Jokerit toinen jalka haudassa

LIIGA / Ennakko
Uskaltaako Jokerit laittaa maaliin maanantaina kaiken torjuneen Frans Tuohimaan?
Kuva © Ilari Isotalo
Lukko otti maanantaina ison voiton kotihallissaan ja johtaa nyt sarjaa voitoin 3-1. Jokerit ei ole missään vaiheessa löytänyt lääkkeitä huippuvireisen Vehasen ohittamiseen. Onkin erittäin mahdollista, että keskiviikkona sarja katkeaa ja raumalaiset jatkavat sensaatiomaisesti välieriin.

Kukapa olisi uskonut vielä puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun jälkeen, että keskiviikkona Jokerit olisi kotonaan selkä seinää vasten. Ennakkoluulottomasti ja tiiviisti joukkueena pelaava Rauman Lukko on kammennut itsensä voiton päähän välieräpaikasta.

Maanantaina Jokerit iski jälleen päätään seinään nimeltä Petri Vehanen. Maalinteko on tällä hetkellä runkosarjan voittajalle kuin tervanjuontia. Lukon uhrautuva ja tiivis puolustuspelaaminen on ollut erittäin vahvaa, eikä Jokerit ensimmäistä peliä lukuunottamatta ole onnistunut kunnolla murtamaan raumalaisten puolustuslinjoja.

Maalipaikkoihin helsinkiläiset pääsevät raumalaisia enemmän, mutta viimeistely on Lukkoon verrattuna täysin eri planeetalta. Myös Jokereiden ylivoima on ollut todella heikkoa ja mielikuvituksetonta. Erikoistilannepelaamiseen on tultava parannusta ja profiilipelaajien on viimeistään keskiviikkona herättävä horroksestaan.

Kuuma Vehanen

Lukon maalivahti Petri Vehanen on ollut loistava tässä pudotuspelisarjassa. Runkosarjassa paikkapaikoin haparoinut raumalaismaalivahti on nostanut itsensä samalle tasolle kuin vuoden 2011 jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa.

Vehanen pelaa tällä hetkellä huikeasti, ja yhdessä hyökkääjä Justin Azevedon kanssa he ovat suurimmat yksittäiset raumalaissankarit tässä ottelusarjassa. Mikäli taso pysyy yhtä korkealla, on Lukko välierissä keskiviikon ottelun jälkeen.

Jokereilla omassa päässä eniten parannettavaa

Jokerien puolustus ei ole pysynyt yhtä tiiviinä kuin runkosarjan lopussa. Siihen päälle kun katselee jokerivahti Eero Kilpeläisen tilastoja, on helppo nähdä mikä taho on puolivälierissä pelannut eniten alle tasonsa.

Puolustuksen ja maalivahdin yhteispeli on helsinkiläisillä ollut heikkoa ja siksi Kilpeläinen ei ole pystynyt kantamaan joukkuettaan voittoon. Maanantaina Jokerit vaihtoi maaliin kesken ottelun Frans Tuohimaan. Hän piti maalinsa puhtaana ja onkin erittäin todennäköistä, että hän saa torjuntavastuun keskiviikon otteluun.

Sarjan viidennessä ottelussa nähdäänkin, löytääkö Jokerien tulokaspäävalmentaja Tomi Lämsä keinot Lukon kaatamiseen ja sarjan momentumin kääntämiseen. Nyt on aika pelata viimeisetkin ässät hihasta, mikäli sellaisia on edes jäljellä.

 

Seuraa Heitä

Ilari Filppula #81 |

Keskushyökkääjä

Filppula on tällä hetkellä kaikilla osa-alueilla jäljessä, kun häntä vertaa Lukon ykkössentteri Justin Azevedoon. Hänen panostaan tarvitaan nyt jos koskaan, jotta Jokerit vielä pystyy venyttämään ottelusarjan Raumalle.

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Ahtola on tehnyt kolme maalia viimeiseen kahteen otteluun ja maanantaina hänen mailastaan lähti ottelun voittomaali. On hivuttautunut pudotuspelien pistepörssin toiselle sijalle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Jokerit M S P
1.Riku Hahl 2 2 4
2.Teemu Eronen 1 3 4
3.Nichlas Hardt 0 4 4
4.Ilari Filppula 1 3 4
5.Teemu Pulkkinen 2 2 4
Lukko M S P
1.Justin Azevedo 6 3 9
2.Jerry Ahtola 3 4 7
3.Harri Tikkanen 0 4 4
4.Janne Keränen 1 2 3
5.Jesse Virtanen 0 3 3

» Lähetä palautetta toimitukselle