Liiga käyntiin länsirannikon derbyllä

LIIGA / Ennakko
Maajoukkuetauko on ohitse ja Turkuhallissa kohtaavat isäntäjoukkue TPS ja Rauman Lukko. Äärimmäisen tasaisessa sarjataulukossa pisteet saattavat nousta keväällä arvoon arvaamattomaan.

TPS on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme ja kahdessa ottelussa on tullut käkättimeen. Varsinkin kotona on joukkueella ollut hankaluuksia viisikkopelissään. Tepsin valmentaja Kari Jalonen uhosi, että maajoukkuetauon turkulaiset harjoittelevat ankarasti. Yksi ottelun kannalta kiinnostava pointti onkin, onko turkulaisten jalat fyysisen rääkin jälkeen lukossa Lukkoa vastaan.

Lukko on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Ensin pisteet jäivät Hämeenlinnaan ja sen jälkeen Jokerit kävivät hakemassa ne Raumalta. Toisaalta ennen näitä pelejä Lukolla oli kolmen ottelun tappioton putki kahden voiton ja yhden tasapelin muodossa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, jolloin pisteet
jäivät Raumalle lukemin 4-3. Äärimmäisen tiukan ottelun takuumiehiä olivat voittomaalin laukonut Pasi Saarela ja 36 kertaa kiekon eteen ehtinyt Petri Vehanen

Lukolta puuttunevat Ville Piekkola, Janne Niskala sekä kanadalaissentteri Quinn Hancock. Tepsiltä lienee sivussa ainakin Mikko Rautee.

Lukko on liigan kolmanneksi huonoin vierasjoukkue ja Palloseura
liigan seitsemänneksi paras kotijoukkue. Tilastoista pistää myös
silmään Tepsin uskomattoman hyvä erikoistilannepelaaminen; sekä yli-
ja alivoima ovat tilastojen valossa liigan tehokkainta. Yksi illan
kysymys liittyykin tuomarilinjaan: tiukka tuomarilinja hyödyttäisi
kotijoukkuetta, löysä vierailijoita. Kumpi huomenna nähdään?

» Lähetä palautetta toimitukselle