Vain pakki puuttuu

LIIGA / Ennakko
Antti Hölli tuuletti perjantaina Ilveksen voittoa
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Ilves avaa kauden kotiottelunsa Hakametsässä HPK:ta vastaan. Tupsukorvat voittivat perjantaina avausottelussaan Tapparan. Kerho taipui puolestaan kotonaan Pelicansille.

Ilves kohtasi perjantaina kauden avausottelussaan paikallisvastustaja Tapparan. Tupsukorville tarttui Hakametsän-reissulta mukaan kolme pistettä, mutta hinta oli kova: kolme puolustajaa lisää jo ennestään täydelle sairastuvalle.

Martti Järventie, Arto Tukio ja Miro Hovinen saavat tehdä lasaretissa seuraa Ville Niemisen taklausten uhreiksi joutuneille Mikko Kukkoselle ja Atte Pentikäiselle sekä todennäköisesti olkapäänsä loukanneelle Niko Peltolalle.

- Tarkkoja diagnooseja en vielä ole nähnyt, mutta sanotaanko näin, että ihme on, jos kukaan näistä kolmesta huomenna pelaa, Ilveksen päävalmentaja Tuomas Tuokkola totesi Tappara-ottelun jälkeen.

Ilves saattaa lähteä lauantain otteluun vain viidellä puolustajalla, kun vastikään hankittu Tommi Kivistö sekä A-juniori-ikäinen Mikke Levo nousevat kokoonpanoon. Kuudetta puolustajaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta todennäköisesti sitä paikkaa pelaa keskushyökkääjänä paremmin tunnettu Antti Kangasniemi.

Ilveksen hyökkäyspelaaminen toimi kohtuullisen hyvin Tapparaa vastaan. Erityisesti Michael Keränen aiheutti jatkuvasti harmaita hiuksia kirvesrintapuolustukselle.

Kerho tappio niskassaan Tampereelle

HPK aloitti kautensa kotiluolassaan Rinkelinmäellä. Saldoksi perjantain kamppailusta jäi nolla pistettä, mutta peli-ilme oli Kerholla tulosta parempi. Suurimpana ongelmana oli tehottomuus: 26 laukauksesta vain yksi upposi Pelicans-maaliin.

Kerhon parhaana ketjuna perjantaina hääräsi Juha Kiilholman johtama kolmosketju laidoillaan Tuomas Santavuori ja Tuomas Vänttinen. Ville Viitaluoman johtama ykkösketju sai tilanteita aikaiseksi, mutta maalinteko tuotti ongelmia.

Vierailijan terveystilanne on isäntiä parempi. Vänttinen loukkasi perjantain kamppailussa kätensä ja lienee poissa kokoonpanosta lauantaina. Muuten Kerho pääsee Tampereelle käytännössä parhaalla miehistöllään.

Lauantain maalivahtitilanne on molemmilla joukkueilla vielä auki. Ville Kolppanen ja liigadebyytin tehnyt Juuse Saros pelasivat hyvät ottelut perjantaina, mutta lauantaina maaleille saattavat silti luistella Juha Järvenpää ja Frans Tuohimaa.

Seuraa Heitä

Simon Gysbers #67 | Medveščak

Puolustaja

Pitkänhuiskea kanadalainen oli Tapparaa vastaan tupsukorvien selvästi paras puolustaja. Loistava sijoittuminen ja yksinkertaiset ratkaisut kiekon kanssa yhdistettynä ulottuvuuteen aiheuttavat harmaita hiuksia myös HPK:n hyökkääjille.

Craig Schira #6 | Rögle

Puolustaja

Liigadebyyttinsä Gysbersin tapaan perjantaina tehnyt Schira esiintyi pirteästi. Jämerä kanadalainen pelaa kiekkoa rohkeasti ja taklaa kovaa. Kerhon ykköspuolustajia.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Ilves M S P
1.Michael Keränen 2 1 3
2.Turo Asplund 0 2 2
3.Sami Sandell 0 1 1
4.Alexander Ruuttu 0 1 1
5.Antti Hölli 1 0 1
HPK M S P
1.Juha Kiilholma 1 1 2
2.Juuso Vainio 0 2 2
3.Juha Koivisto 0 1 1
4.Antti Bruun 0 1 1
5.Tuomas Santavuori 1 0 1

» Lähetä palautetta toimitukselle