Tehoton TPS valahti sarjajumboksi - jopa tappelu oli laiska

LIIGA / Raportti
Tappara otti Turun Palloseurasta perjantaina rutiinivoiton.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja TPS olivat ennen perjantai-illan ottelua Liigassa neljänneksi ja toiseksi vähiten maaleja tehneet joukkueet. TPS jatkoi tutulla, tehottomalla linjallaan, ja Tappara voitti ottelun 4−0 (0−0,3−0,1−0).

Lähtökohdiltaan Tapparan ja TPS:n välinen ensimmäinen tasausottelu ei turkulaisille paljoa luvannut. Turkulaiset olivat voittaneet edellisestä 15 ottelustaan vain yhden. Tappara sen sijaan on löytänyt oivan vireen, ja edellisessä ottelussaan Bluesia vastaan se mätti komeat kuusi maalia.

TPS ja etenkin sen nuoret pelaajat aloittivat ottelun hyvin. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola joutui ottamaan aikalisän jo viiden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Tappara pääsikiin peliin mukaan, ja myös se sai luotua vaarallisia maalintekopaikkoja ensimmäisessä erässä.

Ratkaisu toisessa erässä

Ottelun toisessa erässä tasaisuudesta ei ollut enää paljoa jäljellä. Siinä missä ensimmäisessä erässä joukkueet tuntuivat kilpailevan tehottomuudesta, toisella kaksikymmenminuuttisella Tappara latoi kiekon kolmesti TPS:n maalivahdin Teemu Lassilan taakse.

Ottelun ensimmäisessä erässä molempien joukkueiden maalivahdit ottivat komeita torjuntoja, mutta toisessa erässä Lassila ei enää pystynyt pitämään joukkuettaan pystyssä. Maaleista kaksi Tappara latoi aivan maalin edestä.

Kolmannessa erässä tapeltiin

TPS ei kolmannessa erässä saanut kunnollista takaa-ajoa aikaan. Joukkueen pelaajista nuori Mikko Rantanen esiintyi jälleen edukseen, mutta edes hänen vahvat nousunsa eivät johtaneet vaarallisiin maalintekotilanteisiin. Myös 19-vuotias Oskari Siiki sai aikaan painetta Tapparan päätyyn.

Tapparan hyökkäykset johtivat läpi ottelun maalintekopaikkoihin, ja ottelun lopuksi Josh Green kaunisteli lukemat maalillaan.

Ottelun lopussa nähtiin myös tappelu, kun Tapparan Aleksi Elorinne ja TPS:n Steven Seigo ottivat yhteen. Jos oli ottelu paikoin laiskaa, ei edes ottelun lopun nyrkkihippa nostattanut tunteita. Kaksikon välienselvittely jäi lopulta melko kesyksi.

Koska Sport otti Ilvekseltä kaksi pistettä, on TPS kerännyt nyt Liigassa vähiten pisteitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle