Kerholle kaksi pistettä kaksijakoisesta ottelusta

LIIGA / Raportti
Juuse Saros pysäytti Ilveksen maalintekoyritykset.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
HPK haki Tampereelta kaksi pistettä. Tasaisessa ottelussa Kerho oli lopulta lievästi niskan päällä ja vei ansaitusti ottelun nimiinsä lukemin 2-1 jatkoajan jälkeen.

Ilves lähti kotiavaukseensa kovalla itseluottamuksella perjantai-illan Tappara-voiton jälkeen. Seuran medialle toimittamassa otteluennakossakin todettiin Ilveksen olevan otteluun lähtiessä ennakkosuosikki.

Liekö tupsukorvilla sitten ollut takki auki, mutta Kerho otti ottelun tahtipuikot haltuunsa heti alusta lähtien. Ottelun avausmaali syntyi vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Juuso Vainio laukoi kiekon maalille, ja se jäi pyörimään maalin eteen. Mikke Levo ei löytänyt kiekkoa jaloistaan, vaan Robert Leino pääsi iskemään kiekon sisään.

- Kotiavaus niin lähdimme tietenkin räjäyttämään hallia. Kauhea hype ollut päällä joukkueen ympärillä tässä, mutta epäonnistuimme siitä aika totaalisesti, poikkeuksellisesti Ilveksen ykköspakkiparissa luutinut keskushyökkääjä Antti Kangasniemi summasi.

Ilves oli ottelun ensimmäisellä puoliskolla lähes kaikessa vierailijoitaan jäljessä, eikä Kerhon maalilla toista iltaa putkeen pelannelle Juuse Sarokselle tullut edes hiki.

- SM-liiga on kova sarja. Jos kentällisessä viidellä miehellä on reaktioissa viivettä, ja kaverilla viisi miestä reagoi nopeammin. Tulos on sitten tuo.

Toisen erän puolenvälin tienoilla ottelussa tapahtui käänne. Ilves sai pelin juonesta kiinni ja painopiste oli jatkuvalla syötöllä Saroksen vartioiman maalin ympärillä.

- Siinä on HPK:lla vähän mietittävää, että mitä siinä toisen erän puolivälissä tapahtui. En tiedä oikein itsekään mitä siinä kävi, mutta Tuokkola mainoskatkon aikana huusi siinä meille yhtä ja toista, ja peli alkoi kulkea, Kangasniemi kertasi.

Pian ottelun puolivälin jälkeen Ilves tulikin tasoihin. Kangasniemi laukoi kiekon maalille ja Ilveksen ykkösketju hoiti paluukiekon maaliin. Verkon perille kiekon laukoi lopulta Daniel Corso.

Ottelun lopullisen ratkaisun teki kuitenkin HPK. Jatkoaikaa oli pelattu vain puoli minuuttia, kun Juha Koivisto kiersi helpohkosti muuten hyvän ottelun pelanneen Simon Gysbersin ja syötti kiekon maalille. Juha Kiilholma oli jäänyt Kangasniemeltä vapaaksi maalin eteen ja voittomaali lipui tolppaa hipoen Juha Järvenpään selän taakse.

- Kyllähän se viimeinen maali jäi harmittamaan. Sijoituin siinä itse vähän huonosti ja Simon kierrettiin aika helposti. Kokonaisuutena kuitenkin puolustaminen meni ihan positiivisesti. Virheitä nyt sattuu ihan normipakeillekin, Kangasniemi naurahti.

Ilveksen pelaajatilanne on kauden toiseen liigaviikkoon lähdettäessä kaksijakoinen. Hyökkääjiä on Tuomas Tuokkolalla käytettävissä ylimääräisiäkin, mutta puolustuspäässä sairastuvalla on tunkua.

- Hyvä tilannehan tämä meillä hyökkäyspäässä on. Kukaan ei voi jäädä makaamaan laakereilleen, kun katsomossa on valmiita kavereita hyppäämään sisään. Puolustuspäässä on loukkaantumisia, mutta sille nyt ei voi mitään. Kamppailu pelipaikoista pitää homman kuitenkin virkeänä, se on ehdottomasti hyvä juttu.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään tiistaina. Ilves matkaa Jyväskylään JYP:in vieraaksi ja Kerho saa kotiluolaansa vieraakseen Lukon.

» Lähetä palautetta toimitukselle