KooKoo voittoon viihdyttävän kiekkoillan päätteeksi

MESTIS / Raportti
Jussi Nättinen oli potkun edellä TUTO-puolustusta ja ratkaisi voiton kouvolalaisille jatkoajalla.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Keskiviikkoiltana Kupittaalla saatiin todistaa, kuinka vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekko voi parhaimmillaan olla. Kentällä nähtiin kaksi tasaväkistä ja motivoitunutta joukkuetta. Lopulta vierailija KooKoo oli luistimenpotkun edellä kotijoukkuetta ja vei jatkoajalle venyneen ottelun nimiinsä 3-4-numeroin.

Illan ottelusta povattiin ennakkoon kuumaa ja fyysistä kampailua TUTOn ja KooKoon NHL-apujen kohdatessa ensi kertaa tällä kaudella. Pelistä muodostuikin fyysinen ja vauhdikas, mutta ylilyönneiltä ja nyrkkihipoilta vältyttiin, kun kumpikin joukkue keskittyi pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Mestiksen kärkiviisikossa majailevien joukkueiden mittelö oli yksi tähänastisen kauden tasokkaimmista mittelöistä Kupittaalla.

- Hieno kiekkoilta. Kentällä oli kaksi erittäin hyvin pelaavaa joukkuetta, jotka löivät itsensä täysin likoon, hehkutti KooKoo-luotsi Juha Juujärvi pelin jälkeen.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi KooKoo vetoisesti. Jo viidennen peliminuutin kohdalla parivaljakko Olli Julkunen ja Santtu Huhtala juonivat vierailijat johtoon illan ensimmäisellä osumallaan. Julkunen toimitti kiekon siniviivalta kohti Jere Myllyniemen maalia ja TPS:stä lainalla oleva Huhtala ohjasi pelivälineen kotijoukkueen verkkoon. Erän loppua kohden paine siirtyi KooKoon päätyyn ja toiseen erään lähdettiin 1-2-tilanteessa.

Toinen erä oli kuin peilikuva ensimmäisestä: Tällä kertaa TUTO aloitti vahvasti, mutta hienon pelin pelannut Mikko Rämö paikkasi KooKoo puolustuksen uinahdukset. Erän puolenvälin jälkeen TUTOn Ville-Vesa Vainiola kuitenkin tasoitti pelin rannelaukauksellaan. Vain hetkeä myöhemmin vierasjoukkue kuitenkin siirtyi uudestaan johtoon. Maalin jälkeen KooKoo lisäsi karvaustaan, ja vei pelin kotijoukkueen päätyyn.

Ennakkoon mediassa odotuksia herättänyt taistelupari Jesse Winchester-Matt Nickerson kävi varsinkin ensimmäisessä ja toisessa erässä tiukkaa sananvaihtoa keskenään. Herrat kuitenkin ohjasivat vastapuolen tarjoaman tunnelatauksen itse otteluun ja kumpikin teki kaukalossa mallikelpoisen iltapuhdin.

Kolmas erä kiekkoiltiin erittäin tasaisesti. Ainoa pistetilastoihin yltänyt pelaaja löytyi kuitenkin TUTO-nutusta ja ottelussa edettiin jatkoajalle. Ylimääräisen erän alkajaisiksi TUTOn Antti Virtanen ja Ville-Vesa Vainiola olivat jo tehtailla voittomaalin. Juha Juujärvi otti heti tilanteen jälkeen aikalisän, josta oli apua. KooKoo sai aikalisän jälkeen energisyyttä peliinsä ja kun Jussi Nättinen kiitti nopean 3-2-hyökkäyksen päätteeksi voittomaalilla, pääsivät kouvolalaiset kotimatkalle kahta sarjapistettä rikkaampina.

Juha Juujärvi oli pelin jälkeen syystäkin tyytyväinen omiinsa. Valmentaja kuitenkin löysi parannettavaa varsinkin joukkueen erikoistilannepelaamisessa. TUTO-käskyttäjä Juhani Tamminen puolestaan kehui pelin tasoa. Mies ei lähtenyt etsimään syitä tappioon, vaan kuittasi joukkueen kolmen viimeisen pelin mennen kokonaisuudessaan hyvin.

- Kolme huippujoukkuetta peräkkäin vastassa ja seitsemän pistettä. Meidän katse on nyt lauantain pelissä ja siinä, että otetaan kolme pistettä silloin.

» Lähetä palautetta toimitukselle