Henki voitti materiaalin

Se on siellä, huutaa hurjassa vireessä oleva Justin Azevedo.
Kuva © Jussi Kivimäki
Lukon ja Jokerien kuudes puolivälieräottelu tarjosi jännitystä yllin kyllin. Pahasti ensimmäisessä erässä epäonnistunut jokerivahti Eero Kilpeläinen oli vieraiden kannalta surullisen lopputuloksen pahin yksittäinen epäonnistuja. Kotijoukkue voitti lopulta sinnikkään taistelun jälkeen lukemin 3-1 ja jatkaa matkaansa välieriin.

Lähtökohdat illan koitokseen eivät Lukkoa suosineet, kun mahatauti kaatoi useita miehiä ennen ottelua petiin aina päävalmentajaa myöden.

Lukko ja Jokerit väänsivät kuitenkin tiukasti sarjan kuudennessa ottelussa, ja voitto jäi lopulta kotijoukkueelle hurjan jokeripommituksen päätteeksi. Teemalla "kaikki kropasta irti" otteluun lähtenyt kotijoukkue taisteli kamppailun läpi viidellä puolustajalla, mutta sekään ei saanut puolustuspakettia sekoamaan.

Kun lisäksi maalitolppien välissä seisoi itse varmuus, Petri Vehanen, voidaan kotijoukkueen voittoa pitää ansaittuna.

Jokerit loi ottelussa paljon enemmän maalipaikkoja, mutta vieraiden kompastukseksi muodostui maalivahtipeli. Ensin Eero Kilpeläinen päästi kaksi osumaa selkänsä taakse ja poistui vaihtoaitioon. Tilalle tullut Frans Tuohimaa esitti huomattavasti parempia otteita, mutta yksi kiekko hänenkin selkänsä taakse meni helpon näköisesti.

Ottelun teema noudatteli hyvin pitkälti samaa kaavaa, millä sarja oli edennyt tähänkin asti. Jokerit pelasi taitavaa kiekkoa ja Lukko iski vastahyökkäyksiä. Omalla puolustusalueellaan Lukko antoi vieraiden pyöriä kulmissa, mutta maalinedustaa joukkue puolusti tarkasti. Tämä taktiikka oli onnistunut, vaikka Jokerit saikin muutamia loistavia maalipaikkoja aikaiseksi.

- Kaikki otettiin irti mitä koneesta lähti. Tämä oli yksi isoimmista taisteluista, mitä Lukko on esittänyt vuosiin. Pelillisesti ei esitetty mitään ihmeellistä, mutta puserosta löytyi aimo annos sitä vääntöä, joilla nämä pelit ratkaistaan. Kun lisäksi tolppien välissä oli mies, joka päättäessään pistää luukut kiinni niin tässä on tulos, kertasi illan tapahtumia kotijoukkueen valmentaja Juha Vuori.

Jokeriorganisaatio oli niin pettynyt tulokseen, ettei kukaan saapunut kommentoimaan illan koitosta.

Avauserä muodostui lopulta jo illan ratkaisuksi kotijoukkueen onnistuessa kolmesti maalinteossa. Ensimmäisessä Kilpeläinen torjui ensin hienosti, mutta hukkasi kiekon kohtalokkain seurauksin. Toinen osuma merkittiin puolustaja Roni Viirlakselle, joka rannelaukaus yllätti ilman maskia olleen Kilpeläisen helposti.

Kotijoukkueen kolmannen osuman suurin epäonnistuja oli jokeripuolustaja Ivan Majesky, joka tarjosi kiekon hurjassa vireessä olevalle Justin Azevedolle.

Etumatka riittää

Toiseen erään vierasjoukkue lisäsi luistelua, mutta Lukko pysyi hyvin pelissä mukana. Vehaselle merkittiin 13 torjuntaa, eikä mukana ollut oikeastaan yhtään helppoa kiekkoa.

Yhden ylivoiman Lukko tarjosi vieraille erässä, mutta puolustuspaketti pysyi hyvin kasassa.

Erän lopulla jokerit sai kiekon ohi Vehasen, mutta peli oli vihelletty poikki hetkeä aiemmin maalivahdin häirintänä.

Kolmannen erän tapahtumat olivat hyvin ennakoitavissa. Lukko puolustaa tarkasti ja Jokerit vyöryttää minkä ehtii. Näin kävinkin ja vieraiden nostaessa miehiään ylemmäksi, Lukko sai myös muutaman oivan tekopaikan. Tuohimaa oli kuitenkin ohittamaton.

Vieraiden raivoisa taistelu palkittiin lopulta kavennusosumalla hyvän hyökkäyksen päätteeksi.

Vierasjoukkue sai vielä kiekon kahdesti maalitolppiin, mutta sen lähemmäksi maalia helsinkiläiset eivät enää päässeet. Näin Rauman jäähalli yltyi villiin huutoon kotijoukkueen selvittäessä itsensä välieriin.

- Kauden mittaan ollaan paljon puhuttu häviämisen pelosta ja pettymysten käsittelemisestä, koska niitä meille on tullut ihan riittävästi. Näiden kautta joukkue kumpuaa nyt energiaa, joilla on kaadettu sekä Kärpät että Jokerit, valoitti Vuori Lukon tekemisiä pudotuspeleissä.

Kotijoukkue pitää yhden huilipäivän, ja palaa harjoituksiin tulevana lauantaina kohdatakseen Tapparan välierissä tulevana maanantaina.