Jukurit osoitti suuruutensa

Henry Hietaharju ohjasi ottelun avausmaalin.
Kuva © Samppa Toivonen
Mestistä dominoiva Mikkelin Jukurit onnistui voittamaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Vaasan Sportin. Vierasvoitto vaasalaisista oli sarjakärjelle jo kauden kahdeskymmenes. Ottelun loppulukemat olivat lopulta 3-5 (0-1, 0-3, 3-1).

Vaasan Sportin ja Mikkelin Jukureiden kohdatessa on syytä odottaa aina suurta jääkiekkonäytelmää. Tällä kertaa Vaasa Areenalle ahtautunut ihmismassa joutui kuitenkin jossain määrin pettymään. Suurimpana syynä siihen oli ylivoimainen vierasjoukkue, joka onnistui hiljentämään vaasalaiset jo toisessa erässä karkaamalla neljän maalin johtoon.

- Onnittelut kaverille voitosta. Ei tarvitse kyllä tämän esityksen jälkeen kenenkään ihmetellä, miksi Jukurit on tuolla sarjakärjessä. Paremmille hävittiin, totesi Sportin päävalmentaja Pasi Räsänen ottelun jälkeen.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä pelasimme. Pystyimme pelaamaan uhrautuvaa puolustuspeliä ja ennen kaikkia hyökkäämään terävästi, kertoi puolestaan mikkeliläisten päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Hanat auki toisessa erässä

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen alkoi vierasjoukkue viedä painopistettä yhä useammin vaasalaisten kenttäpäätyyn. Varsinkin Jukureiden ykkösnyrkki loi erässä monta maalintekopaikkaa. Lähimmäksi maalia pääsi ketjun sentteri Turo Asplund, jonka laukaus kilahti kuitenkin Sport-maalin tolppaan.

Ottelun avausmaali syntyi, kun pirteästi koko ottelun pelannut ex-Sport Henry Hietaharju onnistui ohjaamaan tyylikkäästi kiekon ohi Sport-vahti Jonathan Iilahden.

Sport näytti saavan hienokseltaan rivejään kuntoon toisen erän alkajaisiksi lähinnä Jukureiden ottamien jäähyjen ansiosta. Kun vierasjoukkue sai taas viisikkopelinsä rullaamaan, alkoi kiekko löytyä, ensimmäisestä erästä poiketen, yhä useammin vastustajan maalista.

Ottelun toisesta maalista vastasi hyökkääjä Jesse Rohtla päättäen lennokkaan nousunsa terävään laukaukseen ohi Iilahden.

Toisen erän taittuessa jälkimmäiselle puoliskolle onnistui Jukurit vielä kahdesti. Ensin puolustajien pistepörssiä johtava Pasi Järvinen tarjoili mallikkaan ”rystylätyn” luukulle, josta Mika Partasella oli helppo työ siirtää kiekko verkon perälle. Vain reilu minuutti edellisestä hyökkääjä Toni Hyvärinen onnistui takomaan neljännen naulan Sport-arkkuun.

- Kuusi laukausta kaverilla toisessa erässä ja kolme niistä meni maaliin, harmitteli Räsänen.

Haavojen nuoleskelua

Vaasa Areenalle jääneet Sport-kannattajat saivat kolmanteen erään pientä aihetta hymyilyyn. Kova yritys palkittiin viimeisellä kaksikymppisellä, kun hyökkääjät Juuso Mörsky, Erik Riska ja Markus Piispanen toivat pienen toivon kipinän joukkueeseen maalien muodossa. Maalit olivat kuitenkin laiha lohtu vierasjoukkueen kultakypärä Mikko Laineen iskiessä kiekon kertaalleen Sport-osumien välissä tyhjään maaliin.

- Kolmannessa erässä rupesimme katselemaan liikaa kelloa. Passivoiduimme ja rupesimme roiskimaan. Kymmeneen viimeiseen minuuttiin ei voi olla tyytyväinen, murahti Pikkarainen.

- Olemme kuitenkin pelanneet hyvän syksyn. Yksittäiset onnistumiset ovat antaneet hyvin itseluottamusta ja uskoa tulevaa kohti.

Jukurit pelaa seuraavan ottelunsa kotonaan, kun vastaan luistelee SaPKo. Sport puolestaan lähtee katkaisemaan kolmen ottelun kotitappioputkeaan, niin ikään lauantaina, JYP-Akatemian saapuessa vieraaksi.