Satakuntalaiset kuudennen kerran keskenään

LIIGA / Ennakko
Toni Koivisto oli pirteällä pelipäällä tasauksen ensimmäisessä ottelussa.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Tammikuun tasauksen toinen koitos satakuntalaisten kesken otellaan Raumalla. Avauskohtaaminen Porissa oli pitkä ja tasainen kamppailu, joka päättyi vasta voittomaalikilpailun päätteeksi porilaisten eduksi.

Se on niin paljon kuin kuudennen kerran Lukko ja Ässät vastakkain tällä kaudella. Eikä mukaan tarvitse laskea perinteistä Pitsiturnauksen aamukohtaamista.

Tämä pari on jo pitkään ollut varsin tasainen, eikä sarjataulukon sijoituksilla ole ollut merkitystä. Kuluva kausi on vaan entisestään tasoittanut joukkueiden keskinäisiä voimasuhteita. Takana on nyt viisi kamppailua, joista neljässä ratkaisu on haettu pidemmän kaavan mukaan. Ja siinä yhdessä, joka ratkesi jo varsinaisella peliajalla, Lukko teki voittomaalin minuutti ennen päätössummerin soittoa.

Vaikka joukkueet ovat toisilleen varsin tutut, tasaisuus on jopa hieman hämmentävää. Kumpikin on päässyt vuorollaan johtoasemaan, mutta niin vaan takaa on toinen tullut.

Pelillisesti oikeastaan mikään otteluista ei ole ollut parasta mahdollista mainosta jääkiekolle, jos puhutaan pelkistä teknisistä suorituksista. Molemmille kun on sattunut omat huonot hetkensä jokaiseen peliin. Harhasyöttöjä ja muuten vaan huonosti pelattuja tilanteita on rekisteröity useampia viiden ottelun aikana.

Mutta tasaista on siis ollut, ja mitä yksi yö voi muuttaa?

Ei oikeastaan yhtään mitään. Uusi päivä ja uusi peli, mutta oletettavasti taas hyvinkin tasainen kohtaaminen. Neljäs kerta kun joukkueet iskevät yhteen Raumalla. Aiemmissa peleissä Lukko on kaksi kertaa tullut kolmannen erän loppupuoliskolla tasoihin ja Ässät kerran. Ja kaikki aiemmat Rauman pelit ovat menneet vähintään jatkoajalle.

Rauman otteluita tutkimalla ja niistä kerättyjä sarjapisteitä katsomalla Ässistä saadaan pienoinen suosikki porilaisten kerättyä viisi pistettä yhdeksästä mahdollisesta.

Kotijoukkueen valmennus ei ollut tyytyväinen neljään päästettyyn maaliin tasauksen avauksessa. Ei toki ole syytäkään. Varsinkin kun pelaaminen ei ollut tasapainoista. Ässät sai useampia ylivoimahyökkäyksiä, joista joukkue teki hyvällä prosentilla maaleja.

Siinä on osa-alue, johon Lukko yrittää saada parannusta pelipäivän aamuharjoitusten aikana.

Porilaisten valmennus oli tyytyväinen edellisen pelin voittoon, vaikka Ässät menettikin johtoaseman useampaan kertaan. Neljä pelitilannemaalia Lukon verkkoon oli hyvä suoritus, kun muistetaan että porilaisilla oli muutama laitahyökkääjä toipilaana.

Aiemmissa Rauman otteluissa Ässät on lähtenyt rohkeasti pelaamaan, ja samalla hakemaan ottelun avausmaalia. Kaksi kertaa kolmesta se on onnistunut, joten tuskin tänään nähdään muutoksia porilaisten pelisuunnitelmassa.

Kokoonpanojen osalta Lukon miehistö oli terve Porin peliin lähdettäessä. Mitään isompia kolhuja ei siinä pelissä tullut, joten miehiä on käytettävissä.

Ässillä oli jo ennestään muutama pelaaja toipilaana, ja tasauksen avauspeli pudotti muutaman lisää. Puolustaja Garrett Stafford ja hyökkääjä Sami Lähteenmäki jättivät kaukalon pelin tiimellyksessä, eikä pelaajien toipumisesta illan kamppailuun ole tietoa.

Seuraa Heitä

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Kaksi maalia tasauksen avauspelissä. Jatkuuko hyvä vire myös kotiottelussa?

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Runkosarjassa tehnyt neljä maalia, joista kolme Lukkoa vastaan. Osuuko myös tänään?

» Lähetä palautetta toimitukselle