Jatkuuko Ilveksen vire?

LIIGA / Ennakko
Muiden puolivälieräsarjojen tapaan myös Kärppien ja Ilveksen välinen taisto on tasatilanteessa 1-1. Sunnuntaina Raksilassa on tarjolla mielenkiintoinen kamppailu.

Ottelusarja sai käänteen perjantaina Hakametsässä, kun piristynyt Ilves nappasi makean voiton ja pisti pelit tasoihin. Tamperelaiset onnistuivat loistavasti suunnitelmassaan iskeä kiinni Kärppien puolustajiin, mikä vaikutti oululaisten koko pelaamiseen.

Kärppien paletti sekosi heti kättelyssä, kun Ilves sai iskettyä kaksi ylivoimaosumaa. Kokonaisuutena Kärppien pelaaminen oli varsinkin alussa kiertelyä ja kaartelua. Myös puolustamisen osalta tuli virheitä, joita vahvasti torjunut maalivahti Andy Chiodo joutui paikkaamaan.

Ottelu näytti kääntyvän oululaisille pelin edetessä, kun Kärpät pisti jalkoja liikkeelle ja sai peliinsä selkeästi suoraviivaisuutta. Joukkue ei kuitenkaan onnistunut iskemään tasoihin tultuaan voittomaalia, eikä Ilveksen osuman jälkeen tasoitusta.

- Pudotuspelit ovat niin kovaa aikaa, että joka jätkän pitää olla joka solulla mukana, että pärjätään, Kärppien valmentaja Kari Jalonen kommentoi.

Ilveksen pelaajat nakkelivat välillä hyviä ja raskaita pommeja, mikä sytytti kotijoukkueen ja -yleisön.

- Ilveksen pelitapa hyötyy Hakametsän pienestä kaukalosta. Meidän isossa kaukalossa puolestaan meidän liike ja kiekonkäsittely pääsee oikeuksiinsa, Kärppien kokenut keskushyökkääjä Kalle Sahlstedt uskoo.

Kärpät koki ottelussa kovia, kun Jari Viuhkola loukkasi itseään ja poistui Hakametsästä kyynärsauvoissa. Samoin Janne Pesonen oli vielä puolikuntoisena mukana, mikä näkyi miehen pelaamisessa varovaisuutena.

Viuhkolalla on alaraajavamma, eikä varmuutta sunnuntain pelaamisesta vielä ole. Jalassa ei kuitenkaan ole mikään rikki.

Ruutia Raksilassa

Sunnuntain ottelun kannalta ratkaisevin tekijä tulee olemaan se, pystyykö Ilves jatkamaan samoja otteita kuin perjantaina. Joukkue toteutti täsmällisesti sotasuunnitelmaansa, mikä puri kotikaukalossa Kärppiin.

- Koskaan ei ole ketään kielletty taklaamasta tai olemasta fyysinen. Meitä on vaikea voittaa, jos saamme painetta vastustajaan kuten avauserässä, Ilveksen Sakari Pietilä kertoi viime ottelun jälkeen.

Raksilassa Kärppien onnistuessa pääsemään johtoon on se erittäin vaikeasti lyötävissä. Sahlstedtin mukaan Kärppien peli pääsee oikeuksiinsa paremmin Oulussa, mikä pitänee paikkaansa. Otteluita verrattaessa ero oli silmiinpistävä.

Ilveksen liike joutuu myös koetukselle sunnuntaina, sillä Kärpät lisäsi höyryä pelin edetessä myös Hakametsässä, mutta ei toipunut Ilveksen hyvästä alkupaineesta. Raksilassa oululaiset ottivat pelin haltuun.

Jos Ilves onnistuu samanlaisessa pelaamisessa myös vieraskaukalossa, tulee ottelusta erittäin tasainen ja jännittävä.

Jatkoajan aiemmat kirjoitukset ottelusarjasta

Ottelu 2: Ilves toi sarjan tasoihin

-Haastattelu: Lehtivuori nousi syntipukista sankariksi

Ottelu 1: Energisempi voitti

-Artikkeli: Kumman ase fyysisyys olikaan?

Ottelusarjaennakko: Kärpät näyttää Ilvekselle isännän otteita

-Debatti: Tahallisia tappioita vai väkivaltakoodia?

-Kolumni: Puolustus testissä

-Haastattelu: Torkki viihtyy jälleen keskellä

-Haastattelu: Aaltonen lupaa jyskyttelyä

» Lähetä palautetta toimitukselle