SaiPan sinnikkyys palkittiin

Vähämaaliset ottelut KalPan ja Saipan välillä saivat jatkoa, sillä 1-1 tasapeli roikkui Niiralan montun ilmatilassa yli kaksi erää. Lappeenrantalaiset käyttivät kuitenkin kolmannessa erässä KalPan tehottomuuden hyväkseen ja runnoi ratkaisevat maalit väkisin ohi kuopiolaisia pystyssä pitäneen Kimmo Kapasen.

Ennen kauden alkua arveltiin SaiPan olevan yksi niistä joukkueista jonka kanssa KalPa taistelee peräpään herruudesta ja jolta on mahdollisuus ottaa pisteitä. Toisin on kuitenkin käynyt, sillä lappeenrantalaisten kova liike ja keskialueen tukkimispeli on ollut myrkkyä kuopiolaisille. KalPa ei ole kolmessa tämän kauden kohtaamisessa pystynyt ottamaan SaiPalta pistettäkään.

Ottelu alkoikin tätä tilastoa myötäilevässä hengessä. SaiPa kehitti heti ensimmäisen erän alkuun kuopiolaispäätyyn yli minuutin pituisen pyörityksen, josta KalPa selvisi ainoastaan onnella ja Kimmo Kapasen huippuotteilla.

Onni ei kuitenkaan jatkunut loputtomiin, sillä ajassa 5.25 Petri Kokon kuti siniviivalta yllätti Kapasen. SaiPan järkälemäiset hyökkääjät kasasivat maalin eteen sellaisen maskin, että KalPa-vahtia ei osumasta ei voi syyttää.

Kuopiolaisten maalipaikat jäivät ensimmäisessä erässä todella vähäisiksi. Pienet painostusjaksotkin SaiPa-päädyssä olivat näennäistä hallintaa ja varsinaisia maalintekopaikkoja ei oikeastaan herunut. Paras KalPa-tilanne avautui kun puolittaiseen läpiajoon päässyt Tomas Kurka kampattiin kumoon. Kuopiolaiset jauhoivat ylivoimalla mukavan tilanteen jossa kiekko pyöri aina maaliviivalla asti, mutta loistokautta pelaava Rob Zepp piti luukut kiinni ja patjat maassa. 0-1 oli ensimmäisen erän jälkeen oikeudenmukainen tulos.

KalPa hyötyy rikkonaisuudesta

Toisessa erässä puntit tasoittuivat. Se ei kuitenkaan johtunut KalPan hyvyydestä, vaan siitä että pelistä tuli rikkonaista ja suurin osa ajasta kiekkoa roiskittiin vain päädystä toiseen.

KalPalle avautui toinen kunnollinen tilanne Peter Nylanderin istuessa estämisjäähyä. Ylivoima pyöri mallikkaasti ja laukauksia sateli, mutta Zepp venyi loistopelastuksiin. Vastaavasti toisessa päässä SaiPa sai 17 minuutin kohdalla kaksi loistotilannetta kuopiolaispuolustuksen lahjoittamana. Tällä kertaa oli Kapasen vuoro venyä parhaimpaansa.

Sekä KalPa-luotsi Mika Pieniniemi että SaiPan valmentaja Heikki Mälkiä olivat yhtä mieltä siitä että tuomari salli tänään varsin kovan mailapelin. Mälkiä harmitteli asiaa monisanaisemmin.

- Meidän peliin tämä tuomarin erikoinen linja vaikutti siten, että se piti meidät poissa maalipaikoista, mutta totta kai myös Kapanen oli hyvä.

Erästä näytti tulevan maaliton kunnes 17 sekuntia ennen erän loppua Max Kenig polkaisi laidalta karkuun, harhautti SaiPa-pakin ulos tilanteesta ja antoi maalin edestä millintarkan syötön Jani Tuppuraiselle, joka yllätti niin itsensä kuin kotiyleisönkin napsauttamalla suoraan syötöstä kiekon yläpesään. Illan komein maali ja KalPan tasoitus oli nähnyt päivänvalon.

Takaa-ajosta ei ole tietoakaan

Komeasta toisen erän lopusta huolimatta KalPa ei kuitenkaan saanut erätuolla voimasuhteita kääntymään. SaiPa lisäsi luistelua ja jälleen paljon virheitä tehnyt Kyle Rossiter joutui ottamaan kiinnipitämisjäähyn. Petri Kokko toisti ensimmäisen erän temppunsa tekemällä toisen täsmälleen samanlaisen maalin KalPan verkkoon. Tällä kertaa ylivoimalla.

Tämä sekoitti kuopiolaisten pasmat ja hurjan takaa-ajorynnistyksen sijasta kolmannen erän komeetta oli SaiPan taisteleva ilme. Pelistä otteen täysin kadottanut KalPa otti aikalisän ajassa 13.01, mutta tulos oli melkoisen surullinen. 11 sekuntia myöhemmin Ville Viitaluoma löysi keskeltä Kimmo Koskenkorvan ja peli oli paketissa. Tämäkin tilanne lähti liikkeelle kuopiolaispuolustuksen hätäisestä pelaamisesta.

KalPa sai lopussa vielä ylivoimatilanteen ja otti Kapasen pois. Epätoivoinen pyristely päättyi Eetu Holman ja Ville Viitaluoman karkumatkaan. Ensin mainittu niittasi 14 sekuntia ennen loppua kiekon tyhjään KalPamaaliin ja sinetöi SaiPan kolmen pisteen keikan.

Ottelun jälkeen Heikki Mälkiä kiitteli oman joukkueensa taistelua ja kertoi syyt idän sputnikkien jopa sensaatiomaisen hyviin otteisiin tällä kaudella.

- Kaksi erää dominoitiin peliä ja kärsivällisyys kesti loppuun asti.

- Tämä Joukkue on erittäin sitoutunut tekemiseen. Sillä on hyvä taisteluilme ja Rob Zepp on tällä hetkellä jäätävän kova. Keväällä tehtiin kovasti töitä ja lisäksi loukkaantumistilanne näyttää erittäin hyvältä. Miehiä on niin paljon käytettävissä että pelipaikoista tulee kilpailua.

Mika Pieniniemellä ei jälleen kerran ollut aihetta juhlaparaatiin, mutta hän jakoi tunnustusta sekä omilleen, että vastustajalle.

- Aktiivisuus ja energisyys piti meidät tänään mukana kaksi erää. Viime peleissä ollaan roikuttu hyvin mukana kovia joukkueita vastaan. SaiPan keskialueen pelaaminen on todella mallikasta ja siitä neljän miehen sumpusta oli todella vaikeaa päästä läpi.

- Alivoima on meillä selvästi heikko kohta, vaikka se on parantunut siitä mitä se jossain vaiheessa oli.