SaiPa jälleen pisteittä kotiin Lahdesta

LIIGA / Raportti
Lahti oli jälleen vaikea paikka Jussi Markkaselle ja SaiPalle.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Useista loukkaantumista kärsivä Pelicans osoitti lauantaina kotiyleisölleen taistelevansa edelleen paikasta pudotuspeleissä. Joukkue maksoi kalavelat SaiPalle, ja lappeenrantalaiset jäivät jälleen pisteittä Lahdessa. SaiPan edellinen voitto Lahdessa on vuodelta 2010.

Perjantaina lappeenrantalaisten runnomaksi jäänyt pelikaanilauma aloitti ottelun terävästi. Pelicans pääsi heti ensiminuuteilla kokeilemaan heikkoa ylivoimaansa SaiPan otettua jäähyn väärästä vaihdosta. Hyvin käyntiin lähteneen ylivoiman ensimmäinen tekopaikka tuli Juhani Tyrväiselle.

Ensimmäisestä paikastaan Tyrväinen ei vielä onnistunut, mutta hetkeä myöhemmin kiekko pomppi sopivasti, ja Tyrväinen pääsi laittamaan kiekon lähes tyhjään maaliin.

Hyvällä liikkeellä ensimmäisessä erässä esiintynyt kotijoukkue pääsi karkaamaan kahden maalin johdossa erätauolle onnistuttuaan vielä erän lopussa. Joonas Alanne syötti, kun kulmaväännöstä maalin eteen rynnännyt Janne Ritamäki napautti suoraan syötöstä kiekon maaliin.

Toinen onnistui, toinen ei

Pelicans pääsi myös heti toisen erän alkuun ylivoimalle, ja tulos oli ensimmäisen erän kaltainen. Jan Latvala ampui kiekon viivasta, ja Joel Mustonen ohjasi kiekon korkean mailan rajamailta ohi Jussi Markkasen. Tällä kertaa erää oli pelattu vajaa minuutti lahtelaisten lisätessä johtoaan.

SaiPalle tarjottiin vielä erän lopussakin tilaisuutta ylivoimalla, kun Mikko Niemelä esti Janne Tavin pääsyn maalille jäähyn arvoisesti. Vaikka SaiPan ylivoimapeli pyöri paikoitellen hyvin, jäi se kuitenkin jälleen täysin tehottomaksi. Lisäksi Janne Juvonen oli hyvässä vireessä lahtelaisten maalilla.

Juuri ylivoimapelin tehokkuudessa olikin suurin ero joukkueiden välillä, ja näin lahtelaiset pääsivät turvallisessa johdossa päätöserään.

− Tuomarit ottivat niitä rikkeitä pois, mitä alkukaudestakin otettiin koko ajan pois. Kun olit jäljessä ja roikuit, niin tuli jäähyjä. Kyllä pelaajien pitää sopeutua linjaan, ja tänään samoista tilanteista sai jäähyjä koko ajan. Se korostui siinä, kun olimme vauhdissa jäljessä, niin jouduimme rikkomaan. Ei siinä ole mitään valittamista, kommentoi Markkanen illan tuomarilinjaa.

SaiPan olematon loppukiri

Kolmannessa erässä oli pelailun makua, eikä todella vaarallisia paikkoja ollut lopulta kummallakaan joukkueella. SaiPan loppukiri jäi lopullisesti toteutumatta Brian Salcidon otettua jäähyn vain reilu kaksi minuuttia ennen ottelun päätöstä. SaiPa jätti ottelussa kokonaisuudessaan itsestään vaisun kuvan.

− Olimme eilen selvästi työteliäämpi joukkue, ja ansaitsimme pomput. Tosin ero ei ollut eilen niin suuri, mitä tuloksellisesti oli.

− Tänään Pelicans oli parempi, aktiivisempi, taklasi ja otti meiltä tilan pois. Pelicans ansaitsi paikkansa ja teki maalit, ei jäänyt paljon jossiteltavaa. Tänään olimme koko ajan vähän jäljessä, eilen olimme astetta parempia, totesi Markkanen pelin tauottua.

Pelicans ja SaiPa kohtaavat tämän kauden runkosarjassa yhteensä seitsemän kertaa, ja viikon sisällä kohtaaminen oli jo kolmas keskinäinen. Kritiikkiä osakseen saanut tammikuun tasauskierros ei näkynyt yleisössä ainakaan negatiivisesti, sillä myös Lappeenrannasta oli matkannut äänekäs fanijoukko omiaan kannustamaan.

Markkasella ei ollut juurikaan mielipidettä tammikuun tasauskierroksesta.

− Pelataan niitä pelejä, jotka kalenterissa on, nyt sattui kolme kertaa reiluun viikkoon Pelicans vastustajaksi. Pelaajalle sillä ei ole juurikaan merkitystä. Jos ajattelee hyviä puolia, niin kyllähän tämä luo sellaista vastakkaisasetelmaa kesken kauden. Ikään kuin mini-pudotuspeli -sarja, kun pelaat samoja pelaajia vastaan peräkkäisinä iltoina.

Voitolla Pelicans piti pudotuspelitoiveensa yhä hengissä, mutta useita voittoja se tarvitsee jäljellä olevista otteluista. Seuraava mahdollisuus pistepotin metsästykseen on tiistaina, kun HIFK saapuu Lahteen. SaiPa puolestaan saa tiistaina vieraita Raumalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle