JYP kairasi pisteet kiistanalaisella osumalla

LIIGA / Raportti
Perrin otti jatkoajalla ohjat käsiinsä.
Kuva © Jarno Hietanen
Kuopion kiekkokauden avajaisissa ei onnistumisilla herkuteltu. Kotijoukkue KalPa nousi päätöserässä tasoihin, mutta jatkoajalla vierailijat juhlivat kahta pistettä. Voittomaali jäi kyseenalaiseksi.

JYPin jatkoajan voittomaali aiheutti Niiralassa puhetta ottelun jälkeen. Hurrikaanipaitojen kapteeni Eric Perrin purjehti keskeltä hyökkäysalueelle, mutta kadotti hetkeksi siniviivan kohdalla kiekon. Tilanne haiskahti paitsiolle, mutta vihellystä ei kuulunut. Lopulta Perrin laukoi kiekon napakasti takanurkkaan.

Voittomaalin taikonut Perrinkään ei osannut tuoreeltaan arvioida, oliko hyökkäys paitsio vai ei.

- Vaikea sanoa, kun tilanteet menevät niin nopeasti. Puolustaja huitaisi kiekkoa, mutta onnistuin kontrolloimaan tilanteen, kun ylitin viivan. Kuka tietää, täytyisi katsoa videolta. Nopeassa pelissä tapahtuu kaikenlaista, Perrin kuittasi.

Kokonaisuudessaan peli oli tarkkaa puolustamista, eikä maalitilanteilla juhlittu. Ottelua ehdittiin tahkota lähes kaksi täyttä erää, ennen kuin Jyrki Välivaaran siniviivalaukaus avasi maalitilin. KalPa kuitenkin nousi voittotaisteluun mukaan päätöserän lopussa, kun Marko Kauppinen sivalsi Ossi Saarisen esityöstä pelin jatkoajalle.

KalPan peli-ilme oli aavistuksen Lappeenrannan kauden avausta pirteämpi. Joukkue luisteli terävämmin ja rakensi nopeampia hyökkäyksiä, mutta maalipaikat jäivät edelleen vähiin.

"Opin tiellä"

JYP pelasi toisena päivänä peräkkäin. Kapteeni Perrinin mukaan liigapelejä ja European Trophy-otteluita ei voi kunnolla vertailla.

- European Trophyn peleissä ei aina ole satakymmenen prosenttia. Tiedettiin, että liigan alkupelit ovat täysin toisenlaisia, koska näissä on aina korkea energia ja intensiteetti. Nyt tuli kaksi tiukkaa peliä putkeen, mutta mielestäni suoriuduimme näistä hyvin.

- Tänne [Kuopion] suureen kaukaloon on aina hankala tulla ja kotijoukkue on täällä aina luisteleva, jota vastaan on hankala pelata. Onnistuimme kuitenkin tyrehdyttämään heidän luistelupelinsä ja pidimme maalintekopaikat vähäisinä.

Kunnollisten maalipaikkojen vähyys oli molemmilla joukkueilla silmiin pistävää. Puolustuspeli olikin joukkueilla kunnossa.

- Meillä oli paikkoja, mutta vastustaja pelasi hyvin. Jäähyjä oli niin paljon, että peliin ei saanut oikein rytmiä. Meidän täytyy vähentää jäähyjä ja saada sitä kautta kaikki paremmin mukaan. Se on tärkeä asia, jota työstetään koko ajan.

Hyvin rakennettuja tilanteita ei tahtonut tulla edes ylivoimapeleissä. Perrin jakoi kiitosta myös KalPan toimivalle alivoimapelille.

- Varmaan ensimmäinen kerta tämän neljän vuoden aikana, kun vastassa on tällaista alivoimapeliä. He olivat todella aggressiivisia ja se hieman yllätti meidät. Meidän ylivoimamme toimi harjoituskaudella todella hyvin, mutta nyt meidän pitää valmistautua vastaaviin tilanteisiin. Me olemme vasta alussa ja opin tiellä. Meillä on paljon pelaajia, jotka haluavat olla parempia ja pelimme varmasti vielä paranee.

» Lähetä palautetta toimitukselle