Blues heräsi liian myöhään

HPK oli Espoossa parempi kahden erän ajan ja sai sinä aikana hankittua kolmen maalin johdon. Vasta päätöserässä Blues piristyi, mutta kiri riitti vain maalin päähän.

Pekka Rautakallio nähtiin ensimmäistä kertaa Bluesin vaihtoaitiossa tällä kaudella. Aikaisemmin katsomovalmentajana toiminut ”Rocky” on ollut alkukauden katsomossa puheyhteydessä Janne Laukkaseen. Barry Smith tulee takaisin Suomeen sunnuntaina ja johtaa peliä TPS:ää vastaan.

Kolme maalia avauserässä

Veli-Pekka Laitinen sai jäähyn jo ottelun avausminuutilla. Blues-ylivoima oli surkeata ja kaiken huipuksi Jani Rita pääsi alivoimalla läpi, mutta Mika Oksa torjui Ritan yrityksen.

kuvakooste

Kuvia pääasiassa ensimmäisestä erästä[katso]

Aivan alkuerässä Bluesilla oli pari tuloksetonta tekopaikkaa. HPK lähti vastahyökkäykseen noin kuuden ja puolen minuutin kohdalla. Riku Hahl syötti taakse Jukka Voutilaiselle, joka laukoi suoraan kiekon ohi Mika Oksan, 0-1.

HPK:n päästessä ylivoimalle vieraat tekivät toisen maalinsa. Pyörityksen päätteeksi kiekko pelattiin Jukka-Pekka Laamaselle, jonka rannelaukaus upposi alakulmaan, 0-2.

Blues sai erän toisella puoliskolla aikaiseksi kavennusmaalin. Kari Kalto nousi kulmasta maalille ja hänet koukittiin nurin. Matti Näätänen nosti kiekon yläkulmaan samalla kun Timo Favorinin käsi oli ylhäällä siirretyn rangaistuksen merkiksi. HPK pääsi pelaamaan erässä myös kahden miehen ylivoimaa, mutta ei onnistunut maalinteossa.

HPK jyrää kakkoserässä

Toisen erän avausmaali tuli heti sen jälkeen, kun Bluesin Mika Niskanen oli päässyt pois jäähyaitiosta. Jani Rita nousi oikeaa laitaa ja laukoi. Janne Laakkonen siirsi Oksan torjuman kiekon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Jukka Voutilainen laukoi komeasti ranteella kiekon yläkulmaan, ja HPK johti jo kolmella maalilla.

Blueskin sai kiekon kertaalleen maaliin, mutta Timo Favorin oli ollut hätäinen vihellyksessään, kun Miika Wiikman torjui kiekon eteensä tilanteessa, jossa HPK:lle oli tulossa rangaistus. Kari Kalto laittoi rebound-kiekon ohi Wiikmanin, mutta maalia ei siis hyväksytty.

Bluesin kiri ei riitä

Kolmas erä olikin sitten täydellisesti kotijoukkueen. Todellinen kiri alkoi Bluesin kannalta liian myöhään. Ladislav Kohn teki 2-4-kavennuksen hänen päästyään kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Kohn päätti laukoa itse.

Toisesta Blues-maalista vastasi Olli Ahonen, joka suti Kari Haakanan laukauksen reboundin maaliin. Loppuaika oli Bluesin pyöritystä ja viimeiset pari minuuttia se sai pelata ylivoimaa, kun Laamanen sai rangaistuksen kiekon sulkemisesta. Vaikka maalia yritettiin kuudella kenttäpelaajalla, tasoitusmaali jäi haaveeksi ja kolme pistettä matkasivat Hämeenlinnaan.

Voutilainen kentän paras

Voittajajoukkue HPK:sta erottuivat hyvin liukkaat hyökkääjät. Jukka Voutilainen erottui jo kultakypärästä, ja vankisti vain asemaansa tekemällä kaksi maalia ja syöttämällä yhden. Myös Janit Hassinen ja Rita erottuivat. Maalilla Miika Wiikman torjui hyvän ottelun, joskin hän jätti hieman liikaa rebound-kiekkoja, joissa HPK-puolustus oli kuitenkin yleensä valppaana.

Kotijoukkueenkin näkyvin pelaaja oli kultakypärä, Ladislav Kohn. Muista hyökkääjistä Lauri Tukonen oli tuttuun tapaan pirteä. Donald MacLean oli jälleen pettymys ja hän jäi sivuun kolmannessa erässä. Mika Oksa ei ollut parhaassa iskussa.