Seitsemän ja lisänumero

LIIGA / Raportti
HPK täydensi tiistai-illan voitolla sarjansa Pelicansia vastaan: kahdeksan ottelua, kahdeksan voittoa. Pallokerhoa ei nujertanut edes flunssaepidemia, mutta Pelicansin viimeisetkin mahdollisuudet vei tuomari Teemu Salminen.
kuvakooste

Ottelun tapahtumia värillisinä pysäytyskuvina.
[katso kuvat]

Vielä ensimmäisen erän jälkeen numerot Rinkelinmäellä olivat vierasjoukkueelle 1-0, kun HPK sortui tehottomaan pelailuun. Peli pyöri lähes koko avauserän pelkästään Pelicans-vahti Karri Rämön nenän edessä, mutta kotijoukkue tyytyi näyttävään kiekonsiirtelyyn ratkaisuyritysten sijaan.

- Tietysti kun on olevinaan Pelicans vastassa niin luullaan aluksi, että voidaan tehdä ihan mitä lystätään. Sitten kun vastustaja tekee ekan maalin, niin vasta herätään - alussa oli sellainen ilmiö. Kahdeksan kertaa ollaan aina puhuttu samasta asiasta ja kahdeksan kertaa on ollut sama homma, HPK:n Janne Laakkonen ihmetteli.

Pelicans iskikin pelin avausmaalin lähes ensimmäisen erän ainokaisesta tilanteestaan. Olli Korkeavuori pääsi laukomaan kiekon Mika Norosen ohi Ville Hirvosen esityöstä. Erityisen tehotonta avauserässä oli HPK:n ylivoimapeli, joka junnasi lähes kuusi minuuttia käytännössä ilman laukauksia.

Kakkosketju toi pisteet ja tyylipisteet

Pelicansin 1-0-johto ei kuitenkaan kestänyt avauserää pidemmälle. HPK:n puolelta tahtipuikkoa seuraavissa erissä heilutti erityisesti kotijoukkueen uuteen uskoon rukattu kakkosketju, jossa Josh Holdenin laidoilla pelasivat Oliver Setzinger ja Janne Laakkonen.

- Tiesimme kuitenkin, että Pelicans taistelee sinnikkäästi loppuun asti, vaikka heillä ei olekaan mitään mahdollisuutta minnekään. Niinhän ne tekivätkin ja me emme olleet ihan hereillä, onneksi sitten toisessa erässä lähti rullaamaan, ketjun laituri Laakkonen analysoi peliä.

Ketju vastasi kolmesta Kerho-maalista, ja varsinkin kolmannessa erässä kolmikon yhteispeli toimi varsin mallikkaasti. Holden ketjun johtajana keräsi kaksi maalia, vaikka kanukki olikin yksi HPK:n flunssapotilaista. Vielä maanantaina näytti siltä, että Kerhon riveistä saattaisi olla sivussa lähes pari kentällistä pelimiehiä, mutta lopulta sängyn pohjalla makasivat vain Jani Keinänen ja Tuomas Immonen.

- Kaikki pelaajat eivät välttämättä olleet ihan täydessä iskukunnossa tänään. Nostan hattua esimerkiksi Josh Holdenille, joka eilen vielä huilasi ja oli tänään toipilas, mutta teki tänään pari maalia ja pelasi muutenkin hyvin, Pallokerho-luotsi Jukka Jalonen kiitteli Holdenin otteita.

Setzinger toi HPK:n tasoihin heti toisen erän alkuun ja erän loppupuolella Jukka-Pekka Laamanen pääsi maalaamaan Kerholle 2-1-johtomaalin ylivoimalla lähietäisyydeltä. Kahden erän ajan erityisesti maalivahti Rämön taistelu piti lahtelaiset pelissä mukana.

Kolmannen erän notkahdus

Kolmannessa erässä Pelicansille kävi juuri niin ohraisesti kuten monesti aiemminkin tällä kaudella. Selkäranka nitkahti pariin nopeaan HPK-maaliin, mutta vierasryhmä oli väsytetty kahden ensimmäisen erän runsaan alivoimapelaamisen myötä.

Hämeenlinnalaislähtöinen tuomari Salminen vislailikin varsin kotikoreasti, ja Pelicans kärsi selvästi Salmisen linjasta. HPK selvisi useaan otteeseen rangaistuksetta teoista, joista kaanipelaajia heitettiin jäähyaitioon. Kaikki Pelicansin jäähyt kyllä olivat aiheellisia, mutta tuomarointi ei Rinkelinmäellä ollut missään nimessä reilua vierasjoukkuetta kohtaan.

- Joukkue pelasi kaksi erää erinomaista jääkiekkoa, suunnitelma toimi juuri niin kuin pitikin. Kyllähän tämän meiltä tänään pilasi herra Salminen, kyllä oli luokaton esitys. Mehän voidaan tulla saman tien neljällä, ei me niin ylivoimaisia tässä liigassa olla. Me koimme vääryyttä, se oli herra Salminen tänään, Pelicans-valmentaja Petri Matikainen kirosi.

Pelicans pelasi kaksi erää tosiaankin taitojensa ja osaamisensa ylärajoilla ja ansaitsee taisteluasenteesta kiitokset. Veteraanit Toni Koivunen ja Erik Kakko yrittävät vetää junan pääteasemalle asti ja nuorukaiset pelaavat sata lasissa, vaikka taidoissa häviävätkin muiden joukkueiden pelimiehille.

- Turha meitä on lyödä enää; enkä minäkään lyö Salmista. Me menemme loppuun asti, vankkuri kulkee ja linnut laulavat, Matikainen heitti.

HPK iski heti kolmannen erän alkuun kaksi maalia 25 sekunnin sisään ja peli oli sitä myöden lopputuloksen osalta selvä. Holden kieputti Kerhon kolmannen osuman ketjukavereidensa näppärien syöttöjen jälkeen ja heti seuraavassa vaihdossa pirteästi koko pelin pelannut Janne Lahti niputti lahtelaispakit ja nosti kiekon Rämön ohi maalin ylänurkkaan.

Erän loppupuolella Kerho kaunisteli numeroita vielä parilla lisäosumalla, kun Salminen tarjosi kotiryhmälle ylivoimatilaisuuksia. Holden ohjasi Setzingerin siniviivaroikon Rämön längistä sisään ja Mikko Jokela tälläsi nätin lyöntilaukauksen suoraan Veli-Pekka Laitisen passista maalin perukoille.

- Numerot ehkä mairittelevat meitä. Emme ole mitään saaneet ilmaiseksi Pelicansilta. Jaksoimme kuitenkin tehdä töitä sen verran, että loimme ne tarvittavat paikat ja olimme niissä teräviä, Jalonen kiitteli ryhmäänsä.

HPK jatkaa voittonsa jälkeen taistelua jopa runkosarjan kärkipaikasta, kun Jokerit jäi pisteittä Ässiä vastaan. Helsinkiläisten etumatka on neljä pistettä, kun taas Kärpät ovat Kerhoa kaksi pistettä edellä. Pelicans taas hinaa raskasta taakkaansa päätepysäkkiä kohti ottelu kerrallaan, kuitenkin täysillä taistellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle