JYP pakotti TPS:n pistejakoon

LIIGA / Raportti
Ennakkoon odotettiin TPS:n ratkaisevan kamppailun hyvissä ajoin. JYP oli kuitenkin toista mieltä ja syttyi pelin kuluessa tosissaan taistelemaan pisteistä. Ottelu ei noussut suurten joukkoon, mutta onneksi sen viihdearvo hieman parani loppua kohden.

Illan peli oli kummallekin joukkueelle tärkeä. TPS taistelee tiukasti Oulun Kärppien kanssa runkosarjan voittopystistä sekä sen mukana tulevasta rahallisesta palkinnosta. Myös JYP haluaa mukaan pudotuspeleihin ja taistelu Ässien kanssa viimeisestä paikasta auringossa on armotonta.

Alku lähdettiin verkkaisesti liikkeelle

Ensimmäisessä erässä ei olisi voinut kuvitella kummallakaan joukkueista olevan minkäänlaista panosta tässä kohtaamisessa. Tepsi otti hienokseltaan pelin hallintaansa vieraiden tyytyessä lähinnä odottamaan mitä tuleman pitää. TPS pääsi helpohkosti hyökkäysalueelle, mutta JYP painoi pelin viisaasti kulmiin.

- Me pyörittiin kulmissa oikeastaan koko tämä ottelu. Varmasti näin vastustaja toivoikin meidän pelaavan. Meillä ei ollut päämäärää pelaamisessa ja JYP pelasi maalin edustan hyvin, kertoi Palloseuran valmentaja Jukka Koivu pelin jälkeen.

Kotijoukkueen parhaat tilanteet tulivat Mikko Koivulle erän loppupuolella. Ensin hän veti avopaikasta ohi ja seuranneesta jatkotilanteesta puolustajat kierrettyään ampui hieman ohi yläkulman. Tommi Nikkilä pääsi maalillaan suhteellisen helpolla, sillä harvat paikkansa TPS:n hyökkääjät ampuivat hehtaaripyssyllä karkeasti yli tai ohi.

JYP tuli pirteästi toiseen erään

Jyväskyläläiset tulivat tauolta itseluottamusta keränneenä. Joukkue karvasi avauserää huomattavasti rohkeammin ja tilanteita syntyi myös Teemu Lassilan vartioimalle maalille. Jarkko Immonen pyöritti hyvin peliä ja oli lähellä tehdä avausmaalin, mutta Lassila torjui. Myös Valtteri Tenkanen ja Alexandre Tremblay olivat avopaikoissa, mutta kiekkoa ei saatu perille asti.

TPS tuli erän edetessä paremmin mukaan peliin lähinnä parantuneen luistelun ansiosta. Peli oli edelleen enimmäkseen kulmissa painimista, mutta myös tilanteisiin päästiin. Mikko Koivun johtama ketju hallitsi mies miestä vastaan vääntämisen parhaiten ja sai kiekkoa myös maalintekosektorille.

Mikko Rautee oli jo pääsemässä JYPin pakeista ohi ja läpiajoon, joten Jari Korhosella ei ollut muuta tehtävissä kuin estää sääntöjen vastaisesti. Kauaa ei Korhonen ehtinyt rangaistustaan istua kun TPS teki avausmaalin. Kimmo Peltonen ampui siniviivalta ruuhkaan ja Nikkilä oli yllätetty.

JYP ei maalista kuitenkaan lannistunut, vaan tuli entistä ärhäkkäämmin päälle. Tasoitusta ei kuitenkaan erän aikana nähty, vaikka laukauksia satelikin kohti Lassilaa. TPS sen sijaan oli vähällä lisätä johtoaan kun Jani Kiviharju pääsi rangaistusaitiosta mukaan hyökkäykseen ja yhtäkkiä syntyi neljällä yhtä vastaan tilanne. Rautee jätti kiekon Marco Tuokolle, mutta Nikkilä ehti laukauksen eteen.

Kovaa vääntöä pisteistä

JYP sai kolmannen erän alkuun palkinnon kovasta taistelusta Tremblayn tasoittaessa pelin. Syötön maaliin antoi Juha-Pekka Hytönen, mutta tilanteen käynnistäjä oli kuitenkin Jari Jääskeläinen. Myöhemmin Jääskeläinen merkittiin toiseksi syöttäjäksi aivan ansaitusti, sillä hän toi kiekon alueelle ja taisteli sen maalin takana vielä itselleen.

Hieman yli minuutin sai JYP nauttia tasoituksesta Elorannan päästyä laidalta läpiajoon. Konkari veti varmasti matalan vedon ohi Nikkilän ja taas sai kotiyleisö hengittää vapautuneemmin.

Tässä vaiheessa JYP syttyi taistelemaan pisteistä ja löi viimeisetkin voimansa likoon. Peli vapautui ja vaarallisia tilanteita nähtiin kummassakin päässä kaukaloa. Jyri Marttinen oli vähällä tasoittaa pelin, mutta Lassila sai kiekon räpyläänsä. Heti perään Rautee järjesti Tomi Sykölle tekopaikan, mutta nyt oli puolestaan Nikkilän vuoro loistaa.

Ennakkoluulottomasti pelannut Valtteri Tenkanen pääsi laidalta nousemaan maalille ja veti päin Lassilaa. Hän kuitenkin survoi oman reboundinsa väkisin sisään ja tuuletukset olivat sen mukaiset. Tällä maalilla Tenkanen varmisti erittäin tärkeän pisteen JYPille. Taistelu Ässien kanssa pudotuspelipaikasta jatkuu ja käy kiivaana.

Jatkoajalla ei kummallakaan joukkueella enää ollut kunnon paikkaa ottaa kahta pistettä. Tilanteisiin nähden tasapeli oli oikeudenmukainen lopputulos.

Kaikki pelissä loppuviikon otteluissa

Pelin jälkeen JYPin valmentaja Matti Alatalo oli luonnollisesti pisteeseenkin tyytyväinen.

- Peli oli sen näköistä kuin meiltä odottaa saattoikin. Ei meillä ollut paljon muita vaihtoehtoja kuin lähteä huolellisesti puolustamaan ja yrittää sitten vastaiskuilla ratkaisua. Emme hirveän lennokkaaseen peliin pystyneet, mutta tässä tilanteessa olemme tulokseen tyytyväisiä.

- Nousimme kaksi kertaa tasoihin erittäin hyvää joukkuetta vastaan. TPS puolustaa erittäin hyvin ja heitä vastaan on vaikea luoda maalintekopaikkoja. Tärkeä piste meille.

TPS:n Jukka Koivu antoi tunnustusta JYPin hyvälle pelille.

- Vastustaja oli aktiivinen, voitti kaksinkamppailut, irtokiekot ja muut pienet asiat. He halusivat tästä ottelusta voittoa huomattavasti enemmän kuin me.

- Meidän ylivoimapelaamisessa syöttöjen ja laukausten laatu oli todella vaatimatonta luokkaa. Siihen pitää löytää parannusta, mutta piste on aina piste.

Koivulta kysyttiin, että olisiko mahdollisesti pelaajien ajatukset olleet jo huomisessa pelissä.

- Siihen pyrittiin, että se ei kauheasti vaikuttaisi. Media on kuitenkin kiitettävästi muistuttanut, että meillä on huomenna muka joku huippuottelu. Kyllä me kuitenkin pyrittiin siihen, että tämä ottelu olisi ollut meille tärkeämpi kuin huominen.

TPS lähti heti lehdistötilaisuuden jälkeen kohti Helsinkiä, josta joukkue lentää Kärppien tavoin keskiyön jälkeen Ouluun. Koivun mukaan joukkueet eivät lennä samalla koneella, vaikka sellaistakin huhua kuului illan aikana. JYP puolestaan valmistautuu kohtamaan torstaina Ilveksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle