Länsirannikon derbyssä huimat panokset

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan ottelut käyvät vähiin, ennen kuin loppuvat kokonaan. Huomenna määritellään jo aika tarkasti jääkö Palloseura kelkasta. Kyseessä on siis mitä suurimmassa määrin ns. neljän pisteen ottelu.

Rauman Lukko vahvisti joukkueettaan oikein urakalla ennen kuin tammikuu vaihtui helmikuuksi. Cisar, Kron ja Tähtinen ovat odotusarvoisesti kovia nimiä SM-liigan pienimmän paikkakunnan vahvistuksiksi.

Lukko hankki itselleen etulyöntiaseman kukistamalla tänään Jokerit Raumalla lukemin 3-1. Silti keltapaitojen kunnosta ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä tämän iltaisen voiton takia. Ennen tätä voittoa Lukolla oli niskassaan neljän ottelun tappioputki.

Lukolta ainakin Marian Cisarin pelaaminen on epävarmaa.

Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella äärimmäisen tasaisia. Joukkueet ovat kohdanneet kolme kertaa aiemmin ja tilillä on kaksi tasapeliä ja yksi maalin voitto Lukolle. Näille otteluille tunnusomaista on ollut se, että pelit ovat tasoitettu tai voitettu aivan matsin viime sekunneilla. Senpä takia huomennakaan ei kannata alkaa vaeltelemaan kohti parkkipaikkaa pari minuuttia ennen päätössummeria. Silloin todennäköisesti missaa pari maalia

Neljästä joukkueesta (HIFK, Lukko, SaiPa, TPS), jotka jahtaavat kahta viimeistä play-off paikkaa, TPS on heikoimmassa asemassa. Tappio huomisesta pelistä pistäisi Kari Jalosen luotsaaman joukkueen jo niin hankalaan asemaan, että play off paikkaan olisi enää lähinnä matemaattiset mahdollisuudet.

Ottelun kuva on selvä. Tiukkaa tulee olemaan ja voittajasta ei mitään tietoa. Yksi asia on kuitenkin varma – tämä ottelu ei repeä suuntaan eikä toiseen. Jos jompikumpi voittaa, se tekee sen korkeintaan yhdellä maalilla - todennäköisesti jatkoajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle