Hurrikaanimyrskyä vai hunajata hunajata?

LIIGA / Ennakko
Turkulaisryhmä pudotti jyväskyläläisjoukkueen viime kaudella pronssiotteluun, joten pientä revanssihenkeä lienee taatusti ilmassa Hippoksen torstai-illassa, kun joukkueet iskevät yhteen. Jo pelkästään tämän vuoksi ottelu tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen taisto sarjapisteistä.

Kuntokäyrät

Yhdeksästä pisteestä seitsemän kasaan raapinut jyväskyläläisryhmä on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Hyvien otteiden takuumiehinä ovat häärineet muun muassa superjunnu Sami Vatanen yhdessä pakkiparinsa Kalle Koskisen kanssa. Vatasen saldo kolmen pelatun ottelun jälkeen on 2+2.

Hieman ylivoiman kanssa tuskaillut hurrikaanilauma sai balsamia haavoilleen, kun ottelussa Ässiä vastaan molemmat maalit syntyivät erikoistilanteista. Myös joukkueen puolustuspeli toimi patapaitoja vastaan kuin se kuuluisa junan vessa. Toisen JYPin erikoistilannemaaleista tehtaillut Vili Sopanen oli syystäkin tyytyväinen oman joukkueensa otteisiin.


Vili Sopanen on aloittanut kautensa hurrikaanipaidassa lupaavasti.

– Ässät turhautui meidän tiiviiseen puolustamiseemme, eli se meni juuri niin kuin pitikin ja oltiin suunniteltu. Sain myös ensimmäisen maalini tehtyä, se oli hyvä saada jo tähän vaiheeseen, niin tästä on helpompi jatkaa, toteaa Sopanen.

Myöskään JYPin pääkäskijällä Risto Dufvalla ei ollut moitteen sanaa suojattiensa esityksistä tiistaina Porissa.

– Ässät-peli oli meiltä erinomainen tasavoimamaalintekoa lukuun ottamatta. Luotiin maalipaikkoja, estettiin vastustajan maalipaikat ja saatiin erikoistilanteet toimimaan – eli meiltä todella tasapainoinen vieraspeli. Ei mikään puolustustaistelu, kertasi Dufva.

Hallitseva Suomen mestari TPS puolestaan on saanut hieman vaisumman startin kaudelle. Kolmesta pelatusta ottelusta turkulaiset ovat saaneet kasaan vain kaksi pistettä, jotka irtosivat ensimmäisessä runkosarjaottelussa kevään finaalivastustaja HPK:ta vastaan. Edellisessä ottelussaan Espoon Bluesia vastaan TPS otti espoolaisilta tylysti kuokkaan peräti 7-0.

Yksi suurimmista murheenkryyneistä turkulaisleirissä on ollut puolustus. Se on vuotanut kuin seula, mikä suurimmalta osin selittyy viiden kärkipuolustajan loukkaantumisilla. Niin Garrett Raboin, Aki-Petteri Berg, Jean-Luc Grand-Pierre, Miika Huczkowski kuin Markus Nordlundkin ovat telakalla.

Sairastuvalla olevien listaa pidentävät myös hyökkääjät Max Kolu ja Michal Birner. Tähän kun lisätään vielä Atte Engrenin johtama maalivahtiosasto – joka ei sekään ole tähänastisissa liigakamppailussa vielä vakuuttanut – on TPS:n valmennusjohdolla vielä työsarkaa mestarijoukkueen pelin kuntoon saamisessa.

Ratkaisun paikat

Tiistaina kunnolla turpaan Bluesilta ottanut TPS saapuu varmasti nälkäisenä ja ärsytettynä Jyväskylään. Vierasjoukkueella on suuremmat paineet voittoon kuin isännillä, sillä kauden aloitus ei ole vakuuttanut kiekkoyleisöä TPS:n iskukyvystä. Nähtäväksi jää, kuinka voitonhimoinen vierailija tullaan Jyväskylässä näkemään.

Jos taas hurrikaaninutut jatkavat kaukalossa samalla mallilla kuin tähän asti, ei joukkueella pitäisi olla hädän päivää. Jo pelkästään JYPin rutiinitasolla pelaaminen riittää kenen tahansa voittamiseen.

Vaikka kotijoukkue onkin aloittanut kauden vakuuttavasti, näkee Dufva tulevassa TPS-mittelössä pienen vaaran paikan.

– Suurin haaste meille on hyvin alkanut sarja. Vierasvoitto kumuloituu vasta, kun voittaa seuraavan kerran kotipelin. TPS-pelissä on suuri "ohipelin" vaara varsinkin, kun viikonloppunakaan emme pelaa. Valmistautuminen – niin joukkueen kuin yksilöiden tasolla – on tärkeintä.

Kokoonpanot

JYPin kokoonpano on sama kuin millä se lopetti ottelun Ässiä vastaan. Maalinsuulle paluun tekee Joni Myllykoski. TPS:ltä poissa ovat Garrett Raboin, Aki-Petteri Berg, Jean-Luc Grand-Pierre, Miika Huczkowski kuin Markus Nordlund, Max Kolu ja Michal Birner. Vierailijoiden maalivahti selviää vasta pelipäivänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle