Tuima taistelupari

LIIGA / Ennakko
Vuosi sitten Jokerit ja Tappara valmistautuivat pelaamaan kahdestaan mestaruudesta. Nyt asetelmat ovat hieman muuttuneet, kun Tappara löytyy sarjataulukosta vasta sijalta kuusi. Tuima vääntäminen ja intensiteetti lienee kuitenkin tallella joukkueiden kohtaamisessa tänään Areenalla.

Tampereen Tappara palasi viimeisimmältä maajoukkuetauolta hieman tukkoisena. Isojen miestenkin jalat ovat kuitenkin jo varmasti aukeamassa. Viimeisimpänä alla joukkueella on 3-1 -kotivoitto Lahden Pelicansista tiistailta. Ottelussa varsinkin Janne Ojasen kenttä oli jo hyvässä vauhdissa.

Kotijoukkue Jokerit on pelannut viimeaikoina erittäin hyviä ja vähemmän hyviä pelejä. Maukkaan ja pitkään maiskuteltavan HPK-voiton lisäksi myös viimeisin peli Ässiä vastaan jätti verrattaen vakuuttavan vaikutelman, siksi dominoiva Jokerit oli.

Jokereiden lasaretti tyhjentymässä

Tarkkaa tilannetta on vaikea arvioida, mutta Jokereilta lienevät poissa kaukalosta enää Jussi Pesonen, Ilkka Mikkola ja Pavel Vostrak. Tärkeimmistä tärkeimmät Antti Aalto ja Ville Peltonen palasivat kaukaloon jo tiistaina. Peltosen yksittäistä panosta on mahdoton kiistää: kaksi maalia Scott Langkow'n selän taakse kävi oivasta comebackista. Peltosen mukaantulo tuo varsinkin Jokereiden ylivoimapeliin aivan uusia ulottuvuuksia. Toni Sihvonen jatkaa vielä tämän pelin kymmenen ottelun pelikiellon lusimistaan.

Areenan yleisölle on tarjolla ottelussa myös vallan uusia nimiä kentällä, sillä Tapparakaan ei jäänyt kylmäksi tammikuun siirtomarkkinoilla. Jo aiemmin pestatun Tom Bissetin lisäksi uutta nähtävää on myös Jiri Marusak, jonka Tappara kaappasi tammikuussa. Marusak ainakin aloitti vahvasti uuden seuransa riveissä, mutta kärsinee hieman kovasta harjoittelusta maajoukkuetauolla.

Kuinka käy?

Jokereilla on vahva kuuden perättäisen ottelun voittoputki menossa Tapparaa vastaan. Tällä kaudella Jokerit on aina ollut piirun verran parempi, osin hieman tuurillakin. Tappara on kuitenkin jo viime keväästä asti törmännyt samaan ongelmaan Jokereita vastaan. Maalinteko tuntuu tamperelaisille olevan täysin mahdoton ajatus niin pitkään kuin mies nimeltä Kari Lehtonen torjuu tolppien välissä jokerimaalilla. Markus Helanen pelasi nollan tiistaina, mutta silti voidaan lähes varmuudella olettaa Lehtosen pelaavan tänään.

Painimista, vääntämistä ja jopa k-alkuista tekemistä. Sitä tulee varmasti riittämään Areenan illassa. Mutta mikäli vauhti pysyy yllä ja viirupaita edes jokseenkin mukana, ei ko. ilmiöiden tarvitse ollenkaan haitata illan kiekkonautintoa. Vaikka Jokereiden ja Tapparan kiekkopelit ovat välillä muistuttaneet Pohjanmaan painikarnevaaleja, ovat ne kuitenkin olleet parhaimmillaan suurimpia taistoja mitä SM-liigalla on tarjota.

» Lähetä palautetta toimitukselle