Nöyryytettynä kotiavaukseen

LIIGA / Ennakko
Viime kaudella Jokerien maalilla oli tilaa.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Raumalla kauden 2013-2014 avausottelu pelataan Lukon ja Jokerien taistellessa sarjapisteistä. Vierasjoukkueella ottelussa on kana kynittävänään, koska juuri Lukko passitti helsinkiläiset kesälomalle joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Lukko ja Jokerit muistetaan viime kauden keväältä, kun ylivoimainen ennakkosuosikki Jokerit lähti raumalaisten käsittelyssä kesälomalle jo pudotuspelien puolivälierävaiheessa. Jälkipyykin pesu kesti pitkään, mutta päävalmentaja Tomi Lämsän mukaan asia on nyt saatu käsiteltyä loppuun. Vanhoja ei tarvitse enää muistella, vaan matka kohti uutta sarjakautta voi alkaa. Tämän hetken tiedoilla alkanut kausi on Jokereille myös viimeinen Liigassa.

Kotijoukkue aloitti sarjan päivää aiemmin Porissa. Juhlallisesti aloitettu kamppailu oli Lukolle muistutus siitä, että juhlat ovat ohi kiekon tiputtua jäähän. Aneemisesti puolustanut sekä hyökännyt raumalaisryhmittymä oli vailla mahdollisuuksia kevään mestareiden käsittelyssä häviten sarja-avauksensa tylysti neljällä maalilla jääden itse ilman osumaa.

Kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva mainitsi Porin ottelun toisella erätauolla, että enää puuttuu pelaamisen aloittaminen. Kun se ei alkanut Porissa ollenkaan, on joukkueella todellinen näyttöpaikka kotiyleisönsä edessä. Avausottelua huonommin Lukko tuskin edes onnistuu pelaamaan, vaikka yrittäisikin.

Vierasjoukkue Jokerit aloittaa kautensa hyvistä asetelmista. Takana on useita otteluita European Trophy-sarjasta, joissa joukkue esiintyi edukseen. Puolustuspelaamine on ollut läpi harjoituskauden erittäin tiivistä. Maalintekotehokkuudessa on ollut hieman toivomisen varaa, mutta tiiviillä puolustuspelillä joukkue on ottanut monta komeaa voittoa kivikovista vastustajistaan.

Joukkueet ovat muuttuneet varsin paljon sitten keväisten kohtaamisten, tosin samojakin miehiä tulee taas vastaan. Pelityylillisesti kumpikin pelaa kuten pelasi viime keväänäkin. Näin ollen odotettavissa on vierasjoukkueen kiekollista hallintaa, johon kotijoukkue pyrkii iskemään vastaan nopeilla iskuillaan.

- Intensiivinen peli on tulossa. Energiaa riittää ja varmasti mennään kovaa. Lukko on erittäin kova joukkue ja tosi vaikea kotonaan. Se on meille äärimmäisen hyvä mittari ja haaste heti lähtöön, Jokerien kapteeni Ossi Väänänen luonnehtii tulevaa sarja-avausta.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosastolla ovat puolustajat Jesse Virtanen, Matt Generous ja Tommi Kovanen. Kaksi ensin mainittua nähtäneen kaukalossa jo kuukauden sisällä, mutta Kovasen kohtalo on täysin auki. Uran loppuminen on yhtä mahdollinen kuin kuntoutuminenkin. Hyökkääjistä sivussa tositoimista ovat kevään pronssipelissä itsensä loukannut Teemu Nurmi, Jarkko Kauvosaari sekä Steven Zalewski.

Avausottelussa kokoonpanon ulkopuolelle jäivät puolustaja Antti Jaatinen sekä hyökkääjät Eetu Koski ja Aki Kangasmäki. Heidän pelaamisensa on täysin mahdollista ala-arvoisen Porin pelin jälkeen.

Vierasjoukkueen osalta hyökkääjä Antti Tyrväinen oli pois harjoitusvahvuudesta syyskuun alkupäivinä, mutta nyt lienee jo pelikuntoinen. Hyökkääjä Ben Eavesin ura ehti päättyä jo ennen sarjan alkua.

Maalivahdit Eero Kilpeläinen ja Joonas Korpisalo ovat kärsineet loukkaantumisista, eikä kummankaan pelaaminen ole varmaa.

Molempien osalta lopulliset kokoonpanot selviävät pelipäivän aamuharjoitusten jälkeen.

 

Seuraa Heitä

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Nopeutta löytyy, mutta miten on tehokkuuden kanssa?

Steve Moses #12 |

Laitahyökkääjä

Myöskin vikkelä luistimilla. Onko maalivainu kohdallaan heti kauden avauspelissä?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Petteri Nummelin 0 1 1
2.Ville Vahalahti 1 0 1
3.Harri Tikkanen 1 0 1
Jokerit M S P
1.Mikko Kousa 0 1 1
2.Nichlas Hardt 0 1 1
3.Antti Tyrväinen 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle