Työteliäs pelikaaniparvi haastamaan Lukkoa

LIIGA / Ennakko
Lukon ykkössentteri Aaron Gagnonin kausi ei ole alkanut odotetulla tavalla.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Raumalle vieraaksi saapuva Pelicans saalisti viime viikon otteluistaan Lukon tapaan viisi pistettä ja osoitti samalla, että helppoja pisteitä eivät lahtelaiset ole antamassa yhdellekään vastustajalle.

Pelicansin alkukauden kovin suoritus nähtiin viime torstaina Oulussa, kun lahtelaisryhmä nappasi täydet pisteet hallitsevan mestarin kotiluolasta 4−3-voitolla.

Liigan ensimmäisillä viikoilla Pelicans on onnistunut eritoten erikoistilannepelaamisessa. Alivoima on tällä hetkellä Liigan toiseksi parasta ja ensimmäisen kerran Pelicans antautui alivoimalla vasta viime lauantaina JYPiä vastaan.

Myös ylivoima on toiminut ja lahtelaismiehistön ylivoimaprosentti 23,53 oikeuttaa tilaston kolmanteen sijaan.

Lahtelaisjoukkueen hyvän erikoistilannepelaamisen suurin yksittäinen syy lienee kapteeni Antti Erkinjuntti. Alivoimalla repii, raastaa ja taistelee, kun taas ylivoimalla hän on koko pelaamisen moottori.

Lukolla erikoistilannepelaaminen on myös alkanut asettua uomiinsa. Viime kaudella Liigan toiseksi parhaasta ylivoimista vastannut raumalaisjoukkue osui lauantaina Sportia vastaan kahdesti ylivoimalla ja jälkimmäinen maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

Löytääkö Pelicans tuntuman?

Lukko pelasi keskiviikkona monen muun suomalaisjoukkueen tapaan CHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kamppailun, kun taas lahtelaisryppäällä ottelutauko on ollut huomattavasti pidempi.

Miltei viikon pelaamatta olleen pelikaanilauman vire on suuri kysymysmerkki. Harjoitusaikaa ja lepopäiviä on lahtelaisilla ollut riittämiin, mutta tuntuma pelaamiseen on löydettävä heti ottelun alusta alkaen, eikä Lukkoa parane päästää johtoon heti alussa.

Kovana kotijoukkueena tunnettu Lukko on todella vaikea vastustaja johtoasemassa, sillä sen Risto Dufvan miehistö taitaa hyvin.

Pelicansin ei tule myöskään aliarvioida Lukon hyökkäyskalustoa. Vaikka satakuntalaisten hyökkäyspää on kokenut pahoja loukkaantumisia, ovat esiin astuneet viime keväänä loistaneet miehet.

Toni Koivisto tehnyt tuhoisaa jälkeä hyökkäyspäässä ja häneltä sopii odottaa onnistumisia myös Äijänsuon perjantai-illassa. Koiviston tutkapari Janne Lahti ei sen sijaan löydy Lukon kokoonpanosta, sillä hän on sivussa polvivamman vuoksi.

Lukon harmiksi he ovat ainoita, jotka Lukon pisteenteosta kantavat vastuuta. Aaron Gagnonilla on hänelle tyypilliseen tapaan ollut suuria käynnistymisvaikeuksia kauden alussa ja Ässistä hankittu Sami Lähteenmäki ei ole vielä löytänyt maalivainua kohdalleen.

Raumalaisten tarkimmat katseet suuntauvat kaikesta huolimatta tänään Lukon kakkosketjun laidalle paluun tekevään Ville Vahalahteen. Pitkään sairastuvalla ollut Vahalahti loukkasi polvensa keväällä puolivälierissä ja on pitkän tauon jälkeen saanut viimein polvensa pelikuntoon. Alunperin Vahalahden oletettiin palaavan kokoonpanoon vasta myöhään lokakuun puolella, joten nopea kuntoutuminen on ollut varmasti ilouutinen niin kannattajille, kuin pelaajalle itselleen.

Sarjataulukon yhdeksännellä sijalla majaileva lahtelaisryhmä lähtee otteluun altavastaajana, mutta helppoa ei ottelusta Lukolle tule.

JYPiä vastaan Pelicans loi ahkeraan tahtiin maalintekopaikkoja, mutta onnistumiset jäivät uupumaan. Jos Pelicans jatkaa aktiivista pelaamista hyökkäyspäässä myös Lukkoa vastaan, se palkitaan varmasti.

Pelicansin maalilla loukkaantunutta Janne Juvosta paikkaava Sami Rajaniemi on pelannut tasaisesti ja tarjosi myös viime ottelussa Pelicansille mahdollisuuden ottelun voittamiseen. Sama tilanne on edessä myös Raumalla.

Ennakkoa on päivitetty klo 13.07. Lisätty tieto Janne Lahden poisjäännistä ja Ville Vahalahden paluusta kokoonpanoon.

Seuraa Heitä

Jesse Virtanen #71 | Ambri-Piotta

Puolustaja

Virtanen on esiintynyt vakuuttavasti raumalaisten puolustuksessa ja myös tehopisteitä on syntynyt tasaiseen tahtiin. Jatkuuko Lukko-kasvatin pistetehtailu Pelicansin kustannuksella?

Antti Jaatinen #21 |

Laitahyökkääjä

Toistaiseksi ilman pistemerkintöjä pelaavalla Jaatisella olisi potentiaalia parempaan, mutta onnistumisten olisi hyvä tulla nopeasti. Iskeekö Jaatinen kauden ensimmäiset pisteensä Äijänsuolla?

» Lähetä palautetta toimitukselle