Rutiini riitti JYPille

Tiistai-illan ottelu tarjosi juuri sitä mitä odotettiinkin. Sarjajumbo TPS nöyrtyi kotihallissaan sarjakärki JYPille lukemin 2-4. Sen verran tauko näkyi vielä molempien otteissa, ettei illasta muodostunut mieleenpainuvaa kiekkospektaakkelia.

Lähtökohdat illan otteluun olivat selvät. Kotijoukkue TPS oli treenannut joulutauon ahkerasti ja hakenut otteisiinsa tasaisuutta ja sitä kautta mahdollisuutta nousta pois liigan jumbopaikalta. Vierailija JYP taasen oli kärsinyt pienestä lamasta ennen joulutaukoa ja joukkueella olikin kasvojen kohotuksen paikka. Onneksi vastaan tuli haluton TPS ja homma hoitui ruonkosarjajohtajan varmuudella kotiin.

Ensimmäinen maali kotijoukkueen verkkoon oli kuin pienoisnäytelmä TPS:n koko kautta riivanneista ongelmista. Tomas Kudelka unohti oman tehtävänsä, eli puolustamisen ja Harri Pesonen pääsi nousemaan vapaasti ja laukoi vierailijat johtoon komealla rannelaukauksella ylänurkkaan. Tämän jälkeen tuli jo konkreettiset erot joukkueiden välillä näkyviin. JYP pelasi fiksusti viisikkona ja puolusti nöyrästi Pekka Tuokkolan vartioimaa maalia joka kentän voimin.

Kun vielä yksi illan parhaista Eric Perrin laukoi Markus Nordlundin avustuksella jyväskyläläiset kahden maalin johtoon tuntui koko kotihalli lamaantuvan. Ja ottelu oli vasta ensimmäisessä erässä. Pientä toivonkipinää toi maajoukkueessakin käväissyt Nordlund siniviivalaukauksellaan ja toi kotijoukkueen maalin päähän.

Tutkapari Perrin & Pihlström oli myrkkyä isännille.

Rutiini, se rutiini

Toinen erä ratkaisi lopullisesti ottelun. Jos JYP oli päässyt helpolla ottelun ensimmäisen erän niin toinen erä oli sille vielä helpompi. Kotijoukkueen Atte Engren oli epäkiitollisessa tehtävässä kun puolustajat sekoilivat omassa päässään ja JYP vyörytti hyökkäyksiä maalille. Engren piti kuitenkin ottelun tasaisena, mutta JYP pääsi lopulta iskemään. Tätä ennen kotijoukkueella oli omat paikkansa ylivoimalla, mutta ne kariutuivat tyhmiin jäähyihin. TPS-päävalmentaja Riku-Petteri Lehtonen oli syystäkin tyytymätön omiensa otteisiin toisessa erässä.

– Ensimmäinen erä me pelattiin suhteellisen hyvin. Toisessa erässä annettiin JYPin viedä ja se näkyi. Meillä oli vielä ne pari ylivoimaa ja paikka tasoittaa peli, mutta toisin kävi. Aika erikoisia maaleja tuli tänään, mutta semmoista se on.

Illan hahmo Eric Perrin vastasikin näistä erikoisuuksista. Jos ei Nordlundin ohjaama maali riittänyt niin syöttö Antti Pihlströmin vatsallaan tekemään maaliin oli myös erikoinen. Heitto maalille ja vahvasti noussut Pihlström "iski" kiekon vatsallaan maaliin.

Perrinin ilta täydentyi kun mies iski illan toisen maalinsa tutusta paikasta TPS-puolustukselle, maalin edestä. Maalia edelsi Pihlströmin vahva pelaaminen maalin takana ja Perrin sai iskeä irtokiekon helposti maaliin. JYP-käskyttäjä Risto Dufva nautti joukkueensa ilmeestä.

– Hyvä mielihän on tietysti kun pystyttiin voittamaan. Kyllähän me lähdettiin tänään hakemaan semmoista isomman kuvan peliä. Ennen taukoa oli vähän miesvajausta ja nyt saatiin äijää takaisin laatikkoon. Piti olla tänään energisempiä ja sitä me oltiinkin.

Puolivaloilla voittoon

Kun ottelun kolmanteen erään lähdettiin vierasjoukkueen kolmen maalin johdossa, moni turkulaiskannattaja päätti jo lähteä hallilta. Kovin monesti ei kotijoukkue ole voinut tarjota kuluvan kauden aikana positiivisia elämyksiä kannattajilleen, joten reaktio oli ymmärrettävä. JYP pelasi viisaasti kolmannen erän ja rajoitti TPS:n hyökkäykset kulmiin ja siniviivalle. Tähän kun lisätään kotijoukkueen huonot syötöt ja hitaat hyökkäyksiinlähdöt niin kiri oli lähinnä näennäistä.

Janne Hauhtonen iski kotijoukkueen vielä kahden maalin päähän maalin edestä onnekkaalla sohaisulla, mutta sen lähemmäs ei turkulaisten eväät enää riittäneet. JYP vei pisteet puolivaloilla ja TPS, kovasta yrityksestä huolimatta joutui jälleen tyytymään tappioon. Riku-Petteri Lehtonen näki kuitenkin positiivistakin tappiosta huolimatta.

– Kiitollinen kyllä olen, että taisteltiin loppuun saakka. Kyllä me kolmannen erän alusta saakka oltiin se prässäävämpi osapuoli, että jotain hyvää löytyi sieltäkin. Torstaina jatkuu ja nyt täytyy saada se ilme pysymään koko pelin ajan. Ei saatu kiekkoa maalille, sinne niitä pitää saada ja tänään ei saatu.

Risto Dufva ei huolestunut TPS:n loppukiristä.

– Meni peli ihan meidän suunnitelmien mukaan. Se 2-4-maali vähän sekoitti peliä, mutta niinhän siinä usein käy. Mutta TPS ei saanut kiekkoa maaliin niin näin siinä käy. Hyvä ilme oli pojilla ja varsinkin meidän hyökkäyspeli oli tänään hyvää.