Pelicans lähtee hakemaan revanssia Lukosta

LIIGA / Ennakko
Jatkaako Toni Koivisto lennokkaita otteitaan?
Kuva © Timo Savela
Lukko löi Pelicansin perjantai-iltana vahvan erikoistilannepelaamisen, ja Pelicansin heikon viimeistelyn myötä 4-1. Joukkueet kohtaavat lauantaina heti uudestaan Lahdessa, jossa Pelicans lähtee hakemaan revanssia raumalaisryhmästä.

Lukko ja Pelicans kohtaavat lauantai-iltana jo toistamiseen päivän sisällä. Perjantain tasaisen kamppailun Lukko vei nimiinsä lopulta selvin lukemin 4-1. Pelicansilla on ollut kahdessa viime pelissä vaikeuksia maalinteon kanssa, kun verkko on heilunut ainoastaan kerran.

Jos Pelicans mielii tänään voittaa Lukon, tarvitsee joukkueen löytää konsti maalinteko-ongelmiinsa. Ongelmaa tehojen kanssa ei myöskään helpota, että kaksi joukkueen kärkihyökkääjää, Antti Erkinjuntti ja Vili Sopanen ovat sivussa.

Korostuuko erikoistilannepelaaminen?

Lukolla oli ensimmäisissä otteluissa vaikeuksia ylivoimansa kanssa, mutta Sportia vastaan joukkue löysi ylivoimatehonsa. Nämä jatkuivat myös Pelicansia vastaan ja Lukko viimeisteli ottelussa kaksi maalia ylivoimalla.

Pelicansin ylivoima oli kauden ensimmäisissä otteluissa tehokasta, mutta eiliseltä jäi saldoksi ainoastaan Aaron Gagnonin alivoimamaali Juha Leimun viivaneppailun jälkeen. Kapteeni Erkinjuntin puuttuminen ykkösylivoimasta näkyi ketjun otteissa selvästi. Erkinjuntin puuttuminen vaikutti myös pussinokkien alivoimapeliin, sillä hyökkääjä on ollut joukkueen ahkerimpia laukauksen blokkaajia alkukaudesta.

Loukkaantumiset kummankin riesana

Kummankin joukkueen sairaslista on tällä hetkellä surullista luettavaa. Pelicansin vahvuudesta ovat sivussa Sopanen, Erkinjuntti, Eetu Sopanen, Niko Tuhkanen, Henri Heino, Ben Blood, sekä maalivahti Janne Juvonen.

Lukon vastaavalta listalta löytyy Teemu Nurmi, Olavi Vauhkonen, Miko Malkamäki, Miika Koivisto, Eetu Koski ja Janne Lahti. Joukkue sai eilen positiivisia uutisia, kun Ville Vahalahti palasi sairastuvalta kokoonpanoon, mutta asiat synkkenivät nopeasti ykkössentteri Gagnonin loukkaannuttua toisessa erässä. Mies jätti pelin kesken eikä enää palannut kolmanteen erään.

Seuraa Heitä

Teddy Da Costa #77 |

Hyökkääjä

Hyvällä laukauksella varustettu ranskalaissentteri on esiintynyt pirteästi kakkosketjun keskellä ja kaapinut aloitusvoittoja hyvällä prosentilla. Perjantaina syntyi myös kauden avauspiste komean kuljetuksen päätteeksi.

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Asplund oli perjantaina todella pirteällä pelipäällä tehden kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli todella näyttävä yksilösuoritus maalin edustalta. Jos mies jatkaa lauantaina samalla tasolla, tulee Pelicans-puolustukselle hikinen ilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle