Pelicans vastaantulija Hämeenlinnassa

LIIGA / Raportti
HPK sai kaunistella maalisaldoaan kun hengetön pelikaaniparvi murtui Rinkelinmäen kaukalossa. Erikoista oli, että ritaripaidoilta löytyi peräti kaksitoista eri maalintekijää.

- Ei tässä paljoa puhuminen auta. Joukkue romahti tänään ja sillä siisti, summasi lahtelaisluotsi Petri Matikainen ottelun päätyttyä.

haastattelu

Joni Lindlöf pääsi ensimmäistä kertaa liigavauhtiin[lue lisää]

Pelicansin tuskaa lisäsi isäntäjoukkueen satumaiselta vaikuttanut onni, joka sattui suosimaan juuri muutenkin selvässä pelissä. Ottelun ratkaisu syntyi jo avauserässä HPK:n taottua viisi maalia.

- Ensimmäisessä erässä oltiin tosi tehokkaita, en tiedä onko minun joukkueeni koskaan ollut näin tehokas - kuusi paikkaa ja viisi maalia, myhäili HPK:n Jukka Jalonen.

Mikko Jokelan avausmaalin jälkeen Pelicansilla oli tilaisuus tasoittaa ottelu kahden miehen ylivoimalla, kun Miika Wiikman ampui kiekon katsomoon HPK:n pelatessa alivoimaa. Paras paikka siunaantui Sami Saloselle, joka sai kiekon täysin tyhjän HPK-maalin eteen, muttei laukonut lainkaan. Jäähyjen loputtua Jani Rita pääsi välittömästi yksin läpi ja viimeisteli Kerhon toisen osuman.

- Pelicansin selkäranka katkesi varmaan tänään jo 2-0-maaliin. Tapettiin 3-5-alivoima ja tehtiin heti perään maali. Henkisesti varmasti paha paikka, kun tiesivät jo ennaltaan Rinkelinmäen olevan paha paikka ja päästiin noin aikaisessa vaiheessa johtoon, kommentoi Jukka Jalonen ottelun ratkaisukohtaa.

Lahtelaisillakin oli erässä omat paikkansa, eikä HPK:n hallinta todellakaan ollut viiden maalin johtoaseman arvoista. Miika Wiikmanille jopa kertyi yksi torjunta enemmän kuin Pelicans-maalilla työvuoroa vaihdelleille Markus Helaselle ja Karri Rämölle.

Riku Hahlin 3-0-maalin jälkeen Matikainen antoi Rämölle lämmittelykäskyn ja Tuukka Mäkelän upean one-timer-osuman ajassa nuori veskari otti torjuntavastuun. Torjunnat jäivät kuitenkin odottamaan itseään, sillä erän ainoa laukaus kohti Rämön maalia upposi verkkoon.

Tusina täyteen

Usein salama-alulla startanneet ottelut eivät jatka samaa tahtia koko 60 minuutin ajan. Tällä kertaa maalinteko oli kuitenkin Kerholle paljon tavallista helpompaa. Pelicans pystyi ajoittain marssimaan myös Kerhon maalille ja sen aikaansaamilla kolmella osumalla olisikin voitettu mikä tahansa tämän kauden aikaisemmista kohtaamisista.

Vieraat tekivät ottelussa hienoja maaleja. Pelicansin ensimmäinen syntyi pitkän pyörityksen jälkeen Toni Koivusen ohjattua Jani Honkasen siniviivalaukaus maaliin. Tänä iltana kuitenkin yhtä Pelicansin maalia vastasi neljä Kerhon osumaa.

- Pelillisesti ei ollut ihan niin selvä mitä numerot näyttää. Kova suoritus (viimeistelyprosentti) ja ei varmasti tule montaa kertaa tapahtumaan tämän kauden aikana. Oltiin tehokkaita, tehtiin suorista hyökkäyksistä ja vastaiskuista maalit, kiitteli Jukka Jalonen.

Erityisen maukkaasti Kerholta osui Toni Mäkiaho, joka sai Jani Keinäsen ja Veli-Pekka Laitisen esityöstä laittaa tyhjään häkkiin kauden ensimmäisen pelitilannemaalinsa.

- Teki hyvää henkisesti saada tämäkin tili auki. On tässä ollut jo paikkojakin, mutta hyvä että nyt meni, iloitsi Mäkiaho.

Illan erikoisimmasta maalista puolestaan vastasi Vladimir Sicak, jonka maalia edelsi Juha-Pekka Loikaksen jalkapallomainen keskitys. Karri Rämö vaan ei osoittanut keskitystä katkoessaan aivan jalkapallomaalivahdilta vaadittavaa röyhkeyttä, vaan jäi b-pisteiden väliin ihmettelemään Sicakin tekemää maalia.

Vierasjoukkue Pelicansin puolustus oli aivan hukassa ja nuoret pelaajat katkesivat HPK:n ilotulituksessa pahemman kerran. Petri Matikaiselle tämä ei tullut täysin yllätyksenä.

- Tietyllä tavalla jossain vaiheessa oli tämä oletettavissa. Valitettavasti se tapahtui tänään. Pitkään ollaan jaksettu näillä eväillä mennä, mutta ei auta mikään, sarja on meille erittäin vaativa. Joka ilta täytyy onnistua niin henkisellä kuin pelilliselläkin puolella, että meidän joukkue pystyy tässä sarjassa pelaamaan. Tästä on noustava, ei auta muu. Pitää laittaa homma taas kuntoon. Elämä jatkuu, harmitteli Matikainen joukkueensa suoritusta.

Hyviäkin puolia Pelicansin riveissä oli. Joukkueessa ei ole paljon todellisia ammattimaisia huippupelaajia, mutta nämä harvat herrat pitivät tasonsa koko ottelun ajan. Daniel Widing yritti parhaansa mukaan auttaa joukkuetta ja onnistui tekemään maalin ja antamaan syötön. Lisäksi Erik Kakko esiintyi joukkueen liiderinä vahvasti ja antoi Tommi Hannukselle upean syötön vieraiden viimeiseen maaliin.

Kuumia tunteita

näkökulma

Varakas ja Setzinger jäivät esileikkiin. Liiga ei anna yleisölle viihdettä koko rahan edestä.
[lue lisää]

Ottelun loppupuolella näytti löytyvän aineksia myös ylilyönteihin. Tuukka Mäkelällä oli toisen erän lopussa kovasti asiaa väkivaltaisuusjäähyn saaneelle Zdenek Blatnylle, mutta erätauko ja Jari Levosen rauhoittumiskäsky pitivät miehet irti toisistaan.

Oliver Setzinger oli niitä harvoja HPK-pelaajia, jotka eivät tänään pisteille päässeet. Setzinger esiintyi kaikesta huolimatta värikkäästi edukseen. Saatuaan Blatnylta rukkasesta naamaansa itävaltalaisraketti jakoi pelikaanipelaajille pari todella äkäistä taklausta. Myöhemmin Setzinger olisi ottanut reilusti mittaa Ville Varakkaasta käytyään koputtelemassa Markus Helasta kiekontavoittelutilanteessa, mutta linjatuomarin ripeä väliintulo esti nujakan.

Todellisista ylilyönneistä pelissä ei ollut kyse. Voittaja oli kuitenkin ratkennut jo hyvissä ajoin. Kummankin joukkueen haastava tehtävä on nyt keskittyä seuraavaan otteluun. HPK matkustaa torstaiksi Poriin Ässien vieraaksi. Pelicans puolestaan saa kotonaan vastaansa Oulun Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle