A-virus ja Pelicans HPK:n kaadossa

LIIGA / Ennakko
Hämeenlinnan Pallokerhon pukukopissa riehuva A-virus ja Lahden Pelicans yhdistävät voimansa ja yrittävät hämeenlinnalaisten kaatoa. Flunssakuume tosin on jo tehnyt tehtävänsä ja kaatanut lähes kymmenen HPK-peluria sängyn pohjalle, hoitaako Pelicans oman osansa?
uutinen

HPK:n riveistä kahdeksan miestä flunssakuumeessa, kolme loukkaantuneena.
[lue lisää]

HPK:n kokoonpano kokee tiistain otteluun melkoisen myllerryksen, sillä pelaajia on sivussa flunssakuumeen ja loukkaantumisten takia lähes tusinan verran. Pahiten pelaajapula iskee Kerhon puolustuspäähän, sillä pelikunnossa saattaa olla vain viisi puolustajaa. Kun noiden viiden joukossa ovat juniori-ikäiset vähälle peliajalle aiemmin jääneet Juuso Hietanen ja Jarno Virkki, ei kotijoukkueen pakiston tilanne näytä lupaavalta.

Hyökkäyspäässä HPK:lla on reserviäkin enemmän, mutta todennäköisesti mukaan nostetaan A-junioreista lisätäydennystä. Nyt jos koskaan on Pelicansilla mahdollisuus saalistaa kauden ensimmäinen voittonsa Kerhoa vastaan. Kaikki kauden aiemmat seitsemän kohtaamista ovat nimittäin päättyneet HPK-voittoisesti paikallisparin kesken.

- Eihän se terveystilanne hyvältä näytä, A-virus jyllää joukkueessa nyt täydellä voimalla. Toisaalta tällainen on hyvä käydä läpi tässä vaiheessa, sillä ehdimme vielä varmasti kuntoutumaan tärkeimpiin peleihin. Kyllä meillä silti miehiä riittää ja tarpeen mukaan otetaan sitten A-junioreista lisää, HPK-valmentaja Jukka Jalonen harmitteli.

Sairastuvan pullistelu ei kuitenkaan vaikuta HPK:n otteluun valmistautumiseen tai taktiseen peli-ideaan. Pallokerho lähtee liikkeelle tuttuun tapaan omilla vahvuuksillaan.

- Ihan normaalisti oman pelaamisemme kautta kuitenkin lähdemme peliin: hyvä liike ja voittamisen halu. Muu on sitten seurausta siitä taistelusta, emme nyt esimerkiksi mieti ylivoimapelaamistamme.

Kärpätkin viruksesta hyötyjinä?

Pelicansilla on erinomainen mahdollisuus nousta kauden ensimmäiseen HPK-voittoonsa kuumetaudin myötä, mutta yhtä lailla Hämeenlinnan virustauti kelpaa myös oululaisille kiekkojännäreille. HPK ja Kärpät taistelevat kiivaasti runkosarjan kakkossijasta, joka on vielä kovasti kiistanalainen.

- Joka peli on tässä vaiheessa ratkaiseva ja kaikista jaetaan kolme pistettä. Ei sieltä muilta kannata apuja odottaa, vaan tehdä itse vain parhaansa. Pelin jälkeen voidaan sitten katsella miten naapurit ovat pelanneet. Omissa käsissähän kaikki kuitenkin vielä on, sillä jos voitamme kaikki seitsemän peliämme olemme vähintään toisia, mahdollisesti ykkösiä, Jalonen pohti runkosarjan loppuvaiheita.

Pelicansin loppukausi näytti ennen lauantaista Ilves-voittoa jo melkoiselta syöksykiidolta. Kuuden ottelun tappioputki kuitenkin katkesi tamperelaisten kustannuksella riemukkaalla jatkoaikavoitolla kotiottelussa. Nuori ryhmä sai varmasti taas hetkeksi aikaa lisäryhtiä pelaamiseensa.

Useassa HPK-pelissä lahtelaiset ovat taistelleet urhoollisesti, mutta kokemattomien nuorukaisten selkäranka on aina katkennut jossain vaiheessa. Vastaavaan romahdukseen kuin pariin otteeseen on Rinkelinmäellä nähty ei liene nyt siitä uskoa, kun vastassa on nuhaneniä ja junioreita.

Jos ei puoli joukkuetta pedin pohjalle kaatanut flunssa vielä ollut tarpeeksi, on Pallokerhon pukukoppia sekoittanut myös epäselvä NHL-työsulun tilanne. Välillä HPK:n NHL-nelikko on jo ollut varailemassa lentoja Atlantin yli, seuraavassa hetkessä taas tieto on vaihtunut päinvastaiseksi.

- Samalla laillahan se on varmasti kaikkiin pelaajiin vaikuttanut. Ei tuollainen auta keskittymistä, se on ihan varma. Se on kuitenkin vain inhimillistä, että tässä tilanteessa ajatukset harhailevat. Selvää ratkaisuahan, suuntaan tai toiseen, tässä kaivattaisiin, Jalonen painotti.

Kokonaisuutena tiistain kamppailusta on muodostumassa yllättävänkin mielenkiintoinen. Pystyykö kuumeileva HPK toipumaan räkätaudista ja ottamaan sarjan täydentävän kahdeksannen voiton vai jatkaako Pelicans yllätyksiään ja isompiensa kiusaamista?

» Lähetä palautetta toimitukselle