Mestis-viikko: Murskavoittoja ja kuumia tunteita – Mestiksessä uusi vuosi aloitettiin räväkästi

MESTIS / Artikkeli
Hokki tuuletti kolmea voittoa ja on vahvasti nousemassa kohti pudotuspelejä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Jatkoaika seuraa alkanutta Mestis-kautta tällä kaudella viikkoraporttien muodossa. Vuoden avausviikolla vahvoja otteita esittivät IPK ja Hokki voittaen kolme otteluaan. Murskavoiton kajaanilaiset nappasivat Hakametsän pyhätöstä, kun taas Rovaniemellä kuumenivat tunteet oikein kunnolla.

Uusi vuosi lähti Mestiksen osalta käyntiin 17 ottelulla ja viitenä pelipäivänä. Näissä otteluissa tehtiin peräti 98 maalia eli 5,76 maalia ottelua kohden. Tiukoista otteluista huolimatta ainoastaan kolmasti jouduttiin ratkaisua hakemaan 60 peliminuutin jälkeen. Kotijoukkueille kirjattiin voitot kymmenestä ottelusta.

Sarjataulukossa K-Espoo jatkaa kärjessä ja eroa toisena olevaan Ketterään on peräti 17 pistettä. Tasaiset taistelut jatkuvat puolestaan sekä suorasta pudotuspelipaikasta että ylipäätään pääsemisestä pudotuspeleihin. HK Zemgale pitää perää, mutta on pistekeskiarvolla mitattuna neljä peliä enemmän pelannutta FPS:aa edellä.

Yleisö on alkanut mukavasti löytää tiensä katsomoihin. Vuoden avausviikon katsojamäärän keskiarvo oli peräti 871, mitä voi pitää erittäin hyvänä. Espoossa oli Suomen Cupin mestaruusviirin nostamista seuraamassa 2301 katsojaa, mikä lähentelee jo liigalukemia. Rovaniemellä rikottiin tuhannen katsojan raja kahdesti ja Joensuussakin kerran.

Viikon onnistuja

Joukkueista onnistujina voidaan pitää täydet yhdeksän pistettä napannutta IPK:ta sekä kahdeksan pistettä kerännyttä Hokkia. Kajaanilaiset ovat ryminällä nousemassa kohti pudotuspelejä.

Pelaajista kaksi sai kasaan kuusi tehopistettä. Hokin Oskari Siiki tehoili pisteet 4+2 ja K-Espoon puolustaja Eetu Pylkkäselle kirjattiin tehot 1+5.

Kaksi nollapeliäkin Mestiksessä nähtiin maalirikkaalla viikolla. HK Zemgalen Ēriks Vītols torjui uran ensimmäisen nollapelinsä Mestiksessä K-Vantaata vastaan keskiviikkona. Ketterän Severi Auviselle lauantain nollapeli Kiekko-Poikia vastaan oli jo kauden ja uran neljäs.

Oskari Siiki oli viikon tehokkain Mestis-pelaaja.

Viikon yllättäjä

Hokin mahtava kahdeksan pisteen viikko lukeutuu viikon yllätyksiin. Vaisun syyskauden aikana joukkue majaili pitkään aivan viimeisenäkin, tosin koko ajan muita selvästi vähemmän pelanneena. Hokki kasvatti voittoputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi, joista viisi on tuottanut täydet kolme pistettä.

Viikon pettymys

Viikon epäonnistujan titteli menee avausviikolta Tampereelle. KOOVEE hävisi kotonaan Hokille peräti 1–9 ja avauserän 0–6. Loukkaantumisen jälkeen maalille palannut Samu Pakarinen ehti pelata reilun 11 minuuttia päästäen neljä maalia kahdeksasta laukauksesta.

Samu Pakarisen paluu kaukaloihin ei sujunut toivotulla tavalla.

Viikon erikoisuudet

Heinolassa nähtiin erikoinen tilanne, kun jäähyllä istuvaa pelaajaa vaihdettiin kesken rangaistuksen. Peliittojen puolustaja Matias Lentämäelle tuomittiin avauserässä kaksi minuuttia kampituksesta. Lentämäki kuitenkin loukkasi tilanteessa itseään ja hänet vietiin pukukoppiin paikattavaksi.

Tuomaristo tarkisteli tilannetta pitkään ja Lentämäki palasikin kopista vaihtoaitioon ennen jäähyn loppumista. Tuomaristo huomasi tämän ja marssitti Lentämäen istumaan omaa kakkostaan ja vapautti sijaiskärsijänä olleen Oscar Lemströmin.

Rovaniemellä puolestaan RoKi ja TUTO Hockey kohtasivat toisensa peräkkäisinä iltoina. Kotijoukkue voitti perjantai-illan huippujännittävän kohtaamisen 4-1 ja saman odotettiin toistuvan myös lauantaina.

Pelissä oli alusta alkaen normaalia enemmän tunnetta mukana ja heti ensi minuuteilla RoKin Lauri Heino joutui pelirangaistuksen saatuaan jättämään kaukalon. Toisen erän viimeisellä minuutilla lämpeni myös rovaniemeläisten päävalmentaja Maso Lehtonen. Päätuomari Karri Parkkila oli selittämässä Lehtoselle syitä Saku Kivisen ulosajoon, kun Lehtosella kiehahti. Sen verran rumaa tekstiä hän Parkkilalle kohdisti, että sai myös pelirangaistuksen sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

Hiukan erikoista oli myös Joensuun Kiekko-Poikien luopuminen kolmesta vakikokoonpanon hyökkääjästä. Julius Korjus siirtyi Hokkiin, Kohei Sato KeuPa HT:hen ja Nicolas Werbik IPK:hon.

Maso Lehtosen erimielisyydet tuomariston kanssa johtivat suihkukomennukseen.
Kuva © Jarno Hietanen

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

Ensi viikolla kuumia ja kiinnostavia otteluita ovat varmasti kaikki 16 tulevaa ottelua. Sarjataulukon kannalta kiinnostava kohtaaminen on tiistainen KOOVEEn vierailu Kokkolassa Hermeksen vieraana. Joukkueet ovat sijoilla kuusi ja seitsemän, Hermes kaksi pistettä edellä.