Jokeri-unelma pysyi elossa

Teemu Pulkkinen tuuletti liigauransa ensimmäistä playoff-maalia.
Kuva © Jussi Kivimäki
Veitsi kurkulla pelannut Jokerit ei antanut Lukolle mahdollisutta katkaista sarjaa. Helsinkiläisten johtavat pelaajat nousivat Teemu Pulkkisen johdolla esiin, kun joukkue otti keskiviikkona voiton numeroin 5-2.

Ottelun näytti noudattavan tuttua kavaa. Jokerit johti ottelua, mutta Lukko oli kääntää pelin Justin Azevedon johdolla. Narrilauma sisuuntui ja latoi kaksi maalia toisen erän loppuun, eivätkä raumalaiset tästä enää toipuneet. Jokerit kavensi otteluvoitot 2-3:een.

- Noin marinoitunut joukkue kuin Jokerit ei anna mitään anteeksi, Lukon pääkäskijä Risto Dufva kommentoi ottelun jälkeen.

- Ansaittu tulos tämän päivän esityksellä. Meitä painoi katkopelin ymmärtäminen. Joukkue on kokematon ja se on ymmärrettävää.

Jokerien johtotähdet ovat pelanneet vaisusti puolivälieräsarjassa, mutta keskiviikkona tilanne oli toinen. Teemu Pulkkinen keräsi tehot 2+1 ja sairastuvalta palannut Ben Eaves piristi ykkösketjun peliä. Päävalmentaja Tomi Lämsä oli tyytyväinen illan esitykseen.

- Pelin virtaus ja maalipaikat ovat olleet läpi sarjan samaa luokkaa kuin tänään. Nyt mentiin aikaisempaa paremmin maalille, Lämsä kertoi.

"Halusimme osoittaa, kuka on isäntä talossa"

Kotijoukkue loi ensimmäisessä erässä tukun tilanteita, ja yhtä Lukko-ylivoimaa lukuunottamatta peli pyöri raumalaisten päädyssä. Jokerit hyödynsi tekopaikkansa tällä kertaa tehokkaasti ja viimeisteli avauserässä kaksi maalia. Narrilauman fyysinen ote oli myös kohdillaan.

- Käytimme päätykiekkoja niin, että pääsimme taklaamaan. Se väsytti tänään Lukon puolustajia, Lämsä kommentoi.

- Halusimme osoittaa, kuka on isäntä talossa, ja onnistuimme siinä.

Teemu Pulkkinen vei Jokerit johtoon erän puolivälissä. Ossi Väänäsen avaussyöttö vapautti Pulkkisen läpiajoon ja laitahyökkääjä ampui kiekon verkkoon Petri Vehasen jalkojen välistä. Maali oli Jokeri-hyökkääjän uran ensimmäinen SM-liigan pudotuspeleissä.

Lukon Filip Riska otti erän lopussa hölmön jäähyn estettyään Nichlas Hardtia puolustusalueella, vaikka peli pyöri kentän toisessa päässä. Aiemmin ottelusarjassa vaisusti toiminut Jokeri-ylivoima tuotti toivotun tuloksen, kun Riku Hahl ohjasi Jeremy Dehnerin laukauksen vierasjoukkueen maaliin.

Toisen erän maalijuhlat

Vierasjoukkue pääsi peliin mukaan ylivoimalla ja maalintekijänä oli tuttu mies – Justin Azevedo. Jokerien alivoimaneliö passivoitui tilanteessa ja antoi Lukko-sentterille tilaa tähdätä rauhassa. Azevedon laukaus painui tarkkana ylänurkkaan ajassa 25.34.

Raumalaiset saivat kavennusmaalista lisää virtaa, mutta kotijoukkue piti otteensa. Jokerit pääsi näyttämään ylivoimaosaamistaan toisen erän puolivälissä. Pakkopeli toimi ja helsinkiläiset siirtyivät 3-1 -johtoon upean syöttökuvion päätteeksi. Ilari Filppula pelasi kiekon maalin taakse Hardtille, joka nousi maalin eteen ja tarjoili vetopaikan Teemu Eroselle. Eronen sai latoa kiekon puoliksi tyhjään verkkoon.

Johtomaalin jälkeen Jarkko Ruudun polvitaklaus aiheutti huutomyrskyn katsomossa. Jäähy vihellettiin vasta, kun Lukko-pelaaja jäi kierimään jäähän. Oli tuomio oikea tai ei, Azevedo kiitti ylivoimamahdollisuudesta ja teki illan toisen maalinsa.

Lukon kavennusmaali kaivoi Jokereista esiin vielä yhden vaihteen lisää. Isännät tekivät kaksi osumaa puolentoista minuutin sisään. Ensin Pulkkinen osui toistamiseen ja hetkeä myöhemmin Ben Eaves teki 31-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi 5-2 -maalin.

- Jokerit pelasi niin kuin hyvä ja voittava joukkue pelaa. He tekivät tärkeät maalit psykologisesti merkittävillä hetkillä, Dufva analysoi.

Taistelu jatkuu Raumalla

Loppuminuuteilla molemmat käänsivät katseensa jo huomenna pelattavaan sarjan kuudenteen otteluun. Dufva myönsi, että Azevedoa säästeltiin tarkoituksella kolmannessa erässä. Eero Kilpeläinen otti muutaman näyttävän hanskatorjunnan, jotka varmasti kasvattivat epävarman sarjan pelanneen Jokeri-vahdin itseluottamusta.

- Se, että pelataan jo huomenna on erinomainen tilanne meille. Meillä on jalkoja ja energiaa, Lämsä sanoi.

- Pelin luonne muuttuu, kun mennään pieneen kaukaloon ja vierasjäälle. Sitä varten tehdään pienet viilaukset ja ollaan varmasti valmiita, Lämsä pohti.

Risto Dufva ei osannut vielä sanoa tehdäänkö raumalaisten kokoonpanoon huomenna muutoksia.

- Katsotaan muutoksia kotimatkan aikana. Reservissä on miehiä.

- Olemme opiskelemassa tätä playoff-maailmaa. Laitetaan kirja kiinni ja seuraava sivu auki huomenna, filosofoi Dufva.