseen peliin, seuraava askel Liiga-tasolla vaatisi pistetilaston karttumista.

Viime kauden keskeytyessä Lukko oli matkalla runkosarjan kärkipaikoille, joten suurta korjausliikettä raumalaisten ei ole kesän aikana tarvinnut hakea. Myös valmennus on vanha tuttu, kun penkin takana Pekka Virta aloittaa neljännen ja tällä erää viimeisen sesonkinsa päävalmentajana. 

» Lähetä palautetta toimitukselle