Kärpät palasi tauolta voitokkaana

Tommi Paakkolanvaaran kaksi henkilökohtaista tahtomaalia siivittivät pitkälti Oulun Kärppiä kotivoittoon Tampereen Ilveksestä. Molempien peli oli tauon jälkeen hieman sekaisin ja maalivahdit pitivät numeroita pitkään tasaisina. Lopulta Kärppien rutiini ratkaisi.
lisää

Novak debytoi kärppäpaidassa
[lue lisää]

Kärpät ja Ilves palasivat molemmat tauolta hyvin levänneenä, mutta jäällä jumit lähtivät auki vasta pelin edetessä. Kotijoukkueella oli vaikeuksia hyökkäyksiin lähdöissä, missä osasyynä oli Ilveksen keskialueen pelaaminen.

- Pääsimme hyvin peliin sisälle ja rytmittämään Kärppien peliä rikki. Tosin olimme kyllä vaikeuksissa etenkin Brosin ketjun kanssa, mikä oli kuumana, Ilveksen päävalmentaja Sakari Pietilä näki.

Molemmat pystyivät kuitenkin luomaan tukun hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistelyssä oli paras terävyys kateissa. Parhaimmat tilanteet tulivat nopeista vastaiskuista ja maalin eteen pelatuista kiekoista.

- Syöttöjen laatu oli huonolla tasolla. Siinä on meillä jatkoa ajatellen parannettavaa. Syöttöjen heikon tason takia pelimme myös näytti tuolta, kaksi maalia ottelussa iskenyt Tommi Paakkolanvaara näki.

Kärppien päävalmentaja Kari Jalonen olikin tyytyväinen lähinnä sarjapisteisiin sekä debyyttinsä liigajäillä tehneen tshekkipakki Jan Novakin suoritukseen.

- Positiiviset asiat tästä pelistä olivat täydet sarjapisteet ja Novakin esitys. Peli ei ollut mikään spektaakkeli meiltä. Toinen erä oli parasta ja siinä pääsimme mukaan sekä kääntämään peliä, Jalonen summasi.

Paakkolanvaara pyrähti kahdesti

Vierailija Ilves pääsi iskemään ottelun avausosuman ylivoimalla, kun Antti Ylönen kärsi jäähyään polvitaklauksesta. Mikko Peltola laukoi kiekon ohi hieman maskissa olleen Tuomas Tarkin lukemiksi 0-1.

Ensimmäisessä erässä peli oli hakemista. Kärpät pääsi peliin mukaan kunnolla erän loppupuolella ja loi painetta Ilveksen päätyyn. Muun muassa kaksikko Hannes Hyvönen-Janne Pesonen oli iskussa, mutta ilvesvahti Tero Leinonen oli kerta toisensa jälkeen etevämpi.

Ottelun toisen erän alkuun Ilveksellä oli herkullinen paikka lisätä johtoaan, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Toni Koivisto tarjoili maalin eteen syötön Sami Torkille, joka kuitenkin laukoi kiekosta ohi.

Hetken päästä tästä soikin alivoimalla omissa. Paakkolanvaara nappasi kiekon karvaustilanteessa siniviivalla ja spurttasi karkuun. Näpäkkä laukaus maalin kattoon puolustajien pienestä estelystä huolimatta tasoitti ottelun.

Illan tehomies Pakkolanvaara jatkoi maalitehtailuaan noin viisi minuuttia tästä. Sentteri pääsi vasenta kaistaa läpi ja nakkasi rystyllä kiekon yläpesään Leinosen olkapään yli tilanteeksi 2-1.

- Kokenutta Kärppiä vastaan ei ole varaa antaa tuollaisia lahjoja kuten Paakkolanvaaran kaksi maalia, Pietilä harmitteli.

Hyvönen ratkaisi

Ottelu eteni 2-1-lukemissa pitkälle kolmannen erän loppuun asti. Molemmilla oli paikkoja maalintekoon, mutta Tarkki ja Leinonen pitivät joukkueitaan pystyssä. Puolenkymmentä varmaa paikkaa jäivät herrojen haltuun.

Lopulta Ilves onnistui tasoittamaan pelin, kun Novak istui rangaistustaan. Vierailijalla oli hyvä paikka jo ennen tätä, kun Turo Järvinen pääsi läpi, mutta ratkaisu jäi Tarkin patjoihin.

Tasoitusmaalin pääsi tuikkaamaan ilveshyökkääjä Koivisto, joka räppäsi maalin eteen tulleen irtokiekon tyhjiin ohi jäässä olleen Tarkin.

Kärpät pisti kuitenkin painetta ja onnistui ratkaisemaan ottelun edukseen. Asialla oli kukas muukaan, kuin täsmäase Hannes Hyvönen. Michal Bros jätti kiekon hyökkäysalueella Hyvöselle, joka täräytti ranteella yläkulmaan lukemiksi 3-2.

Minuutti tästä ja Kärpät karkasi kahden maalin päähän. Paakkolanvaara syötti kiekon maalille nousseelle puolustaja Jukka-Pekka Laamaselle, joka laukoi myös ranteella sisään.

Ottelun lopussa nähtiin vielä ripaus dramatiikkaa. Ilves tuli maalin päähän Teemu Jääskeläisen osumalla ja peliaikaa oli jäljellä vielä rapiat 40 sekuntia. Toista maalia metsästämään lähteneen vierailijan takaa-ajo tyrehtyi kuitenkin ikävään episodiin.

Hyvin pelannut maalivahti Leinonen ja Kärppien kultakypärä Pesonen törmäsivät kiekontavoittelutilanteessa toisiinsa. Tilanne kuumensi tunteita Ilveksen riveissä, mutta päätuomari Aleksi Rantala ei tuominnut rangaistuksia. Leinonen ei pystynyt jatkamaan enää pelaamista.

Otteluvalvoja Jukka Pakaslahti kommentoi pelin jälkeen tuomareiden työskennelleen täysin oikein.

- Tahaton tai tahallinen, mutta oli kait se ainakin jäähyn paikka, Pietilä pyöritteli.

Kärpät vei lopulta täydet pisteet yhden maalin erolla, mikä takasi täyden potin. Päävalmentaja Jalonen ei ollut täysin tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen, mutta uskoi pelin olevan parempaa lauantaina vieraissa Lahden Pelicansia vastaan.

Oululaisten riveistä puuttui vaisun alkukauden pelannut hyökkääjä Timo Vertala, joka ei mahtunut Jalosen mukaan joukkueen kokoonpanoon.

- Pelin rytmi oli kadoksissa, ajoitukset pielessä, emmekä olleet fyysisesti iskussa tauon jälkeen. Puolustuspeli oli uhrautuvaa ja taistelevaa, Jalonen summasi.

Ilveksen valmentaja Pietilä harmitteli virheitä Paakkolanvaaran maaleissa, mutta myös omassa maalinteossa.

- Meillä oli omat hetkemme ja nyt edessä on retkemme tuon lumimyräkän läpi, Pietilä riimitteli Eppuja ja suuntasi katseitaan edessä olevaan bussimatkaan.