Pitsiturnaus 2020: Ässät varustautui kesätapahtumaan maltillisesti

LIIGA / Artikkeli
Pitsiturnaus tarjoaa Ässien nuorille pelaajille näytönpaikan.
Kuva © Satu Pitkänen
Porin Ässät vahvisti etenkin puolustustaan juuri Pitsiturnauksen alla. Uusi ruotsalaismaalivahti Linus Söderström ei ole vielä pelaavassa kokoonpanossa.

Porin Ässien valmistautuminen uuteen kauteen on ollut ennen kaikkea maltillista. Vaikka seuran sisäinen hankintakielto päättyi, uusia vahvistuksia ei ole jonoksi asti kavunnut Isonmäen rinnettä kohti jäähallia.

Toimettomaksi patapaitojen hankintapuolella ei kuitenkaan jääty. Ässät oli Pohjois-Amerikan jälkeen ykkösvaihto Markus Niemeläiselle, ja Edmonton Oilers lainasikin puolustajan jatkamaan siitä, mihin hän viime kaudella jäi.

Uutena nimenä porilaisjoukkueen pakistossa nähdään 21-vuotias Kasper Kotkansalo.  Sekä alle 18-vuotiaiden että alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluneen puolustajan kolme edellistä kautta vierähtivät Bostonin yliopistojoukkueesssa NCAA-sarjassa.

Molemmat pelasivat jo keskiviikon harjoitusottelussa Vaasan Sportia vastaan.

Sen sijaan tuore maalivahtihankinta Linus Söderström ei ole vielä mukana Pitsiturnauksen ässämiehistössä.

23-vuotias Söderström on jo ehtinyt saavuttaa paljon. Ruotsin mestaruuden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaan maalivahdin tittelin jälkeen kaudet Pohjois-Amerikassa sisälsivät loukkaantumishuolia ja muutenkin vähäistä pelituntumaa.

Kahteen kauteen Söderström pelasi yhteensä neljä ottelua. Ruotsalaisvahti saapuu Poriin New York Islandersin organisaatiosta.

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertoi Satakunnan Kansalle, että viime kaudella pitkään sivussa olleiden pelaajien kanssa edetään maltillisesti, eikä turhia riskejä oteta. Poissaolijoiden listaan tällä hetkellä kuuluvat Lauri Kulmala, Otto Kivenmäki, Jasper Lindsten, Valtteri Pihlajamäki ja Teemu Vuorisalo.

Tämä avaa seuran junioreille mahdollisuuden päästä aistimaan legendaarisen kesäturnauksen tunnelmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle