SaiPa hakemaan lopullista pesäeroa Pelicansiin

LIIGA / Ennakko
SaiPa ja Pelicans painivat peräkkäisinä iltoina.
Kuva © Turo Ulvinen - www.thudesign.com
Hyvään kevätvireeseen päässyt Saimaan Pallo kohtaa tasauskierroksilla Lahden Pelicansin. Etenkin lahtelaiset tarvitsevat kipeästi kaikkia pisteitä loppukevättä ajatellen.

SaiPan ja Pelicansin kauden viides kohtaaminen on ensimmäinen osa tammikuun tasauskierroksesta. Perjantaina joukkueet kohtaavat Lappeenrannassa ja lauantaina Lahdessa. Ajoittain hankalaksi vastustajaksi sputnikeille osoittaunut Pelicans on jäämässä auttamattomasti rannalle kevään jatkopeleistä, mikäli todellinen loppukiri ei pian ala.

Keltamustat sen sijaan ovat liigan kuntopuntarin kärkijoukkueita viimeisen 20 pelin otannalla. Suora pudotuspelipaikka on täysin haarukassa tämän hetken pistetahdilla. Kaksi voittoa Pelicansista tähän saumaan parantaisi SaiPan omia asemia entisestään ja olisi samalla lopullinen tyrmäys lahtelaisleiriin.

Henkinen ote tärkeällä hetkellä

Joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista sujuivat Pelicans-merkkisesti. Etenkin toinen ottelu Lappeenrannassa (0-5) oli tilastollisesti ihmeellinen, mutta pisteet matkasivat murskaavasti Lahteen. SaiPa voitti laukaukset kaksinkertaisesti, mutta silti tulostaulu näytti muuta.

Sen jälkeen kaksi Lappeenrannan kamppailua SaiPa on onnistunut kääntämään voitoiksi. Viimeisin taisto käytiin viime lauantaina. Kotijoukkue otti ensimmäiset täydet pisteet selkein 4-1-lukemin Jesse Mankisen ja Janne Tavin johdolla. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen korosti voitetun ottelun merkitystä tulevaa tuplakohtaamista ajatellen.

Pelicansin tappiota selitelttin monessa eri yhteydessä väsymyksellä. Tammikuu on ruuhkainen kaikille joukkueille. Nyt kuitenkin lahtelaisilla on edellisestä ottelustaan lähes viikon tauko, joten levännyt ja iskukykyisempi ilme on odotettavissa.

SaiPa puolestaan pelasi välissä tiistaina kovan taistelupelin Jyväskylässä. Harvinainen kolmen pisteen potti Jyväskylästä yli viiteen vuoteen varmasti lisäsi itseluottamusta jo Lahdenkin kirousta ajatellen. Ilman takaiskuja ei kuitenkaan selvitty, sillä kapteeni Ville Koho ja Janne Tavi jättivät ottelun kesken erinäisten kolhujen takia. Ykkösketjulaisten pelikunto selvinnee vasta pelipäivänä.

Vierasjoukkue kärsii vielä pahemmasta loukkaantumissumasta, mutta joukkue lähtee silti varmasti hakemaan iskua heti ensimmäisessä ottelussa. Silloin Lahden kohtaamiseenkin Pelicans voisi lähteä luottavaisempana. SaiPahan on kyntänyt viime vuodet Lahdessa sarjasijoituksista huolimatta.

Seuraa Heitä

Janne Juvonen #30 | Ambri-Piotta

Maalivahti

Torjuntavastuuta kantava Juvonen tarvitsee enemmän omiensa tukea tolppien välissä mitä edellinen kohtaaminen Lappeenrannassa osoitti. Myöskään maalivahdin omaan haparointiin ei ole varaa.

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Jenkkihyökkääjän kahden maalin illasta Bluesia vastaan on jo tovi aikaa. Ulkomaalaisilta tarvitaan muutenkin tulitukea mikäli ykkösketjun Kohon ja Tavin poissaolot toteutuvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle