Siipirikkoisten taistelu

LIIGA / Ennakko
Ottelurumba jatkuu kiivaana Turkuhallissa. TPS saa vieraita Jyväskylästä, kun JYP matkustaa pistejahtiin Aurajoen kaupunkiin. Isäntien repaleinen puolustus vahvistuu Kimmo Peltosella. Jukka Koivukin palannee jo vaihtoaitioon johtamaan joukkojaan. Molemmat joukkueet kärsivät loukkaantumisista ja tarvitsevat pisteitä tasaisessa sarjassa.

Isäntäjoukkue Turun Palloseura on pelannut ailahtelevasti. Lauantaina Pelicans oli yllättää Tepsin Elyseellä johtaen ottelua jo 0-2. Ammattiylpeyttä löytyi kuitenkin sen verran, että ottelu käännettiin voitoksi. Tyylipisteitä ei tullut, mutta tärkeät sarjapisteet sentään. Valmennus onkin rukannut ketjuja uusiksi hakiessaan kadoksissa olleita tehoja. Mikko Rautee saa rinnalleen Kai Nurmisen ja Mika Alatalon. Vastaavasti Ville Vahalahti pelaa Antti Aallon ja Mikko Elorannan kanssa. Sykkö on näillä näkymillä 13. hyökkääjä. Maalissa jatkaa edelleen juuri kahden vuoden jatkosopimuksen tehnyt Tuomo Karjalainen. TPS on kärsinyt varsinaisesta loukkaantumis-sumasta. Poissa ovat edelleen Teemu Lassila, Jussi Timonen, Marko Kauppinen, Joni Lius, Mikko Koivu ja koko kauden sivussa oleva Mikko Kankaanperä. Sairastuvalta on vaihteeksi iloisiakin uutisia luottopakki Kimmo Peltosen saatua lääkäreiltä peliluvan. Peltoselle on luvassa normaaliin verrattuna toistaiseksi aika pieni rooli. Pelituntuma on ymmärrettävästi kateissa pitkän potemisen jälkeen, eikä tässä otteluruuhkassa ole mahdollisuutta kovin tiiviiseen harjoitteluun. Kaivattua fyysisyyttä hän kuitenkin kovilla olevaan pakistoon tuo. Jokohan paketti kestäisi kasassa täydet 60 minuuttia ilman retkahduksia? Olisi jo aika.

JYPillä on takanaan kolmen ottelun tappioputki. Bluesilta tosin herui piste, vaikka häviö jatkoajalla tulikin. Helsinkiläisiltä ei sitten herunut pinnaakaan. JYPille olisi äärimmäisen tärkeää katkaista putkensa Turussa. Maaleja jyväskyläläiset ovat tehneet mukavasti, mutta vastaavasti omassa päädyssä on pöllytelty verkkoja reippaasti. Vain Pelicans on laskenut omiin enemmän maaleja kuin JYP. Ongelmat ovatkin lähinnä puolustuspelissä. Jarkko Immonen kantaa vieraiden kultaista kypärää tehoin 12+10=22. Jälki on ollut erinomaista, sillä Immonen löytyy pistepörssin seitsemänneltä sijalta. Jos on isäntien sairaslista pitkä, on myös vierailijalla kosolti murheita. Poissa vahvuudesta ovat Miika Huczkowski, Jani-Matti Loikala, Valtteri Tenkanen, ulkomaanapu Alexandre Trembley, sekä maalivahti Tommi Nikkilä. Maalivahtipeli on Turussa avainasemassa. Tero Leinosen onkin syytä onnistua nappiin, mikäli JYP aikoo viedä pisteet mukanaan.

Tyylipisteitä ei jaeta

TPS:n valmentaja Mikko Sokka ei paukutellut henkseleitään Pelicansista otetun voiton jälkeen. Hyvää oli nousu kahden maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Peli itsessään oli mitä oli. Positiivista Sokka löysi siitä, että ratkaisumaalit tulivat pelaajilta, joilta niitä ei ensimmäisinä odotettu. Ottelu ei ollut pelillisesti nappisuoritus voitosta huolimatta. Parannettavaa jäi rutkasti. Urakka ei ainakaan helpotu, sillä pelejä piisaa.

- Meillä on alkanut näkyä se, että joudumme noita kolmea-neljää puolustajaa kuormittamaan. Toivotaan, että saamme lisähappea sinne tuleviin peleihin. Tässä mennään oikeastaan joka tiistai, torstai ja lauantai aina jouluun asti. Aika tiivistä on. Kimmo Peltonen saadaan neljänteen pariin mukaan. Hänellä on lääkärin lupa pelata, siinä mielessä ei terveydellistä riskiä ole. Hän on kuitenkin ollut pitkään poissa, joten kamppailuharjoitus on jäänyt vähiin toistaiseksi. Sanotaan, että siinä mielessä pelillisesti siinä on riski, mutta ei terveydellisesti. Jotain ratkaisuja pitää kuitenkin tehdä ja lähteä pienemmän roolin kautta hakemaan sitä pelituntumaa. Ei tässä ehdi niin kauheasti harjoitellakaan. Luulisin hänen pystyvän 6-7 minuuttia klaaraamaan siellä neljännen ketjun takana siinä kun niin sanotut junioritkin.

Millaista JYPiä odotat Turkuun ja mitä lääkkeitä teillä on heidän varalleen?

- Meillä ei ole ollut mahdollisuutta nähdä montaa heidän vieraspeliään. Mikäli he pelaavat samalla tyylillä kuin Jyväskylässäkin, he tulevat tosi aktiivisesti päälle kovalla liikkeellä ja lyövät meille painetta. Meidän pitää olla varautuneita siihen. Meidän pitää saada kiekko pois omalta alueelta, eikä siirtää sitä pakilta toiselle. Se ei tarkoita sitä, että roiskitaan pitkin kenttää, vaan lähinnä hitaampi pelinrakentaminen pitää unohtaa ja pelata suoraviivaisemmin eteenpäin ja ylöspäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle