Hurrikaani jatkoi TPS:n nollaputkea

JYP selätti TPS:n rutiininomaisella peliesityksellä ja Vili Sopasen kahdella maalilla. Pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 3-0 (1-0, 1-0, 1-0).

Ottelun pelillinen anti ei alussa päätä huimannut. Molemmat joukkueet tunnustelivat tilannetta, mutta JYPin kone alkoi toimia paremmin mitä pidemmälle peli eteni. TPS:n nälkävuoden mittaisesta loukkaantuneiden listasta huolimatta turkulaiset taistelivat loppuun asti, vaikka se ei tulosta tällä kertaa tuottanutkaan.

Turkulaisten puolustus oli varsinkin ylivoimalla tuuliajolla, sillä JYP sai peräti neljä läpiajoa vajaamiehisenä.

Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 11.26, kun Vili Sopanen purjehti TPS:n alueella oman aikansa ja laukoi yksilösuorituksensa päätteeksi kiekon maskissa olleen Joni Ortion taakse.

– Ensimmäinen maali oli klassisen tärkeä tänään. Sitä kautta saatiin pelin ohjat siihen suuntaan, mihin haluttiin, analysoi JYP-käskyttäjä Risto Dufva.

Turkulaisten harvat tilanteet pysähtyivät kerta toisensa jälkeen JYPin tiiviiseen puolustukseen. Vieraiden paras paikka ensimmäisessä erässä päättyikin heittäytyvän Mikko Viitasen luistimeen.

Ottelun avausmaali toi Antti Virtaselle syöttöpisteen, jolla hän
nousi jaetulle ykköstilalle kaikkien aikojen tehokkaimpana JYP-pelaajana.
Tähän asti kärkipaikkaa on pitänyt hyökkääjä Jari Lindroos, joka iski 277 pelaamassaan ottelussa tehot 110+214=324. Samat, 324 tehopistettä,
Virtanen on kerännyt 130 maalilla ja 194 syötöllä.

– "Linkille" terveisiä, että se on kuitenkin ollut tehokkaampi pelien
määrään nähden, torstaina 500. JYP-ottelun pelannut Virtanen toteaa.

– Olen tiennyt, että ennätys on ollut kiikunkaakun, mutta en ole sitä
miettinyt sen enempää. Voitetun pelin jälkeen tuntuu tietysti aina
hyvältä, jyväskyläläiseksi itsensä mieltävä Virtanen kertoo.

TPS tyytyi statistin rooliin

Jyväskylän torstai-illassa nähtiin alivoimalla aktiivinen JYP. Toisen erän alussa Kalle Koskisen estämisjäähy ei koitunut todellakaan JYPin kohtaloksi, sillä TPS ei saanut juurikaan minkäänlaista kuviota aikaiseksi. Päinvastoin. Hurrikaanipaidoilla oli saman jäähyn aikana tilannetta läpiajosta ylivoimahyökkäykseen. Rangaistuksen viimeisellä sekunnilla Ossi Louhivaara sai vielä sivallettua kotijoukkueen 2-0-johtoon.

Jyväskyläläiset olivat myös torjuntojen valossa aktiivisempia, sillä maalivahtien torjunnat toisen erän osalta menivät 20-4 jyväskyläläisten eduksi.

JYP oli koko pelin ajan pienen potkun turkulaisia edellä. Siitä varmasti juontaa kolme rangaistusta, jotka TPS:n joukkue joutui ottamaan koukkaamisista toisessa erässä.

Kahden maalin mies, Vili Sopanen

Taputtelua vaille valmis

Vili Sopasen illan toinen maali kolmannessa erässä vei hurrikaanit kolmen maalin johtoon, jonka jälkeen peli rupesi näyttämään viimeistään taputellulta.

– Hyvä, että oppii muiden pelityyliä ja mitä ne touhuaa. Paitsi Vili tietenkin nyt menee mihin sattuu. Ihan hyvä kuitenkin, että tekee pari maalia joka pelissä, vitsaili yhden syöttöpisteen saalistanut Jonne Virtanen ketjukaveristaan.

– Jos Jonne Virtanen on sentteri, niin kyllä siinä postilaatikkokin tekee pari maalia, sanaili Vili Sopanen takaisin.

TPS koitti vielä muutaman ylivoiman aikana murtaa Joni Myllykosken nollaa, mutta jyväskyläläisvahti veti pidemmän korren saalistaen nollapelin tilastoihinsa.

JYP jatkoi hyviä otteitaan nousten voiton myötä sarjakärkeen. TPS puolestaan tippui sarjan hännille Pelicansin voitettua samanaikaisesti Kärpät vieraissa.

Jyväskyläläiset saavat pitää tiistaihin asti huilitaukoa. Silloin vastaan asettuu Blues. TPS puolestaan koittaa kääntää kurssiaan jo lauantaina, jolloin vieraaksi Turkuun saapuu Jokerit.