Tasauskierros käyntiin Vaasassa tutun kilpakumppanin kanssa

LIIGA / Ennakko
Ilves on hallinnut edellisiä kohtaamisia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tasauskierros lähtee Sportin ja Ilveksen välillä Vaasasta. Sarjanousijan valinta kyseiselle kierrokselle ei olisi voinut parempaa paria saada kuin Ilveksen yhteisen historian kannalta, Kotkapaidoilla on menossa hyvä liito, kuten tamperelaisilla petopaidoilla myös pyyhkii hyvin.

Olosuhteisiin nähden Ilves on pärjännyt odotettua paremmin; tukku pelaajia istuu sairastuvalla, mutta takana on KalPan nollaus ja voittomaalikilpailusta voitto IFK:sta. Voitot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta; Ilves oli Kuopiossa pelillisesti altavastaaja, ja Hakametsässä helsinkiläisvierailla oli enemmän paikkoja ratkaista ottelu. 

Jo Teemu Rautiaisen paluu edelliseen otteluun oli iso helpotus Ilvekselle.

− Uskomme, että perjantaiksi saamme miehiä pois sairastuvalta. Useampi on hilkulla, kommentoi Ilveksen apulaisvalmentaja Sami Hirvonen IFK-ottelun jälkeen.

Kuopiossa tamperelaiset pelasivat vain kolmella ketjulla ja IFK:takin vastaan nelonen pelasi todella vähän. Osasyynä miksi kapteeni Sami Sandell ja Aleksi Mustonen ovat vetäneet tililleen todella kovia jääaikoja viime otteluissa.

Sport kauden ensimmäistä kertaa ennakkosuosikkina

Koko kuluneen kauden ajan todennäköisyydet ovat olleet Sportia vastaan joka ottelussa, mutta nyt osat ovat vaihtuneet, sillä tässä kohtaamisessa Sport on ennakkosuosikki. Takana suuri nousu, mutta nihkeä voittomaalitappio Lukkoa vastaan ja lähes sensaatiomainen vierasvoitto Ässistä.

Sportin maalintekopaikkojen käyttäminen ja viimeistely ovat alkaneet toimia todella hyvin, sillä edelliseen kolmeen otteluun joukkue on kasannut yhteensä 12 maalia. 

Myös Ville Hostikka on lyönyt monelle spekuloijalle jauhot suuhun huikeilla otteillaan. Vuoden 2015 puolella otteluita on kertynyt vain kaksi, mutta molemmista on tullut voitto ja torjuntaprosenttina on 95,4.

Jos kyseisellä kierroksella kaikki menee Sportin kannalta ihanteellisesti, on jumbosija takanapäin ja pudotuspeliviiva vielä saavutettavissa.

Käyttäjän hhanhikoski kuva

Arvio ottelusta: Herkko Hanhikoski

Sportilla on kaikki mahdolliset avaimet käytettävissään kaataakseen Ilveksen kauden ensimmäistä kertaa. Jos Ilves ei yhtä enempää pelaajia saa sairastuvalta otteluun ja kotkapaidat jatkavat siitä mihin Porissa jäivät, Ilvekselle tulee kylmää kyytiä Kuparisaaressa.

Seuraa Heitä

Steven Zalewski #51 |

Keskushyökkääjä

Iski maalin pitkästä aikaa IFK:n verkon perukoille, mutta pelaaminen on ollut aika tahmeaa viime aikoina. Alkaisiko nyt otteet parantumaan?

Lassi Kokkala #36 |

Keskushyökkääjä

Edellisestä kahdesta ottelusta tilille kertyi kaksi maalia ja syöttöpiste. Kakkossentterin vitja on myös ottanut roolia enemmän kontolleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle