Blues lähtee tahraamaan Jokerien puhtoista kotisaldoa

LIIGA / Ennakko
Jokerit pelaa viimeisen ottelunsa kapeassa NHL-kaukalossa lauantaina, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Blues. Väliviikkoa liigan suhteen pitänyt Jokerit lähtee otteluun suurena ennakkosuosikkina. Pystyykö paikallisvastustaja Blues horjuttamaan Jokerien tähtilaumaa?

Kuntokäyrät

Kotijoukkue Jokerit on viettänyt NHL Premiere -tapahtuman takia tietynlaista väliviikkoa, sillä joukkueen edellisestä liigaottelusta on aikaa tasan viikko. Joukkue voitti edellisviikon lauantaina KalPan kotonaan puhtaasti 4-0, vaikka vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia lähes koko ottelun.

Viikolla Jokerit pelasi harjoitusottelun Anaheim Ducksia vastaan, missä Ducks vei voiton jatkoajalla lukemin 4-3. Kotijoukkue nöyristeli kaksi erää NHL-joukkueen edessä, mutta syttyi kolmannessa erässä hyvään taisteluun ja vei ottelun jatkoajalle.

Blues isännöi tiistaina Ilvestä lähes tyhjässä kotihallissaan. Ilves voitti ottelun voittomaalikilpailun jälkeen niukasti 3-2. Tappio oli espoolaisille toinen perättäinen. Edellisviikon lauantaina joukkue hävisi vieraissa Tapparalle lukemin 1-3.


Laulaako Kristian Kuuselan tykki lauantaina?
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Jokerien kotisaldo on edelleen puhdas. Se on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan maalierolla 19-6. Liigan kärjessä porskuttava joukkue on kotonaan pystynyt viimeistelemään hyvällä tehokkuudella. Joukkueen suurin ongelma on ollut, niin kotona kuin vieraissa, ajoittainen asennevamma.

Jokerien edellinen kotiottelu SaiPaa vastaan oli hyvä osoitus siitä, miten voimasuhteet kääntyvät helposti päälaelleen pienenkin asennevamman ilmetessä. Toisaalta ottelu osoitti myös sen, että Jokerit pystyy kovan materiaalinsa turvin voittamaan otteluita yhdenkin erän aikana.

Kotijoukkue tykkää pitää kotonaan kiekkoa varsin paljon, joten Bluesin maalipaikat ovat vähissä. Espoolaisten on pystyttävä viimeistelemään paikoistaan tehokkaasti. Aiemmissa otteluissa espoolaisten otteissa on ollut nähtävissä liiallista kiekonsiirtelyä ja hienojen maalien yrittämistä. Lauantaina joukkueen on syytä keskittyä toimittamaan kiekko maaliin, oli tyyli sitten mikä tahansa.

Bluesin paikka iskeä on ottelun alussa, sillä jos se pääsee yhden tai kahden maalin johtoon, on Jokerien asenne koetuksella. Mikäli Blues peruuttelee areenan kapeassa kaukalossa liikaa, iskee Jokerien hyökkäysarsenaali ennen pitkää varmasti.

Kokoonpanot

Kotijoukkueelta ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi Teemu Eronen ja Nichlas Hardt. Anaheim-pelin levännyt Jarkko Ruutu on jälleen takaisin kokoonpanossa. Poissa on myös pitkäaikaisloukkaantunut Semir Ben-Amor.

Hardtin paikalla tiistaina pelannut Alexander Ruuttu jatkaa todennäköisesti ykkösketjussa, mutta kolmosessa pelannut Markus Hännikäinen pudonnee Ruudun tieltä pois kokoonpanosta. Puolustuspäässä Erosen paikkaajana jatkaa todennäköisesti Tommi Kivistö.

Bluesin kokoonpanosta puuttuvat vain loukkaantuneet Valtteri Virkkunen ja Matti Järvinen. Järvisen pelit ovat tämän kauden osalta ohi, sillä hyökkääjä joutuu polvileikkaukseen.

Muuta

Muuta mielenkiintoista

Jokerit pelaa viimeisen ottelunsa kapeassa NHL-kaukalossa. Lauantain ottelun jälkeen kaukalo palautetaan liigamittoihin, jolloin kentälle tulee 240 neliötä lisää tilaa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Janne Lahti 5 1 6
2.Jeremy Dehner 2 4 6
3.Teemu Pulkkinen 1 4 5
4.Jani Rita 3 2 5
5.Ben Eaves 1 3 4
Blues M S P
1.Kristian Kuusela 3 1 4
2.Ville Lajunen 1 3 4
3.Teemu Ramstedt 0 3 3
4.Camilo Miettinen 2 1 3
5.Ville Varakas 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle