Kriisi-TPS:n uusi alku

LIIGA / Ennakko
Turun Palloseuran päävalmentaja Heikki Leime päätti antaa pelaajilleen kahden päivän porttikiellon hallille ennen tulevaa JYP-ottelua. Joukkue tarvitsi kahden päivän ”vapaansa” ennen lauantain vaativaa JYP-kamppailua saadakseen oravanpyörän pysähtymään.

Kuntokäyrät

Kaikki tietävät viime kauden mestarin asetelman sarjataulukossa. TPS on viimeisenä vain kolmella pisteellään. Se on hävinnyt kaikki ottelunsa avauskierrosta lukuunottamatta.

– Nyt lähdemme nollasta liikkelle. Puhtaalta pöydältä aloitamme kauden uudestaan, joukkueen kapteeni Ville Vahalahti kertaa parin mietintäpäivän jälkeen.

JYPillä on takanaan jatkoajalla voitettu kotiottelu Pelicansia vastaan.

Joukkue on sarjataulukossa heti HIFK:n perässä toisena, vaikka vieraspelaamisen ilme ei varmasti ole miellyttänyt päävalmentaja Risto Dufvan silmää. Edellisessä vieraspelissä tuli 2-0 nokkaan HIFK:lta. JYP ei ole pystynyt vieraspeleissään saamaan aikaiseksi samanlaista lentoa kuin kotipeleissään.


Heikki Leime komensi joukkonsa kahden päivän kotiarestiin.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Ratkaisun paikat

JYP pelaa erittäin liikkuvasti ja kurinalaisesti kentän molempiin päihin. Lisäksi joukkue osaa puolustaa keskialueella viimeiseen mieheen. Miten TPS murtaa tämän ”sumpun” ja pääsee maalipaikoille?

– Liikkeellä. Sen keskialueen sumpun ja mailaviidakon läpi täytyy päästä jaloilla, turkulaisten päävalmentaja Heikki Leime valottaa.

– Emme voi jäädä seisoskelemaan missään vaiheessa. Lisäksi täytyy päästä irtokiekkoihin ensimmäisenä. Pystymme myös hyökkäämään syvältä ja horjuttamaan fyysisyydellä JYPiä, mies jatkaa.

Leime myös myöntää, että JYP voi olla yllättävän fyysinen, vaikka siihen ei ehkä olla totuttu.

JYPin materiaali on laaja. Onko se jo liian laaja Eric Perrinin tulon jälkeen? Esimerkiksi Jussi Makkonen ja Vili Sopanen tuskin pelaavat tällä hetkellä sellaisilla peliajoilla, kuin Jyväskylään muuttaessaan ajattelivat.

Kokoonpanot

TPS:lta puuttuvat varmasti pitkäaikaispotilaat Miika Huczkowski ja Garrett Raboin. Päävalmentaja Heikki Leime ei kuitenkaan suostunut paljastamaan pelaavaa kokoonpanoa ennen lauantaita.

Joukkueen vahvuuteen tullut Tomas Kudelka aloittaa lauantaina turkulaisten puolustuspäässä.

Jyväskyläläisiltä puuttuu varmasti vain Miika Lahti. Kokoonpanot voivat kuitenkin muuttua pienten sairastelujen ja JYPin D Team-kuvion vuoksi.

Keskiviikon Pelicans-ottelussa JYPillä oli maalissa Pekka Tuokkola. Miehen pelaamattomuus näkyi, vaikka Tuokkola ei pettänytkään. Tällä hetkellä Joni Myllykoski on jyväskyläläisten ykkösmaalivahti.

» Lähetä palautetta toimitukselle