Viimeiset oljenkorret

LIIGA / Ennakko
Blues tarvitsee voittoja kipeästi, sillä muutoin viimeinenkin mahdollisuus selvitä pudotuspelikarsintoihin häviää. Illan kotijoukkue HPK saa puolestaan hyvästellä toiveensa runkosarjan voitosta, jos voittoa espoolaisista ei irtoa.

Panosta siis lauantain kamppailussa riittää molemmilla joukkueilla yllin kyllin. Kun lisäksi joukkueiden kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset ovat olleet erittäin tasaisia ja tasaväkisiä vääntöjä, voi Rinkelinmäen taistosta hyvällä syyllä odottaa kunnon jännitysnäytelmää.

HPK:n peliin on viime viikkoina hiipinyt hieman ailahtelevaisuutta, jolta ryhmä on onnistunut välttymään lähes koko kauden ajan. Tappiot Tapparalle ja Ässille sekä erittäin niukat voitot Lukosta ja JYPistä kertovat, ettei Kerhon peli ole parhaissa uomissaan.

Toki hämeenlinnalaisten peliä on sotkenut viikonloppuna ja alkuviikosta joukkueen pukukopissa riehunut influenssavirus, mutta hyvin pian pitäisi HPK:nkin löytää se oman pelaamisen tasonsa, sillä kauden huipennus on vain muutaman viikon päässä.

Pallokerho on ennen lauantain otatusta viisi pistettä kärkijoukkue Kärppiä perässä ja Jokereihin matkaa on puolestaan neljä pistettä. Tavoittamattomia nuo erot eivät ole, sillä HPK pääsee pelaamaan molempia kärkiryhmiä vastaan vielä runkosarjan loppukierroksilla.

Ässät tarjosi tiistaina HPK:lle apuja voittamalla Jokerit, mutta puolestaan vei torstaina Porissa koko pistepotin ja jätti hämäläiset nuolemaan näppejään. Patapaitojen yllättävät voitot ovat puolestaan ajaneet vastustajajoukkue Bluesin ahtaaseen paikkaan.

Blues on Ässiä perässä jo yksitoista pistettä, joten etumatka on repeämässä pian tavoittamattomaksi. Kun espoolaisilla on vielä mahdollisuus kuudella peräkkäisellä voitolla kerätä kahdeksantoista pistettä, ei urakka ole kuitenkaan mahdoton. Toki apuja kaivataan myös vastustajilta, sillä kovin montaa pistettä ei porilaistenkaan plakkariin enää saisi kolahtaa.

Tappio HPK:lle voisikin olla jo lopullinen sinetti Bluesin toivoille. Espoolaisten penkin takana seurataan varmasti hyvin tarkasti tilannetietoja samaan aikaan pelattavasta Ässät-Tappara-ottelusta.

Bluesilla on ollut vaikeuksia löytää toimivia ketjukoostumuksia, vaikka ryhmästä löytyy iso nippu taitavia pelimiehiä. Nyt olisi erityisesti ulkomaan apujen aika nousta esiin, riippumatta siitä kuka vierellä toista laitaa samassa ketjussa suhaa.

Kumman haaveet kaatuvat Rinkelinmäen illassa? Luvassa on todennäköisesti jälleen tasainen taisto aiempien kohtaamisten tapaan, mutta nyt panokset ovat jo pudotuspelien luokkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle