Murskatappion käsittelyä

LIIGA / Ennakko
Lukko yrittää kellistää Jokerit neljännen kerran.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Jokerien ja Lukon välinen pudotuspelisarja jatkaa matkaansa Raumalla. Joukkueet iskevät yhteen jo kuudennen kerran. Sarja on tällä hetkellä tilanteessa, jossa Lukko johtaa voitoin 3-2.

Sarjan kuudes ottelu alkaa vain vajaat 21 tuntia edellisen päättymisen jälkeen. Suurin kysymysmerkki otteluun lähdettäessä on, kumpi on paremmin toipunut edellisen kamppailun henkisistä ja fyysisistä rasituksista.

Lukko ei onnistunut viidennessä kohtaamisessa pitämään liukkaita jokerihyökkäjiä pois maalintekosektoreilta, jolloin maalivahti Petri Vehanen oli voimaton kovan pommituksen keskellä. Lisäksi Lukko lähti kyseiseen kamppailuun luistelemaan kilpaa Jokerien kanssa, ja tämä taktiikka oli totaalisen väärä valinta.

Tuloksena oli lohduton kolmen maalin tappio eikä peli ollut raumalaisten voitettavissa montaakaan minuuttia.

Lukon pitää tässä ottelussa pystyä pelaamaan samalla taktiikalla, jolla joukkue otti sarjan kolmannen voittonsakin. Peli ei ollut mitenkään kaunista, mutta repivä ja rikkova tapa aiheutti paljon pelikatkoja. Tämä suosii enemmän raumalaisia, koska joukkue on pelannut kolme pudotuspeliä vastustajaansa enemmän.

Lukon ykköshyökkääjä, SM-liigan paras ulkomaalaispelaaja, Justin Azevedo on todella vaikea pideltävä, mutta tuskin hän yksin pystyy vieraitaan voittamaan. Apuja Azevedo tarvitsee nimiltä Nurmi, Ahtola, Keränen ja Tukonen, mikäli joukkue haluaa lähettää Jokerit kesälomalle.

Fyysinen rasitus korostuu päivä päivältä yhä enemmän ja sarjan pitkittyminen palvelee paremmin vierasjoukkuetta.

Vierasjoukkueen pelitapa on pysynyt kiitettävän hyvällä tasolla kaikki aiemmat viisi ottelua. Mitään muutoksia Jokerit ei tarvitse tähänkään otteluun, vaan taitavat ja liukasliikkeiset helsinkiläiset tulevat hallitsemaan kenttätapahtumia läpi kamppailun.

Maalivahdit isossa roolissa

Sarjan ottelut ovat olleet siinä mielessä poikkeuksellisia, että maaleja on tehty kohtalaisen paljon varsinkin kun katsotaan nimiä maskien takana. Kolme kertaa seitsemän ja kaksi kertaa kolme maalia tekevät keskiarvoksi yli viisi maalia ottelua kohden. Määrä on pudotuspeleihin kohtalaisen paljon.

Lukon Vehanen on ollut virkaveli Eero Kilpeläistä edellä, mutta sarjan viides koitos tasoitti miesten torjuntaprosentteja. Kilpeläisen paineet ovat varmasti kovat, koska Jokerit pelaa pakkovoitosta. Mutta ei pääse Vehanenkaan helpolla, koska voitto olisi nyt otettava kotikaukalossa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta puolustaja Tommi Kovanen sekä hyökkääjä Jussi Pesonen jatkavat toipumistaan.  Hyökkäjä Josef Straka on nyt huilannut muutaman pelin, mutta mistään pahemmasta ei pitäisi olla kysymys. Lisäksi puolustaja Jesse Virtanen jäi mahataudin takia lopulta pois edellisestä ottelusta, vaikka oli alunperin ilmoitettu kokoonpanoon.

Kotijoukkueen voiton kannalta olisi suotavaa, että tuoreita jalkoja löytyisi mukaan kun pelataan peräkkäisinä päivinä.

Jokerien toipilasosaltolta löytyvät hyökkääjät Teemu Henritius ja Jesse Winchester. Molempien kausi on jo paketissa.

Vierasjoukkue esitteli sarjan neljännessä ottelussa muutaman viikon huilanneen hyökkääjä Steve Mosesin, mutta viidennessä pelissä miestä ei näkynyt. Tilalle oli tullut pitkään loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä Ben Eaves. Lisäksi hyökkääjä Joonas Rask on nyt huilannut muutaman ottelun.

Seuraa Heitä

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Erilaisten vaivojen jälkeen pelannut nyt jo kuusi peliä peräkkäin. Onko laitahyökkääjän ruuti kuivaa kotikaukalossa?

Teemu Pulkkinen #6 | Kunlun Red Star

Laitahyökkääjä

Uran ensimmäiset pudotuspelimaalit nähtiin edellisessä ottelussa. Jatkuuko hyvä vire nukutun yön jälkeen?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Justin Azevedo 7 4 11
2.Jerry Ahtola 4 4 8
3.Harri Tikkanen 0 4 4
4.Lauri Tukonen 1 2 3
5.Janne Keränen 1 2 3
Jokerit M S P
1.Teemu Pulkkinen 2 3 5
2.Teemu Eronen 1 3 4
3.Riku Hahl 2 1 3
4.Nichlas Hardt 0 3 3
5.Ilari Filppula 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle