Porin pelissä kävi kuin raumalaisessa salibandyottelussa

LIIGA / Raportti
Vahvojen vääntö kääntyi lopulta Lukon eduksi.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Erikoisten käänteiden ottelut saivat jatkoa. Raumalaisten kiri ei hyytynyt edes hylättyyn kavennusmaaliin. Tällä kerralla 3−0-johto ei riittänyt.

Kolmatta erää oli pelattu vähän vaille kolme minuuttia, kun nähtiin jotain aika odottamatonta. Rasmus Rinne torjui kiekon, mitä toki oli joskus tapahtunut. Kiekko kimposi torjunnasta suoraan ylös valokiskoon, siitä Rinteen jalkoihin ja edelleen maaliin.

Kattorakenteiden kautta syntynyttä maalia ei toki hyväksytty.

Ässien lataus otteluun oli todella raivokas. Lukko oli aivan jaloissa lähes koko ensimmäisen erän. Sitkeä ja kokenut raumalaisjoukkue kuitenkin nousi mukaan peliin askel kerrallaan kuin pikkulapsi portaikossa.

Aleksi Saarela teki ensimmäisen maalinsa Ässissä, kun kiekko tarjoiltiin Lukko-päädystä harhasyöttönä suoraan lapaan. Saareloista nuoremmankin kudissa oli puhtia, eikä Ryan Zapolskille jäänyt maskittakaan juuri torjunnan mahdollisuuksia.

Jäähyt käänsivät pelin kulkua

Runsas jäähyily koitui Ässien kohtaloksi etenkin ottelun toisessa erässä. Lukko ei kaventanut näiden jäähyjen aikana, mutta alivoimakuormitus esti kotijoukkueen oman pelaamisen melko täydellisesti.

Teemu Nurmi kolisteli komealla vedollaan maalin kehikkoa, ja lopulta Aaron Gagnon sai täräyttää kiekon Rinteen selän taakse. Kuljetus ja syöttö ässämaalin takaa olivat myös laadukkaita suorituksia.

Kolmannessa erässäkin pelattiin pitkään käytännössä yhteen päätyyn. Lukko painoi vahvasti päälle, kuten takaa-ajava joukkue aina tekee. Kaksi maalia noin kahdessa minuutissa katkaisivat Ässien selkärankaa, vaikka peli oli vasta tasalukemissa.

Päivää ennen Porin perjantai-iltaa raumalainen salibandyjoukkue koki liigan suosikin kourissa karun kohtalon. Monen maalin eron kaventumisen jälkeen yksi vastustajan konkareista täräytti voittomaalin aivan kolmannen erän lopussa. Ero Porin kamppailuun oli vain siinä, että salibandypelin ratkaisu syntyi alivoimalla.

Gagnon nousi koko ottelun hahmoksi. Hän sai runnoa paluukiekon maalin kulmalta sisään, eikä ässäpuolustus oikein edes yrittänyt estää kanadalaisen nousua. Näin Lukko kaivoi arvokkaan vierasvoiton ja kuittasi samalla Satakunnan keskinäiset voitot tasalukemiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle