Länsirannikon toinen paikallinen

LIIGA / Ennakko
Lauantaina kello 17.00 alkavassa SM-liigaottelussa Rauman Äijänsuolla kotijoukkue Lukko haastaa Turun Palloseuran. Lukon ja TPS:n pelit ovat yleensä olleet tasaisia mutta varsinkin Raumalla kääntyneet järjestään vierasjoukkueelle. Nyt kauden avauksessaan hienon jatkoaikavoiton Ässistä ottanut Lukko lähtee muuttamaan kurssia.

Lukon kolmas peli

Lukko siis kukisti tiistaisessa liiga-avauksessa Ässät Sami Torkin jatkoaikalämärillä. Seuraavan pelinsä Lukko pelasi perjantaina Jokereita vastaan vieraissa, joten aikaa palautua lauantaiseen kamppailuun ei paljon jää. Tämän ei kuitenkaan pelaajien jaloissa pitäisi tuntua, sitä vartenhan kesä on harjoiteltu. Mitä sitten mahtaa vaikuttaa kahden maalin tappio Helsingissä? Lukko ei nimittäin ole täysimittaista peliä hävinnyt sitten viime kevään ennen Jokereiden kohtaamista.

Kotijoukkueen puolustuksesta on kahdessa aiemmassa pelissä puuttunut kaksi pelaajaa, Ville Piekkola ja Jaakko Harikkala, joista varmuudella on pois Piekkola, mutta Harikkala saattaa nilkkavammastaan toipua. Väkivahvaa Harikkalaa todellakin tarvitaan, vaikka Lukon pakisto ei muutenkaan mikään köykäinen ole.

Hyökkäykseenkään Lukko tuskin muutoksia tekee, vaikka tappio Jokereille tulikin. Hyökkääjät ovat kaikki terveinä joten mitään syytä siihen ei olekaan. Paikkoja Lukko on luonut kahdessa edellisessä pelissä kiitettävästi. Ässiä vastaan onnistuttiin maalinteossa viisi kertaa, Helsingissä perjantai-iltana vain kerran. Myös tiistaina toiminut ylivoima oli Helsingin pelissä taas melko huonoa.

Lukon maalissa jatkaa Petri Vehanen, joka kokosi itsensä heikohkosti sujuneen Ässäpelin jälkeen hienosti ja pelasi viime kaudesta tutuksi tulleella varmuudella jo Jokereita vastaan.

TPS:n evakkoretki jatkuu

Elysee-areenalla pelattavan tenniksen Davis Cup-ottelun takia TPS pelaa kauden alkuun kaksi vieraspeliä. Liiga-avaus Jyväskylässä toi tilille tappion, Raumalle joukkue tulee kolme päivää levänneenä. Äijänsuo on perinteisesti ollut Palloseuralle antoisa areena, sillä edellisestä TPS:n tappiosta Raumalla on kulunut aikaa jo yli kuusi ja puoli vuotta.

Mielenkiintoa peliin tuo se että TPS:n mukana Äijänsuolle paluun tekee Tuoma Grönman, joka on polvensa saanut taas vaihteeksi pelikuntoon. Oskuhan hyppäsi pois Lukko-laivasta viime kauden jälkeen ja palasi takaisin Turkuun.

Viime kaudella nämä kaksi joukkuetta, Lukko ja TPS, olivat liigan tehottomimmat joukkueet ylivoimalla. Jyväskylästä kantautuneet tiedot kertovat että tiistaisen pelin perusteella ei TPS:n ylivoima ole juurikaan parantunut viime kaudesta. Miltä se sitten näyttää lauantaina?

Palloseuran terveystilanne on melko hyvä, kun Grönmanin polvikin kestää pelaamisen. Marco Tuokko saattaa olla poissa, ainakaan hän ei pelannut Jyväskylässä. Muuten Palloseura tulee parhaalla kokoonpanollaan Äijänsuo Areenalle. Varmasti tasainen ja viihdyttävä kamppailu on luvassa, toivottavasti myös yleisö omaksuu uuden lauantaipelin alkamisajan ja kansoittaa hallin runsaslukuisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle