SaiPa hakee paikkaa kuuden parhaan joukosta

LIIGA / Ennakko
SaiPa on palannut SM-liigan todellisiin taistoihin mukaan usean vuoden rämpimisen jälkeen. Tukevasti sarjataulukon keskivaiheilla majaileva SaiPa hamuaa jopa kuuden parhaan joukkoon. Lauantaina Kisapuistoon saapuva KalPa hakee vuorostaan pistettä pitkälle tappioputkelleen.
artikkeli

SaiPan vire povaa hienoa kevättä.
[lue lisää]

SaiPan taival kohti pudotuspelejä jatkuu lauantaina Kuopion KalPan saapuessa Kisapuistoon. KalPa on juurtunut sarjajumboksi, mutta lappeenrantalaisille ottelulla on suuri merkitys. SaiPa majailee ennen lauantain ottelua sarjataulukon seitsemäntenä, vain yhden pisteen kuudennella sijalla olevaa Jyväskylän JYPiä perässä. Kolmen pisteen lauantai olisi SaiPalle erityisen tärkeä kuuden parhaan joukkoon pääsyä ajatellen.

Lauantain ottelu on joukkueiden neljäs ja viimeinen kohtaaminen runkosarjassa. SaiPa ei ole kohdellut liigatulokasta hellävaroin, sillä KalPa on joutunut taipumaan jokaisessa ottelussa. Kolmen ottelun maaliero on SaiPan hyväksi selkeä 10-2. KalPan pahimpana kiusaajana on toiminut SaiPan Ville Viitaluoma, joka on nakuttanut kuopiolaisia vastaan tehot 2+4.

SaiPalla merkkejä nousuvireestä, KalPa vaeltaa yössä

SaiPa koki totuttua unisemman jakson tammikuun lopun kotiotteluissa Espoon Bluesia ja Lahden Pelicansia vastaan. Maalinteko-ongelmista kärsinyt SaiPa taipui molemmille rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Herääminen tapahtui kuitenkin jo jäähyrikkaan Pelicans-ottelun päätöserässä, joka kantoi joukkuetta vielä torstaina Hämeenlinnassa. SaiPa nappasi HPK:n päänahan ansaitusti lukemin 5-2, ja päävalmentaja Heikki Mälkiä oli erityisen onnellinen joukkueensa paluusta omalle tasolleen. SaiPa taklasi, taisteli ja luisteli Hämeenlinnassa paremmin kuin aikoihin, joka lupaa hyvää myös lauantain kamppailua ajatellen.

Kuopion ylpeyden paluu liigakartalle on muodostunut todelliseksi kauhukertomukseksi. Viime vuonna Mestiksessä huikeita esityksiä latonut KalPa on voittanut kuluvan kauden 45 ottelustaan vain kahdeksan. Maalinteko on ollut KalPalle toivotonta, sillä joukkue on polttanut punalamppua keskimäärin alle kaksi kertaa ottelua kohden.

Lappeenrantaan KalPa saapuu päättämään kauden pisintä tappioputkeaan, joka on venynyt jo 13 ottelun mittaiseksi. Kuopiolaisten edellinen varsinaisella peliajalla tullut voitto on marraskuun lopulta, jolloin joukkue nujersi kotonaan Lahden Pelicansin hienosti 5-2.

Joukkueet pääsevät lauantain otteluun lähes parhailla kokoonpanoillaan. SaiPalta sivussa ovat pelikieltojaan kärsivät Tuomas Vänttinen ja Antti Pihlström. KalPan sairastuvalla ovat edelleen Kasper Kenig ja nilkkaansa paranteleva Mikko Saavinen.

SaiPan Petri Kokko on lauantai-illan sankari

SaiPan kokenut puolustaja Petri Kokko saavuttaa lauantaina merkittävän virstanpylvään. KalPa-ottelu on Kokon uran 500. SM-liigaottelu, joista 413:ssa Kokko on kantanut yllään SaiPan keltamustaa pelipaitaa. Kuluva kausi on Kokon kahdeksas SaiPassa.

Oulun Kärppien ja Tampereen Ilveksen kautta kaakonkulmalle päätynyt Kokko on vakiinnuttanut vuosituhannen vaihteen jälkeen paikkansa SM-liigan tehokkaimpien puolustajien joukossa. Sama tahti jatkuu edelleen, sillä kapteenin C-kirjainta rinnassaan kantava Kokko on iskenyt kuluvalla kaudella tehopisteet 3+16. Kiekollisten taitojensa lisäksi Kokko tunnetaan periksi antamattomana uurastajana, jonka hurjasta kipukynnyksestä liikkuvat tarinat eivät ole tuulesta temmattuja.

Petri Kokon johtamaa SaiPa-puolustusta lauantaina koettelee KalPan kauden iloisin yllättäjä, 29-vuotias liigatulokas Mikko Hakkarainen. Yhdeksän Jukureissa viettämänsä kauden jälkeen KalPan liigajoukkueeseen siirtynyt keskushyökkääjä on juoninut debyyttikaudellaan jo 3+15 tehopistettä. Hakkarainen on ollut KalPan paras pistemies viimeisissä viidessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle