Lukolle työvoitto

LIIGA / Raportti
Lukko ja Ilves olivat kärsineet edellisellä kierroksella rökäletappion. Molemmille vaikeassa ottelussa kotijoukkue oli parempi lukemin 4-1(0-0,3-0,1-1).

Kun molemmilla joukkueilla oli takanaan varsinainen rökäletappio, selvää oli ettei ottelussa tultaisi näkemään suurtakaan maalijuhlaa. Molempien oli lähdettävä taisteluun hyvän puolustuspelin kautta, siten avaimet voittoon olisivat helpommin lunastettavissa.

Tunnustelevan ja jäähyjen värittämän ensimmäisen erän jälkeen ottelun ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä, kun molempien maalien edessä vahvasti esiintynyt kotijoukkue takoi kolme maalia ohi Ilves-vahti Miika Wiikmanin. Vastapäisessä päädyssä yhden ottelun sairauslomalta paluun kaukaloon tehnyt Lukko-vahti Mika Noronen sen sijaan piti verkkonsa koskemattomana ja suurin taistelu sarjapisteistä oli ohi.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää lätkää. Toisessa erässä sitten nähtiin ratkaisu, ja siinä Lukko oli selkeästi meitä parempi. Kolmannen erän taistelu jäi valitettavan puolinaiseksi, kertaili illan tapahtumia vieraiden päävalmentaja Juha Pajuoja.

– Palattiin töihin ja sitä kautta tuli myös hyvä peli. Perjantain harjoituksissa tehtiin se perusta, jonka turvin tänään tuli kolme pistettä. Ensimmäisessä erässä tuli liikaa jäähyjä, mutta sen jälkeen oltiin parempia. Kolmas erä meni suunnitelmien mukaan ja pelin jäädytys onnistui hyvin. Vähän jäi Ilveksen maali harmittamaan, mutta kokonaisuus oli kunnossa, mietti kotijoukkueen päävalmentaja Rauli Urama.

Ensimmäisen erän alku lupaili vielä vierasjoukkueen hallintaa, mutta hyvin alkanut taistelu kuitenkin hyytyi kotijoukkueen päästessä koko ajan paremmin peliin mukaan. Tiukka tuomarilinja piti huolen, että erä mentiin varsin rikkinäisissä merkeissä. Lukuisista ylivoimistaan Ilves ei kuitenkaan onnistunut kuparista rikkomaan.

- Maalinteko on meille tällä hetkellä tervanjuontia. Hirveä määrä tarvitaan töitä yhden osuman eteen ja se ei ole hyvä asia. Meidän pitäisi ehdottomasti saada avausmaali aikaiseksi, mutta taas tänään se jäi tekemättä, mietti Pajuoja syitä joukkueensa vaisuihin esityksiin.


Charles Bertrand teki joukkueensa neljännen maalin.

Toiseen erään kotijoukkue sai unelmalähdön. Vain 20 sekuntia ehti erä vanheta, kun kiekko oli ensimmäisen kerran Wiikmanin selän takana. Lukon kultakypärä Kris Beech järjesti paikan Mark Bomersbackille maalin eteen, eikä laitahyökkääjä erehtynyt.

Ennen erän puoliväliä läpi ottelun loistavaa työtä tehnyt kettupaitojen nelosketju jaksoi pörrätä pitkään Ilveksen alueella, ja lopulta Janne Keränen onnistui tekemään kauden avausmaalinsa.

Kun erän lopulla kotijoukkue pääsi kokeilemaan ottelun ratkaisua ylivoimalla, otti ohjat käsiinsä Perttu Lindgren. Napakka rannelaukaus yllätti Wiikmanin kolmannen kerran.

Kiri ei riitä

Kolmannen erän alkuun Ilves sai mahdollisuuden kaventaa ylivoimapelin turvin. Kotijoukkueen alivoimanelikko oli kuitenkin liian vaikea ohitettavaksi. Tämän jäähyn kärsittyään Lukko löi keskialueen tukkoon ainoana tarkoituksenaan jättää vastustaja ilman maalimerkintää.

Joukkueen taktiikka lähes onnistui, kunnes reilut kolme minuuttia ennen loppusummerin soittoa Ilveksen huippulahjakas Toni Rajala onnistui yllättämään Norosen. Tämän jälkeen ei osumia nähty, vaikka vierasjoukkue haki kavennusta ilman maalivahtia.

- Tämän illan teemana oli taistele tai pakene. Vaikka hävittiin, mentiin silti HIFK-ottelusta selkeästi eteenpäin, eli taistelun puolelle mentiin. Meidän pitää olla ylpeitä itsestämme ja uskoa omaan tekemiseemme 100%:sti. Vain siten voimme palata voittojen tielle, muistutti Pajuoja.

- Otto Honkaheimolla on jalkavamma, joten ensi viikon puolustajatilanne on hieman avoinna. Jesse Virtanen pelaa onneksi viikonloppuna kaksi peliä, joten hänellä on ainakin pelituntumaa, valoitti Urama syytä joukkueen kapteenin jäätyä pois kolmannesta erästä.

Lukko lähtee tulevana tiistaina kahden ottelun vieraskiertueelle. Keskiviikkona Kuopiossa vastaan luistelee KalPa. Ilves yrittää katkaista kahden ottelun tappioputkeaan samaisena tiistaina kotikaukalossaan, kun Pelicans saapuu vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle