SaiPan työnteko ei riittänyt Pelicansin taltuttamiseen

Kuopiossa nokilleen saanut Pelicans kaatoi SaiPan kotonaan luvuin 4-1. Kotijoukkueen voitto ei hyvän liikkeen ansiosta ollut missään vaiheessa uhattuna, mutta SaiPa tarjosi paremman vastuksen kuin loppulukemista voisi päätellä.

Justin Hodgman ja Jarkko Immonen siivittävät maaleillaan Pelicansin karkumatkalle

Viime ottelussaan neljä maalia päästänyt Niko Hovinen oli edellisen tappion unohtanut. Hovinen sai alkuun muutaman hyvän kopin, jotka nostivat itseluottamusta. SaiPan Jesse Saarinen pääsi kokeilemaan rannelaukaustaan hyvästä paikasta, mutta tämänkin Hovinen sai kopattua.

Myös SaiPan Jere Myllyniemi todisti olevansa vireessä. Pelicans sai ensimmäisellä ylivoimallaan loistavan paikan, kun kanukkipakki Aaron Brocklehurst laukoi viivalta ja kiekko pomppasi maalinedustalla kärkkyneelle Justin Hodgmanille. Hodgman malttoi ja päätti yrittää kaikessa rauhassa nostaa kiekon maaliin, mutta Myllyniemi oli näyttävän pelastuksensa myötä asiasta toista mieltä.

SaiPa onnistui heti Pelicansin ylivoiman jälkeen luomaan vaarallisen tilanteen toiseen päähän. Niko Hovisen torjunnasta kiekko päätyi Brian Salcidolle, joka pääsi kokeilemaan hyvältä tontilta. Kiekko ei kuitenkaan löytänyt maaliin, vaan Niko Hovisen torjuntaan.

Ensimmäinen maali nähtiin erän puolivälissä. Tryoutin kautta sopimuksen saanut Pelicansin Pekka Jormakka antoi syötön Justin Hodgmanille, joka oli jäänyt yksin vapaaksi keskustaan. Hodgmanei hätäillyt, vaan veivasi ensin Myllyniemen ulos tilanteesta ja laittoi sitten kiekon maaliin.

Pelicans sai pian toisen maalintekotilanteen, kun se pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Pauli Levokari onnistui katkaisemaan Marko Pöyhösen syötön ja tilanne kuivui kasaan.

Pelicans pääsi erän aikana vielä kahteen kertaan kokeilemaan ylivoimaansa, kun Markku Flinck ja Levokari vierailivat jäähyaitiossa. Lähimmäksi maalia pääsi Ryan Lasch, joka laukoi kiekon ylärimaan.

Erän viimeisellä minuutilla Pelicans onnistui toista kertaa maalinteossa. Sairastuvalta takaisin kokoonpanoon palannut Vili Sopanen syötti maalin eteen Jarkko Immoselle, joka onnistui ohittamaan Myllyniemen.

SaiPa pääsee pyörittämään ylivoimaa mutta tuloksetta

Pelicans kunnoatautui toisen erän ensimmäisellä puoliskolla ottamalla kolme jäähyä. SaiPa pääsi kahden miehen ylivoimallekin, mutta tulosta ei syntynyt. Richard Lintner ja Salcido tykittivät hirveitä pommeja, mutta laukaukset menivät joko ohi tai suoraan Hovisen torjuntaan. Hyvin ylivoimaansa pyörittänyt SaiPa pääsi myös kilauttelemaan ylärimaa. Jesse Saarinen oli ylivoimalla Lintnerin ja Salcidon ohella näkyvä hahmo. Syötöt löysivät joukkuetovereiden lapoihin ja rannelaukaus oli vaarallinen.

Vaikka SaiPa teki lujasti töitä, maalia sai jälleen tuulettaa Pelicans. Janne Tavi sai syötön Vili Sopaselta hyökkäyskulmaukseen ja rynni röyhkeästi maalille. Lopulta kiekko lirui maaliin jostain Myllyniemen patjojen alta. Maali oli viime kaudella 12 maalia iskeneelle laiturille kauden toinen.

SaiPa ei takaiskusta lannistunut vaan päinvastoin. Heti seuraavasto aloituksesta lappeenrantalaiset pääsivät vaaralliseen hyökkäykseen, joka päättyi Roberts Jekimovsin ohilaukaukseen. Kun taas luisteltiin toiseen päähän, Markus Seikola sai syötön hyökkäyskulmaukseen ja iski lämärillään lukemiksi 4-0.

Paluun kokoonpanoon tehnyt Vili Sopanen oli illan tehomies kahdella syötöllään

SaiPan uurastus palkitaan viimein

Pelicans lähti kolmanteen erään löysäillen, eikä takaiskua tarvinnut odottaa kauaa. Jekimovs syötti takatolpalle Löfmanille, joka oli viimeistelyssään varma. Osuma oli Löfmanille jo kauden viides. 11 ottelussa Löfman on tehnyt yhtä monta maalia kuin viime kaudella yhteensä.

Kotijoukkueen peli oli syystä tai toisesta romahtanut kolmanteen erään. Syötöt löysivät harvoin omille ja hyvät ratkaisut hyökkäys- ja puolustuspäässä loistivat poissaolollaan. Pelicansin romahduksesta huolimatta SaiPa ei onnistunut luomaan montaa vaarallista maalintekopaikkaa. Kerran SaiPa-pelaaja pääsi lyömään kiekkoa tyhjään maaliin, mutta ihme kyllä kiekko ei maaliin päätynyt.

Ottelussa tehopisteittä jäänyt Ryan Lasch väläytteli erässä ensin syöttämällä Tero Koskirannalle maalin eteen, mutta Koskiranta ei saanut sohittua kiekkoa maaliin. Myöhemmin erässä Lasch karvasi kiekkoa Salcidolta Pelicansin puolustussinisellä. Lasch ei päässyt yksin läpi, mutta Salcido joutui tilanteessa huitomaan jäähyn arvoisesti.

Ari-Pekka Selinin joukkojen kova yritys ei kantanut voittoon asti

Lehdistötilaisuudessa kunniaa jaettiin joka suuntaan

Ari-Pekka Selin arvosti kotijoukkueen suoritusta

- Se oli selvää, että Pelicans oli parempi, Selin tunnustaa.

- Meillä on kova viikko alla. Alku oli lupaava siinä mielessä, että ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin satsattiin, mutta kyllä meidän reagointi ja viiveet suhteessa Pelicansin peliin oli silmiinpistävää lähinnä, kun lähdettiin omista liikkeelle.

Kai Suikkanen jakoi vieraille ansaittuja kehuja.

- Me tiedettiin, että sieltä tulee vastaan kovakuntoinen ja kuuma joukkue. Itse katselin tuota peliä Lukkoa vastaan TV:stä ja kyllä joukkue on hyväjalkainen, Suikkanen suitsuttaa.

- Hyvin tultiin tähän peliin puolustuspelaamisen kautta. Hyvin tapettiin jäähyjä, mutta ylivoima on sellainen asia, jonka kanssa pitää tehdä paljon töitä.

Voitosta huolimatta Suikkanen ei ole omiinsa täysin tyytyväinen.

- Ei päästy ihan sellaiseen lentoon kuin olisin tuon huilin jälkeen kuvitellut, Suikkanen toteaa.

Pelicansin pelit jatkuvat seuraavaksi Hakametsässä, kun joukkue kohtaa Ilveksen. SaiPan pelit jatkuvat vasta viikon päästä kotiluolassa, kun vieraaksi astelee Espoon Blues.