SaiPalle puolustusvoitto KalPasta

LIIGA / Raportti
Tarkka puolustuspeli sekä pomminvarma maalivahti Rob Zepp takasivat täydet kolme pinnaa SaiPalle Kuopion vierailulla. Kimmo Kapanen KalPan maalilla hörppäsi Ville Viitaluoman rannevedon toisessa erässä, ja tämä osuma riitti vieraiden 0-1-voittoon.

KalPan etsikkoaika oli avauserässä, jossa se ei kyennyt hyödyntämään lukuisia maalipaikkojaan. Toisen erän alun jälkeen ei maalipaikoilla mässäillyt sen enempää KalPa kuin SaiPakaan. Varsinaiseksi maalipaikaksi ei voi luonnehtia Viitaluoman voitto-osumaakaan, sillä laukaus lähti kaikkea muuta kuin parhaalta maalintekosektorilta.

- Raskas viikko teki otteluun valmistautumisesta äärimmäisen vaikean. KalPa oli keveällä jalalla liikkeellä, eikä meillä ollut mikään lentokeli päällä. Puolustus kuitenkin toimi ensimmäisen erän jälkeen hyvin, eikä sen jälkeen KalPa enää juuri ruutuun päässyt, SaiPan valmentaja Heikki Mälkiä luonnehti kamppailua, jonka viihdearvo lässähti ensimmäisen erän jälkeen.

KalPan käskijä Mika Pieniniemelle riitti ilon aihetta siinäkin, että hänen joukkueensa kykeni taistelemaan voitosta väkivahvaa syksyä temmeltävää SaiPaa vastaan.

- Olimme valmiita alusta asti toisin kuin viimeksi TPS:ää vastaan. Pystyimme haastamaan yhden syksyn suurista, Pieniniemi hekumoi.

Zepp torjui kakkoskiekotkin

Ensimmäisessä erässä päätuomari Ville Vuohtoniemi vihelsi neljä SaiPa-rangaistusta, sillä lappeenrantalaiset joutuivat osin tylystikin pysäyttämään liukkaasti liikkuvia savolaisia.

Tässä kohtaa esiin nousi maalivahti Zepp, joka tyylikkäästi hoiti vaarallisetkin maalipaikat. Zepp ei horjahtanut jäihin kertaalleen torjuttuaan, vaan oli kärkkäänä torjunta-asennossa, kun kuopiolaiset olivat ensimmäisinä paluukiekoissakin.

- Olimme hätää kärsimässä. Hävisimme kaksinkamppailut ja aloitukset järjestäen, valmentaja Mälkiä ruoti.

- Toisaalta KalPa oli hyvä, kehaisi Mälkiä kotijoukkuettakin, jota jo kärkkäimmät kriitikot pitävät väärään sarjaan kuuluvana ryhmänä.

Toiseen erässä Vuohtoniemi tasoitti puntit jäähyissä, ja SaiPa pääsikin pelaamaan peräti kahden minuutin ajan viidellä kolmea vastaan. Vierasjoukkue ei saanut kahden miehen ylivoimalla maalipaikkoja, mutta toisen erän kolmas KalPan kaksiminuuttinen toi tuloksen.

- Meidän ilmapallo ikään kuin tyhjeni. Ei enää päästy peliin mukaan viidellä viittä vastaan. Passiivisuus valtasi. Toisaalta SaiPa puolusti todella hyvin, Mika Pieniniemi harmitteli.

Voittomaalin iskenyt Viitaluoma on valloittanut SM-liigan pistepörssin kärkisijan, eikä valmentaja Mälkiän mielestä suotta.

- Hän on ottanut itseään vihdoin niskasta kiinni ja alkanut tehdä töitä. Tulos on nyt sen mukainen, Mälkiä kertoi jämäkästi.

Harrisonin try-out katkolla

SaiPaa vastaan pelattu taisto oli KalPan kanadalaislaituri Terry Harrisonin viimeinen näytön paikka saada sopimus kuopiolaisryhmään. Valmentaja Pieniniemi aikoi pitää ottelun jälkeen palaverin Harrisoniin liittyen toimitusjohtaja Arto Sirviön kanssa. Valmentaja ei kuitenkaan halunnut kertoa näkemystään testijakson tuloksista.

- Mielipiteeni saattaa olla eriävä toimitusjohtajan kanssa, enkä nyt halua ottaa siitä vastuuta tässä, Pieniniemi kiemurteli.

Niin tai näin, mutta Harrisonilla varmasti olisi sanansa sanottavana jatkossakin kovin heiveröisessä kilpipaitojen ryhmässä. Lienee hiuskarvan varassa, riittävätkö neljä tehopistettä sekä kova asennepelaaminen jatkosopimukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle