Jatkuuko HPK:n ja Pelicansin tasapeliputki?

LIIGA / Ennakko
Kolme ottelua ja kolme tasapeliä varsinaisen peliajan päätteeksi. Tiistain liigakierroksella Hämeenlinnassa ottavat yhteen HPK ja Pelicans, joiden keskinäisistä otteluista ei yleensä ole muodostunut maalijuhlaa.

Lahden Pelicans on ollut erittäin vaikea vastustaja ritareille jo parin kauden ajan. Varsinkin Ritarihallissa lahtelaiset ovat onnistuneet lähes joka kerta sumputtamaan keskialueen tai viimeistään puolustusalueellaan oman maalinsa edustan. Edellisissä otteluissa viimeisenä lukkona on häärinyt NHL-apu Pasi Nurminen, joka karisti Lahden tomut jaloistaan siirtymällä Ruotsin Elitserieniin.

taustaa

HPK-hyökkääjä Joni Lindlöf saa tilaisuutensa loukkaantumisten myötä ja pääsee pelaamaan ensimmäiset liigavaihtonsa tiistaina.
[lue lisää]

- Pelicans puolustaa hemmetin hyvin joukkueena, siinähän niiden vahvuus on. Kaikki tekevät töitä kovasti, pussileukojen entinen pelaaja Jani Keinänen ruoti aamujäiden jäljiltä.

Pelicans tuo Hämeenlinnaan mukanaan myös uuden vahvistuksensa Zdenek Blatnyn. Debyyttinsä kohtalaisesti hoidellut tsekki voi hyvinkin olla erittäin suuressa roolissa HPK:ta vastaan. Lahtelaispoppoo ei ole voittanut sitten lokakuun voitokkaan Lukko-ottelun jälkeen. Viimeistely on ollut tehotonta ja Blatnysta odotetaan lääkettä ongelmaan.

Lahtelaisten iltapuhteen onnistumiseen vaikuttaa myös erittäin paljon maalivahtipelaaminen. Kerho tullee vyöryttämään leveämmällä materiaalillaan hyökkäyksiä kohti pussileukojen maalia, joten on mielenkiintoista nähdä miten Nurmisen lähtö on vaikuttanut maalipuiden väliin. Aukko on varmasti suuri, mutta ei mahdoton täytettävä.

Konkarin herääminen

Alkukauden hiljaiselon jälkeen Kerhon Jani Keinänen on taas alkanut saamaan juonesta kiinni ja tulostakin syntyy. Kahdessa edellisessä ottelussa Keinänen on jakanut neljä syöttöpistettä, luistin on kulkenut ja yhteispeli Toni Mäkiahon kanssa on loksahtamaisillaan kohdilleen. Keinäsen ketjun toinen laitahyökkääjä on vaihtunut tiuhaan, mutta mies ei ainakaan itse myönnä sen haittaavaan pelaamista.

- Mäkkärin [Mäkiaho] kanssa olen pelannut jo aika pitkään samassa ketjussa, toinen laituri on sitten enemmän vaihtunut. Mielestäni ihan sama kenen kanssa pelaa, hyviä laitureita on sen verran paljon. Ihan kiva pelata kaikkien kanssa, Keinänen muotoili.

Maalinteossa ”Keikka” ei ole vielä onnistunut hyvistä paikoista huolimatta.

-Maalinteko ei ole onneksi ollut minun harteillani, vaan muut ovat niitä tehneet. Toivottavasti saisi sen ensimmäisen tehtyä jo ennen joulua, siinä on tavoite, Keinänen veisteli.

Tiistaina Mäkiaholle ja Keinäselle kolmosketjussa seuraa tekee viime kaudella hyvään lentoon yltänyt Janne Lahti.

HPK:lla on tiistaina sivussa kaksi erittäin tärkeää pelaajaa: Janne Laakkonen palaa kaukaloon vasta torstaina kuumeen takia ja Jukka Voutilainen mursi kämmenensä Tapparaa vastaan Tampereella. Tuomas Eskelisellä on pikkuvaivaa ollut koko kauden ajan, mutta mies nähtänee tositoimissa myös tiistaina.

- Onneksi meillä on leveä materiaali, varsinkin hyökkääjiä on paljon. Meillä on vieläkin hyviä hyökkääjiä neljään ketjuun, sen puoleen ei ole mitään hätää, Keinänen tiesi kertoa.

Kahden avainpelaajan poissaolo avaa ovet mm. erittäin vaisusti kauden aloittaneelle Olivier Setzingerille, joka pelaa lahtelaisia vastaan Josh Holdenin ketjussa, jossa toisessa laidassa hyökkää Hannu Väisänen. Ykkösnyrkkinä Riku Hahlin ketjussa laidoissa hääräävät Jyrki Louhi ja Jani Rita. Nelosketjussa on myös uusia tuulia, kun Joni Lindlöf suorittaa debyyttiottelunsa HPK:n paidassa. Neljän L:n ketjussa keskushyökkääjänä viilettää hienosti kauden aloittanut Juha-Pekka Loikas ja toisessa laidassa Joni Lappalainen. Ritareiden maalissa pelaa Miika Wiikman.

» Lähetä palautetta toimitukselle