Tuhoaako hurrikaani hunajajuhlat?

LIIGA / Ennakko
Joulutaukoa odotellessa - vai onko sittenkään? Jyväskylässä nähdään lauantai-iltana yksi kaikkien aikojen hanklimmista vierasjoukkueista, kun Hippoksen vaativaa kiekkoyleisöä saapuu viihdyttämään Turun Palloseura.

Sarjaohjelman erikoisuus on se, että vastakkain iskevien joukkueiden edellinen vastus oli molemmilla Porin Ässät. Lopputulos otteluista oli varsin kaksijakoinen; TPS:n onnistui kellistää porilaiset vaikean alun jälkeen jatkoajalla, JYP sen sijaan nousi tasoihin 3-0-tappioasemasta, mutta vajosi uudelleen kolmen maalin päähän ottelun vanhetessa. Varmaa kotijoukkueen kannalta on se, ettei tällä kertaa auta päästää vierailijoita kolmen maalin karkumatkalle; TPS osaa kyllä kurinalaisen pelin johtoasemassa.

JYPin otteet ovat viime aikoina olleet melkoisen vaihtelevia; välillä on voitettu huonollakin pelillä, mutta myös rumahkoja tappioita on nähty. On selvää, että vahvaa TPS:aa vastaan on pystyttävä tasaiseen peruspeliin, jossa etenkin puolustuksen on pysyttävä tiiviinä. Sinänsä mainiosti esiintyneelle kotimaalivahtikaksikolle on tehty sarjan kolmanneksi eniten maaleja, joten myös maalivahtipelin on onnistuttava keskimääräistä paremmin.

TPS:lla voittoja ilman hienouksia

Viimeiset kierrokset melko voittoisana esiintynyt Turun Palloseura on tehnyt otteluissa sen, mikä on ollut tarpeen. Mitään loisteliaita otteita tai suurvoittoja ei ole nähty, mutta kierroksesta toiseen pistetili on karttunut mukavasti. Osasyynsä otteiden värittömyyteen on tuonut loukkaantumissuma, josta joukkue on vihdoin toipumassa. TPS:n otteet ovatkin olleet kurinalaisia, kuten tavaramerkkinä on jo vuosikaudet ollutkin, mutta joukkuetta on myös kehuttu hyvästä liikkeestä ja kiekonhallinnasta. Alkukaudesta suuren vastuun saanut Tuomo Karjalainen ailahteli Ässä-ottelun alussa, mutta nousi lopulta voiton takuumieheksi. Karjalainen onkin yksi voiton avain TPS:lle, mikäli miehen peli onnistuu hyvin.

Hippoksen kaukalo on olennaisesti Turku-hallin 'lentokenttää' pienempi, joten odotettavissa ei ehkä ole kotihallinsa tavoin lujasti liikkuva, vaan tiiviimmin puolustava TPS. Edellisellä vierailullaan turkulaiset onnistuivat lähes täydellisesti tilan viennissä hurrikaanipaidoilta; tälläkin kertaa JYPin on hyökättävä laajalla materiaalilla, jotta TPS:n mainio oman pään peli voitaisiin murtaa. Ennakkosuosikkina otteluun lähtevien turkulaistenkaan ei ole helppo pisteitä mukanaan viedä; ajatuksen on oltava tiiviisti kiekossa, joulutaukoon on vielä aikaa..

» Lähetä palautetta toimitukselle