Lukko petasi itselleen suoran puolivälieräpaikan

Risto Dufva piiskasi joukkonsa tärkeään voittoon.
Pelikaani lensi turbiiniin tänä iltana Raumalla, kun Lukko järjesti Äijänsuolla kansanhuviksi sulkasadon. Pelicans ei ollut missään vaiheessa todella voittotaistelussa mukana ja hävisi selvin lukemin 6-3 (2-0, 4-1, 0-2).

Pelicansin pelaaja on ajettu kauden aikana useasti ennen aikojaan ulos kaukalosta syystä jos toisesta. Tämä on monta kertaa vienyt lahtelaisilta edes alkeelliset mahdollisuudet voittaa ottelu.

Pelicansin otteita paljon seuranneille tämä ilta aiheutti Déjà-vu -tunteen. Juha-Pekka Pietilä liiskasi seinälle selkänsä kääntäneen ja huonossa peliasennossa olleen Janne Lahden. Lahti lysähti kasaan kuin perunasäkki ja Pietilä lähti ulos selästä taklaamisesta. Lahti ei palannut enää otteluun ikävän tapaturman jälkeen.

Lukko käytti viiden minuutin ylivoiman mestarillisesti hyväkseen iskemällä kolme ylivoimamaalia. Tämä käytännössä sinetöi kolmen sarjapisteen säilymisen Raumalla.

- Siihen viiden minuutin jäähyyn tämä sitten ratkesi. Ei me päästy tänään kunnolla edes kilpailemaan voitosta, myönsi Petri Matikainen.

- Korostaisin sitä toisen pelaajan vastuuta. Jos tulee pelikieltoa, niin mun täytyy varmaan lopettaa nämä hommat.

Hieman yllättäen, Risto Dufva ei nähnyt taklauksessa moitittavaa.

- Ihan reilu taklaus minusta, näki Dufva.

Moraali ei petä

Ottelun alku olisi muutenkin voinut olla vieraiden näkökulmasta parempi. Kun hieman yli minuutti oli ottelua kulunut, niin Niko Hovinen ei onnistunut sulkemaan kiekkoa ja kiekko putosi kainalosta maalin edustalle. Kiekossa oli ensimmäisenä Jesper Piitulainen, joka siirsi kotijoukkueen johtoon.

- Jos me ensimmäisellä vaihtokierroksella annetaan tuollainen löperö maali, niin se ei ole kiva pelin kokonaisuuden kannalta, harmitteli Matikainen.

Kolmannessa erässä Pelicans näytti sen moraalin olevan pettämätön myös toivottomassa tilanteessa. Vajaassa viidessä minuutissa Ryan Potulny ja Miika Roine iskivät kavennukset, mutta pelin kuvaa ne eivät pystyneet muuttamaan.

- Sanoin viimeisellä erätauolla, että vastustajan moraali ei tule pettämään missään vaiheessa, Dufva sanoi.

Päätöserän alun perusteella tämä oli mennyt sinikeltaisilta täysin ohi korvien, mutta loppua kohden peli alkoi näyttää jo tutulta dufvamaiselta puuduttamiselta.

Kevättä kohti

TPS:n hävitessä samaan aikaan Turussa varmisti Lukko paikan kuuden parhaan joukossa. Puolivälierävastustajaksi sinetöityi illan tapahtumien johdosta Tampereen Tappara. Torstaina pelattava runkosarjan päätöskamppailu KalPaa vastaan jää siis raumalaisten osalta vaille panosta.

Tappara on tuttu vastus Lukolle. Risto Dufvan ajan Lukko on kohdannut pudotuspeleissä aina Tapparan jossain vaiheessa ja hävinnyt kaikki sarjat kirvesrintoja vastaan.

- Niin kai se mun aika Lukossa on määrätty, että Tappara tulee joka vuosi vastaan. Joku sieltä aina tulee vastaan ja ei tässä enää kovin huonoja joukkueita ole, paalutti Dufva.

Pelicansilla on sen sijaan vielä tavoiteltavaa. Villi kortti -kierroksen kotietu on omissa käsissä. Torstaina vastus on kuitenkin kovaa luokkaa, kun Oulun Kärpät saapuu Lahteen vierailulle.