Pelicans lähtee hakemaan tauolle paikkaa kuuden parhaan joukossa

LIIGA / Ennakko
Pelicans odottaa Juha Leimulta tehoja myös keskiviikkona.
Kuva © Timo Savela
Pelicans ja Lukko kohtaavat keskiviikkona kolmannen kerran tällä kaudella. Samoista sijoituksista taisteleville joukkueille ottelu on Pelicansille viimeinen ennen taukoa. Lukko sen sijaan kohtaa vielä torstaina Helsingissä IFK:n.

Edelliset ottelut

Pelicans ja Lukko kohtaavat keskiviikkoiltana Lahdessa. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet Lukon voittoon raumalaisten viedessä pisteet 5-1.

Pelicansin kuuden ottelun voittoputki katkesi jatkoajalla JYPiä vastaan tiistaina Jyväskylässä. Lukon viimeisimmät ottelut ovat sujuneet ailahtelevammin. Viimesimmästä viidestä pelistä raumalaisilla on alla kolme voittoa ja kaksi tappiota, joista toinen sarjan peränpitäjää HPK:ta vastaan.

Löytyykö Lukolta ratkaisijoita?

Siinä missä Pelicansilta on viime aikoina löytynyt ratkaisijoita laajalta rintamalta, on Lukon tehot olleet vahvasti kahden ensimmäisen ketjun harteilla. Ratkaisuvoimaa syö entisestään Toni Koiviston ja Janne Niskalan puuttuminen kokoonpanosta maajoukkuekomennuksen johdosta. Risto Dufva varmasti odottaakin esimerkiksi heikosti esiintyneeltä Sami Lähteenmäeltä tason nostoa kärkihyökkääjä Koiviston puuttuessa kokoonpanosta.

Pelicansilta voidaan odottaa tehoja hyökkäyspäässä kaikilta ketjulta, sillä jokainen ketju on saanut viime aikoina tasaisesti onnistumisia. Tästä kertoo myös se, että viimeisen kuuden pelin aikana on kauden avausmaalinsa tehnyt peräti neljä eri pelaajaa.

Maalivahtipeli isossa roolissa

Ryan Zapolski on keikkunut koko kauden torjuntatilastojen kärkipäässä, ja taannut esityksillään mahdollisuuden voittoon lähes joka ilta. Toisessa päässä Janne Juvonen on myös ollut erittäin vakuuttava loukkaantumisensa jälkeen.

Ennen tiistai-iltaa lahtelaisvahti torjui Pelicansin voittoputken aikana jokaisessa ottelussa, ja viimeisessä viidessä ottelussa Juvonen oli päästänyt taaksensa vain kuusi maalia. Tiistaina selän taakse meni kuitenkin kuusi maalia, ja on hyvin mahdollista, että viimeisessä ottelussa ennen taukoa Pussinokkien maalin suulla aloittaa ailahtelevasti pelannut Niko Hovinen.

Seuraa Heitä

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Vikkeläjalkainen laituri on tipahtanut Pelicansin ketjuhierarkiassa nelosketjuun ja menettänyt paikkansa ylivoimalla. Tehoja on alettava löytymään, sillä muuten mies löytää itsensä hyvin todennäköisesti Mestiksestä hakemasta vauhtia.

Sheldon Brookbank #17 |

Oikea puolustaja

Parin kauden takainen Stanley Cup -voittaja ei ole ollut Lukolle vielä sellainen vahvistus mitä Raumalle odotettiin. Alkaako Lahdessa pelaamisessa näkyä isännän elkeitä?

» Lähetä palautetta toimitukselle